Φωτοβολίδες: η ωρολογιακή βόμβα θα σκάσει

Η ανακοίνωση της ΚΟΠ αναφορικά με την μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων και των συνεπειών για τις ομάδες, επανέφερε σε όλους μας τον εφιάλτη των κεκλεισμένων των θυρών. Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται πιο κοντά στο να τιμωρηθεί πρώτο με την επίμαχη ποινή αφού ομάδα μας έχει παραπεμφθεί και τιμωρηθεί μέχρι στιγμής τέσσερις φορές. Όπως είναι γνωστό μετά την έκτη παραπομπή για κάθε νέα παραπομπή η ομάδα μας θα τιμωρείται με ποινή της διεξαγωγής ενός εντός έδρας αγώνα κεκλεισμένων των θυρών. Στον αγώνα με την Αελ συμπληρώσαμε την 5η φορά και για το λόγο αυτό θα παραπεμφθούμε στην δικαστική την ερχόμενη εβδομάδα. Όπως γίνεται αντιληπτό η 6η φορά θα είναι στον αγώνα με την Ανόρθωση αφού η κοινή λογική λέει πως στο ντέρμπι οι οπαδοί μας θα ανάψουν φωτοβολίδες.

Όπως μαθαίνουμε οι πορτοκαλί έκαναν και πριν τον αγώνα με την Αελ το σχετικό μέτρημα για να είναι σίγουροι ότι ενδεχόμενο άναμμα στο Τσίρειο δεν έθετε σε κίνδυνο την παρουσία οπαδών στον αγώνα με την Ανόρθωσή. Το πλάνο τους λοιπόν έχει καθοριστεί και λέει ότι θα υπάρξει άναμμα φωτοβολίδων και στον αγώνα με την Ανόρθωση. Σε αυτό το σενάριο η ομάδα μας θα τιμωρηθεί με κεκλεισμένων των θυρών στον αγώνα με το Παραλίμνι.

Ο ΑΠΟΕΛ ουσιαστικά με την έναρξη του δευτέρου γύρου θα συμπληρώσει απαγορευτικό αριθμό παραπομπών στη δικαστική και θα απειλείται με διαδοχικές τιμωρίες που θα μειώσουν τις πιθανότητες μας για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πλέον δεν έχει και τόση σημασία να πούμε αν σπαταλήσαμε κάποιες φορές ανάβοντας φωτοβολίδες σε αχρείαστους αγώνες (πχ Αλκή).

Αυτό που έχει σημασία είναι τι κάνουμε στη συνέχεια.

Στην ΚΟΠ αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για έναν κανόνα που καταδικάζει τις μεγάλες ομάδες και στερεί την μάζα των οπαδών από το να πηγαίνει στο γήπεδο. Αναγνωρίζουμε επίσης όλοι ότι κάποιοι οπαδοί μας είναι αδιόρθωτοι όπως επίσης και το ότι η αστυνομία είναι ανίκανη να πράξει τα απλά που είναι ο στοιχειώδης σωματικός έλεγχος.

Αυτό που πρέπει να γίνει λοιπόν και μάλιστα άμεσα είναι να εξασκηθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα αναγκάσουν την ΚΟΠ να αναθεωρήσει άμεσα τον σχετικό κανόνα. Η διοίκηση Ερωτοκρίτου αλλά και οι οργανωμένοι πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια. Ήδη το συμβούλιο του Παν.συ.φι κάνει κάποιες ενέργειες και βρίσκεται σε συνεννόηση με τον εκπρόσωπο του ΑΠΟΕΛ στην ΚΟΠ αλλά αυτό δεν αρκεί.

Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι έχουμε στα χέρια μας μια ωρολογιακή βόμβα που θα σκάσει για πρώτη φορά στον αγώνα με την Ανόρθωση και που τα θραύσματα της θα τραυματίζουν τον ΑΠΟΕΛ στη συνέχεια του πρωταθλήματος κάθε τρεις και λίγο.

Αρνητικές προεκτάσεις και στα season tickets

Μια άλλη παράμετρος που πρέπει να προβληματίσει τη διοίκηση Ερωτοκρίτου είναι και οι αρνητικές προεκτάσεις που θα έχει το όλο θέμα την επόμενη χρονιά. Με το μνημόνιο των σκληρών οικονομικών μέτρων που θα εφαρμοστεί θα είναι πάρα πολλοί αυτοί που τον ερχόμενο Ιούνιο θα επιλέξουν να μην αγοράσουν διαρκείας με αφορμή και το ότι 3-4 από τους εντός έδρας αγώνες μας διεξάγονται χωρίς οπαδούς.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!