Ψυχραιμία, αυτοκριτική και πράξεις

Από λόγια είτε αυτά είναι υποσχέσεις, παραινέσεις, καθορισμός στόχων και προτροπές προς τον κόσμο είμαστε πρωταθλητές. Το back to back είναι γεγονός αλλά δεν είναι αυτό που θέλουμε. Το φετινό ΑΠΟΕΛ δε δείχνει να έχει πολλές ομοιότητες με το περσινό έστω και αν τα περισσότερα πρόσωπα σε όλα τα επίπεδα είναι τα ίδια. Η φετινή ομάδα δεν δείχνει να είναι καλύτερη από την περσινή και τα αίτια είναι βαθύτερα από μια λανθασμένη έξοδο ή την αδιαφορία κάποιων παικτών. Φυσικά όλα συντείνουν και σχετίζονται με το ομολογουμένως άσχημο ξεκίνημα που μας έφερε στο –4 από την Ανόρθωση που δείχνει να είναι α μη τι άλλο η πιο σταθερή ομάδα.

Η ήττα στο Παραλίμνι και ο τρόπος που ήρθε ήταν αναπόφευκτο να φέρει τον προβληματισμό και την μουρμούρα. Κάποιοι τα έχουν με τον προπονητή θεωρώντας το ποιοι αγωνίζονται καθαρά δικές του επιλογές, κάποιοι άλλοι με τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι ενώ έχουν τεράστιες δυνατότητες δεν τις επιδεικνύουν και άλλοι με όλους.

Αν και νωρίς το σχετικό δημοψήφισμα του apoel.net που καλεί τον κόσμο να δώσει τη δική του εξήγηση για το άσχημο ξεκίνημα δείχνει τις τάσεις και απόψεις οι οποίες για άλλη μια φορά θεωρούμε ως σωστές. Η απόδοση των παικτών και ο κακός αγωνιστικός προγραμματισμούς θεωρούνται οι κύριοι λόγοι της σημερινής εικόνας που παρουσιάζει η ομάδα. Τα όποια λάθη του Ουζουνίδη αλλά και ο παράγοντας ατυχία δεν αποτελούν σοβαρούς λόγους για την πλειοψηφία των οπαδών μας.

Τι γίνεται από εδώ και εμπρός;
Εννοείται ότι από πλευράς διοίκησης και ιδίως των κορυφαίων στελεχών δε τίθεται θέμα προπονητή αφού τόσο ο Κυριάκος Ζιβανάρη όσο και ο Γιώργος Γεωργίου έχουν εμπιστοσύνη και στηρίζουν τον Ουζουνίδη. Με αυτά τα δεδομένα το ζητούμενο είναι πως αντιμετωπίζεται η κατάσταση και οι λόγοι που δημιουργούν τα σημερινά δεδομένα.

Το κεφάλαιο κακός αγωνιστικός προγραμματισμός που αγγίζει κα τις δυο πλευρές δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί πλέον αφού οι προσθήκες των Τσόροβιτς και Τόρες ήταν οι τελευταίες απέλπιδες προσπάθειες. Πλέον θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την επόμενη μεταγραφική περίοδο με την ελπίδα ότι μέχρι τότε θα υπάρξει πιο αποτελεσματικός μηχανισμός εντοπισμού των κατάλληλων ποδοσφαιριστών.

Όσον αφορά την άμεση βελτίωση της εικόνας της ομάδας αυτό θα επιχειρηθεί άμεσα αρχής γενομένης από τον αγώνα εναντίον της Σαλαμίνας. Ο προπονητής ακόμα και στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με την ΕΝΠ έκανε αναφορά σε πράγματα που δεν μπορούν να μείνουν πλέον απαρατήρητα και άφησε ξεκάθαρα να νοηθεί ότι προμηνύει αλλαγές στην εντεκάδα. Αυτό ήταν κυρίως και το θέμα συζήτησης σε χτεσινή σύσκεψη στελεχών του συμβουλίου με την τεχνική ηγεσία, σε μια προσπάθεια όλων να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με κάποιες άμεσες αποφάσεις.

Δεν είναι μυστικό ότι η απόδοση κάποιων παικτών τόσο στο Παραλίμνι όσο και γενικότερα δεν είναι η αναμενόμενη. Τα περιθώρια υπομονής και στήριξης του προπονητή φαίνεται να έχουν φτάσει στο τέλος τους και αυτό έχει φροντίσει να το κάνει ξεκάθαρο τόσο δημόσια όσο και στον κύκλο του. Το γιατί έδωσε τόση πίστωση χρόνου σε κάποιους είναι δικό του θέμα και εμείς θα αναμένουμε να δούμε αν οι 3-4 αλλαγές που προμηνύονται θα βοηθήσουν στο να αλλάξει η εικόνα της ομάδας αγωνιστικά και όχι μόνο.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!