Χετάφε Vs ΑΠΟΕΛ 1-0

Άδικη ήττα η οποία όμως μας αφήνει ζωντανούς στην μάχη της πρόκρισης. Το ΑΠΟΕΛ είδε στην μάτια την Χετάφε και ήταν καλύτερο στο πρώτο ημίχρονο διάστημα στο οποίο έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες και δυστυχώς πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ. Η ομάδα μας παρουσιάστηκε διαβασμένη και με σωστή τακτική βρέθηκε πολύ κοντά στο να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε αλλά δεν τα κατάφερε. Παρόλα αυτά και κάτω από κάποιες ρεαλιστικές προϋποθέσεις μπορούμε για την μεγάλη ανατροπή μέσα στην έδρα μας.

Μια αλλαγή επιφύλαξε τελικά ο Γιοβάνοβιτς σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα με τον Μοράις να παίρνει τη θέση του Μπρούσερ στη μεσαία γραμμή. Με τον Σολάρι στην κορυφή του γνωστού πλέον 4-5-1 η ομάδα μας κατάφερε να μπει στον αγωνιστικό χώρο και αμέσως να βάλει τη δική της σφραγίδα και ρυθμό στον αγώνα. Με τον Μαρσίνιο κινητήριο μοχλό η ομάδα μας όχι μόνο κατάφερε να αμυνθεί σωστά αλλά ήταν αυτή με τις πιο πολλές απαιτήσεις.

Με αυτά τα δεδομένα στο 9′ χάθηκε η πιο μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Μαρσίνιο έβγαλε μόνο του τον Μαντούκα του οποίου το πλασέ πέρασε έξω. Οι γηπεδούχου ψάχνονταν και δεν έδειχνα να μπορούν να απειλήσουν την εστία του Χιώτη αφού και όταν ακόμα κρατούσαν μπάλα δεν μπορούσαν να οργανωθούν σωστά.

Έτσι το ΑΠΟΕΛ ήταν αυτό που στο 26′ έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ όταν μετά από σέντρα του Σολάρι το γυριστό του Μαντούκα πέρασε μόλις έξω. Εκεί που όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα έβρισκε τις δυο ομάδες στο ισόπαλο αποτέλεσμα και τη δική μας ομάδα να αισθάνεται αδικημένη, ήρθε το γκολ για την Χετάφε.

Στο 43′ και σε μια ανύποπτη φάση ο Παρέχο με ένα μακρινό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή αιφνιδίασε τον Χιώτη και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το 1-0 ήταν η πιο απρόσμενη και άδικη εξέλιξη αφού σε ένα καθοριστικό σημείο δεχτήκαμε το γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την ομάδα μας εμφανώς επηρεασμένη από το γκολ του πρώτου ημίχρονου, αφού έλειπε η αυτοσυγκέντρωση και η καλή κυκλοφορία της μπάλας. Οι γραμμές κόπηκαν στα δυο έτσι στο 65′ ο Γιοβάνοβιτς αναγκάστηκε να περάσει στον αγώνα τον Αλμέιδα στη θέση του Μαντούκα. Η εικόνα δεν άλλαξε σε ουσιαστικό βαθμό αφού ο Μαρσίνιο δεν είχε τις απαιτούμενες βοήθειες στον οργανωτικό τομέα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φτάσει η μπάλα με κίνδυνο στην περιοχή της Χετάφε και στον Σολάρι.

Οι Ισπανοί από την πλευρά τους έδειχναν ευχαριστημένοι με το υπέρ του σκορ αφού στα τελευταία 15 λεπτά απλώς κρατούσαν την μπάλα και πρόσεχαν να μην δεχτούν κάποιο γκολ που θα ανέτρεπε να υπέρ τους δεδομένα. Στην μοναδική καλή μας στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο στο 81′ ο Σολάρι από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα. Η είσοδος του Τρισκόφσκι στο 87′ δεν μπορούσε να διαφοροποιήσει τα δεδομένα ενώ στο τέλος δείξαμε και εμείς ευχαριστημένοι με το 1-0.

Κίτρινες: Ζόρζε, Σολάρι

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Σολωμού, Μποαβεντούρα, Ζορζ, Γκρτσάροφ, Μοράις, Πίντο, Χαραλαμπίδης (90′ Πουρσαϊτίδης), Μαντούκα (65′ Αλμέιδα), Μαρσίνιο, Σολάρι (87′ Τρισκόφσκι)


Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!