Χαλάρωση και κούραση δεν στοίχισαν

Κάθε αρχή είναι δύσκολη αλλά και σημαντική οπότε ο απολογισμός της ομάδας μας μπορεί να θεωρηθεί θετικός. Η Δόξα επιβεβαίωσε όσους υποστήριζαν ότι και φέτος θα είναι δύσκολος αντίπαλος όχι μόνο γιατί μπορεί να υποτιμηθεί αλλά γιατί διαθέτει στο ρόστερ της αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Όσον αφορά την ομάδα μας φάνηκε η κούραση από την υπερπροσπάθεια στο Βελιγράδι σε κάποιους παίκτες, γεγονός που σχετίζεται και με την προβληματική μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας. Πρέπει επίσης να θυμίσουμε ότι η ομάδα πληρώνει τις άγριες ώρες που επιλέγηκαν για να ταξιδέψει προς και από το Βελιγράδι.

Οι αργές επιστροφές αλλά και η αδυναμία να κλείσουν οι διάδρομοι προς την εστία του Μορφή, δημιουργούσαν ρήγματα και δεν ήταν λίγες οι φορές που οι αντίπαλοι βρέθηκαν σε θέση βολής ή που δημιούργησαν προϋποθέσεις για γκολ. Οι αναγκαστικές αλλαγές των Πουρσαϊτίδη και Φλορέα οι οποίοι αποχώρησαν με μικροενοχλήσεις ίσως να δείχνουν το βαθμό της κούρασης κάποιων παικτών και είναι για αυτό που η διακοπή θεωρείται ωφέλιμη για την ομάδα μας.

Πέραν του ότι παίκτες που έχουν επιφορτιστεί θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, το επόμενο δεκαπενθήμερο θα δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη ετοιμότητα παίκτες όπως οι Ονουάτσι και Νεκτάριος Αλεξάνδρου.

Ποια είναι η φυσική θέση του Μπρόερς;
Πέρσι μας πήρε ένα ολόκληρο χρόνο να “ανακαλύψουμε” ότι η φυσική θέση του Μοραίς είναι στο κέντρο του γηπέδου και πως τον καταστρέφαμε σε διάφορες θέσεις στην άμυνα. Κάτι παρόμοιο φαίνεται να συμβαίνει και φέτος με τον Μπρόερς ο οποίος αδυνατεί να ανταποκριθεί στη θέση του κεντρικού αμυντικού αλλά όποτε αγωνίζεται καλύπτει αυτή τη θέση. Ο Σεγκιρί απουσίασε για προληπτικούς περισσότερο λόγους και κατόπιν επιθυμίας του αλλά η αντικατάσταση του από τον Ολλανδό μεσοαμυντικό δεν ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή. Με τον Πουρσαϊτίδη να δείχνει ότι μπορεί να δώσει ποιοτικές λύσεις στο δεξί άκρο της άμυνας, θα πρέπει να αξιολογηθούν σοβαρά οι λύσεις Κόντη και Φλορέα στο κέντρο της άμυνας. Ο Ρουμάνος όποτε χρειάστηκε έδειξε μια θαυμαστή σταθερότητα ενώ και σε δύσκολα παιχνίδια έδειξε ότι ξέρει να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

Θαυμασμός για Κοσόφσκι
Σε χρόνο ρεκόρ επιβεβαιώνεται γιατί όσοι είχαν δει τον Πολωνό μέσο σε προπονήσεις έλεγαν ότι θα είναι ότι καλύτερο για το φετινό ΑΠΟΕΛ. Ο Κοσόφσκι δείχνει σε κάθε αγώνα όλο και καλύτερος ενώ είναι μια διαρκής πηγή δημιουργίας φάσεων μπροστά στις αντίπαλες άμυνες. Η άψογη τεχνική κατάρτιση του σε συνδυασμό με την ικανότητα του να μοιράζει παιχνίδι αλλά και να εκτελεί το καθιστούν έναν από τους πιο χρήσιμους ποδοσφαιριστές της ομάδα μας.

Χωρίς του διεθνείς
Οι προπονήσεις θα διεξάγονται από σήμερα χωρίς τους Ηλία, Μιχαήλ, Μορφή, Χαραλαμπίδη και Χρίστου λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Κύπρου εναντίον της Ιταλίας το βράδυ του Σαββάτου.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!