Χρειάζεται και για ποιον η υπέρβαση;

Ο ΑΠΟΕΛ με μια πρόκριση διασφαλίζει έσοδα της τάξης των 4 εκατομμυρίων ευρώ και αν μας τρελάνει όλους με δεύτερη πρόκριση ανεβάζει το ποσό στα 10 εκατομμύρια. Στη νέα τάξη πραγμάτων του χρεοκοπημένου κυπριακού ποδοσφαίρου, πρόκειται για ασύλληπτα ποσά που θα αν έρθουν στην ομάδα μας θα θέσουν τις βάσεις για τη δημιουργία μας παντοκρατορίας του ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο. Είναι σε όλους γνωστή η σημασία του 3ου προκριματικού γύρου αφού η πρόκριση μπορεί να θεωρηθεί αναγκαία όχι μόνο γιατί θα θέσει τις βάσεις για κάτι παραπάνω αλλά και για να αποφύγουμε το οικονομικό αδιέξοδο.

Για να έρθει όμως η πρόκριση απαιτούνται και κάποιες θυσίες. Μια από αυτές μπορεί να θεωρηθεί η οικονομική υπέρβαση έτσι ώστε να έρθει στην ομάδα κάποιος ή κάποιοι ποδοσφαιριστές που έχουν τα στοιχεία που θα κάνουν άμεσα τη διαφορά. Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε το 2009 να πετύχει το θαύμα με άγνωστους παίκτες και έχοντας το χαμηλότερο μπάτζετ ομάδας που προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League. Το 2011 τα πράγματα ήταν διαφορετικά αφού το μπάτζετ αυξήθηκε και ήρθαν παίκτες με βιογραφικά ανώτερου επιπέδου.

Το κύριο χαρακτηριστικό των φετινών αποκτημάτων είναι η νεαρή ηλικία γεγονός που καθιστά τα βιογραφικά των παικτών φτωχά σε εμπειρίες. Όλοι ελπίζουμε ότι πρόκειται για ποιητικούς παίκτες που θα βοηθήσουν και θα έχουν τα άντερα να αντέξουν την πίεση του «πρέπει να προκριθούμε».

Έχει απομείνει μια μεταγραφή και όπως είναι γνωστό ο Σέρτζιο πλέον ψάχνει για έναν μέσο που θα δώσει ακόμα περισσότερη ποιότητα στην καρδιά της ομάδας. Η περίπτωση του Σισοκό που διέρρευσε από χτες είναι χαρακτηριστική των διλημμάτων που έχει ενώπιων της η διοίκηση.

Αν και νεαρός η περίπτωση του θεωρείται δύσκολη γιατί ο δανεισμός από την Ουντινέζε θα κοστίσει στον ΑΠΟΕΛ περισσότερες από 300 χιλιάδες ευρώ. O Σέρτζιο θέλει τον παίκτη δεν θα τα βάψει μαύρα αν η διοίκηση κρίνει ότι δεν μπορεί αλλά το γενικότερο ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί είναι αν κρίνεται απαραίτητη η οικονομική υπέρβαση προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες; πρόκρισης σε ομίλους.

Τίθεται επίσης το ερώτημα αν ο παίκτης/παίκτες που έχουν ενώπιων τους προπονητής και υπεύθυνος προγραμματισμού δικαιολογούν της υπέρβαση. Τα κριτήρια εδώ γίνονται υποκειμενικά αφού ο καθένας ειδικός ή μη λειτουργεί διαφορετικά.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!