Χοφενχάϊμ – ΑΠΟΕΛ 3-0

Στον τελευταίο φιλικό αγώνα επί Αυστριακού εδάφους η ομάδα μας γνώρισε την ήττα με  3-0 από την Γερμανική  Χοφενχάϊμ και επιστρέφει αύριο στην Κύπρο για να ολοκληρώσει το υπόλοιπο στάδιο προετοιμασίας της. Από τα πρώτα λεπτά μέχρι και το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου οι Γερμανοί επέβαλαν εξ ολοκλήρου τον ρυθμό τους και περιόρισαν στην κυριολεξία την ομάδα μας σε παθητικό ρόλο. Ενδεικτικό της πίεσης που εξάσκησαν στον ΑΠΟΕΛ είναι το ότι οι ποδοσφαιριστές μας δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν ούτε μία προσπάθεια στον στόχο, ενώ η μόνη τελική προσπάθεια εκ μέρους της ομάδας έγινε στο 44 όμως το σουτ του Μοράις ήταν άστοχο και δεν ανησύχησε κανένα.

Παρ’όλη την πίεση και τις πολλές τελικές προσπάθειες των Γερμανών, το τέρμα προήλθε από μια ανύποπτη φάση που ο διαιτητής του αγώνα έδωσε ένα αυστηρότατο πέναλτι σε μια εναέρια διεκδίκηση της μπάλας μετά από κόρνερ. Παρόλα αυτά μπορούμε να επικροτήσουμε την αμυντική λειτουργία του ΑΠΟΕΛ σε το πρώτο ημίχρονο μιας και κατάφερε έστω και δύσκολα να περιορίζει τους Γερμανούς στο να κρατούν την μπάλα και μακριά από τον τελικό στόχο.

Ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε με τρείς ίδιους αμυντικούς όπως και το προχθεσινό ματς (Αμορίν, Ολιβέιρα και Σέρτζιο) ενώ την θέση του Κλουκόφσκι αριστερά πήρε ο Μάριος Ηλία, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα μαχητικός.

Ο Μοράις αγωνίστηκε στην ίδια θέση του καθαρόαιμου αμυντικού μέσου και μπροστά του ο Μπενασούρ και Ντα Σίλβα. Η δυναμικότητα της Χοφενχάϊμ και η άριστη φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Γερμανική ομάδα έκαναν το έργο τους πολύ δύσκολο. Το ίδιο ισχύει και για τους Μαντούκα και Χαραλαμπίδη, που περιορίστηκαν στα ανασταλτικά τους καθήκοντα αφού δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν μπροστά.

Ο Μπούντιμιρ ήταν για ακόμα μια φορά παρών απών, όμως δεν μπορούμε να τον αδικήσουμε γιατί σήμερα δεν μπόρεσε κανείς να του μεταβιβάσει την μπάλα μπροστά.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε να προσφέρει κάτι το διαφορετικό για την ομάδα μας αφού σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε έστω και για μικρό χρονικό διάστημα να επιβάλει το παιχνίδι της στον αγώνα. Οι Γερμανοί είχαν καθολική υπεροχή και έλεγχαν κατά κράτος το ματς.  Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να οργανωθεί μεσοεπιθετικά και να δημιουργήσει κάποια αξιόλογή επίθεση.  Η είσοδος του Κονσάλβες και η τοποθέτηση του για πρώτη φορά ως καθαρόαιμος επιθετικός δεν μπόρεσε να αλλάξει τα δεδομένα. Ο ΑΠΟΕΛ το μόνο που κατάφερε ήταν να κερδίσει κάποιο γήπεδο μπροστά χωρίς όμως να μπορέσει να το εκμεταλλευτεί ουσιαστικά.

Στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, ξεκίνησαν οι μαζικές αλλαγές και από τις δύο ομάδες και έτσι χάλασε το πλάνο του παιχνιδιού. Η ομάδα μας δέχτηκε ασφυκτική πίεση και δέχτηκε άλλα δύο γκολ, ενώ κινδύνεψε και σε αρκετές περιπτώσεις να χάσει με μεγαλύτερο σκορ.

Συμπερασματικά, ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε ανήμπορος να οργανωθεί μεσοεπιθετικά,  όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, με την διαφορά ότι σήμερα δεν κατάφερε ούτε ένα πεντάλεπτο στον αγώνα να επιβάλει ρυθμό. Περιορίστηκε παντελώς από την πιο δυνατή Χοφενχάϊμ και καθηλώθηκε από την δυναμική παρουσία της και το έτοιμο αγωνιστικά της πρόσωπο.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!