Χωρίς άγχος για θετικό αποτέλεσμα

Η ομάδα μας επιστρέφει απόψε στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις στον πρώτο εντός έδρας αγώνα για τη φάση των ομίλων του Europa League. Τα πολλά αγωνιστικά και όχι μόνο προβλήματα του ΑΠΟΕΛ  είναι στην επικαιρότητα με ευθύνη όλων μας και κυρίως της διοίκησης, αλλά σήμερα πρέπει να κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα. Οι παίκτες θα προσπαθήσουν για ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Eintracht και ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα δικαιολογημένα θεωρείται μεγάλος. Η κακή πορεία της γερμανικής ομάδας δεν πρέπει να μας ξεγελά αφού αγωνίζεται σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Για να μπορέσουμε να έχουμε βαθμολογικό κέρδος θα πρέπει να κάνουμε κάτι που δεν καταφέραμε ποτέ φέτος. Θα πρέπει να αμυνθούμε άψογα και να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση. Το κίνητρο των παικτών σε τέτοιους αγώνες είναι μεγάλο και από τη στιγμή που είναι η Eintracht που πρέπει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί, οι παίκτες μας χωρίς άγχος πρέπει να παλέψουν και ότι βγει.

Ο Σέρτζιο είπε χτες ότι προσπαθεί να κάνει τους παίκτες να πιστέψουν ότι μπορούν να κερδίσουν την Eintrach γεγονός που δείχνει ότι και η ψυχολογική προετοιμασία θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Κρατάμε και την ατάκα του Νεκτάριου, ο οποίος αντιλαμβανόμενος ότι οι υποσχέσεις δεν ωφελούν αρκέστηκε στο «θα φανεί στο γήπεδο αν μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο σε σχέση με την Νέα Σαλαμίνα».

Όπως με Μακάμπι ή κάτι άλλο;

Πως θα επιχειρήσουμε να έχουμε βαθμολογικό κέρδος; Θα δούμε έναν ΑΠΟΕΛ που θα αμύνεται μαζικά όπως στον αγώνα με την Μακάμπι ή ένα πιο επιθετικό πλάνο; O Σέρτζιο απέφυγε να απαντήσει στο θέμα όταν ρωτήθηκε χτες και θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα λίγες ώρες για να δούμε τι αποφάσισε.

Ο Ολιβέιρα προέρχεται από τραυματισμό και παρολο που είναι στην αποστολή είναι άγνωστο αν θα κριθεί έτοιμος από τον προπονητή και αυτό θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το μεσοαμυντικό πλάνο. Με την Σαλαμίνα ο Μπόρδα είχε προβλήματα και η αμυντική μας λειτουργία έχει θέμα γενικότερα.

Οι Σέρτζιο και Καπράλ θα καλύψουν τα δυο άκρα και απόψε θα μπορέσουμε να έχουμε ένα καλύτερο και πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα του τελευταίου ο οποίος είχε καλή παρουσία στο ντεμπούτο του ως βασικό στον τελευταίο αγώνα.

Η ομάδα μας πρέπει να μπορέσει να κρατήσει μπάλα με τρόπο δημιουργικό κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο οι Νούνο, Βινίσιους και όποιος άλλος επιλεγεί στον άξονα. Αν παίξουμε με αμυντικούς προσανατολισμούς σημαίνει ότι ο Μπενασούρ θα μείνει στον πάγκο και το βάρος των αντεπιθέσεων θα πέσει στους ακραίους και τον Γκονσάλβες.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!