Ως πότε θα αυτοτιμωρούμαστε;

 Το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων και πιο συγκεκριμένα οι αγώνες που θα κρίνουν τον φετινό πρωταθλητή θα διεξαχθούν ως επί το πλείστον σε άδεια γήπεδα. Οι τιμωρίες των ομάδων συμπεριλαμβανομένης και τη δικής μας δημιουργούν νέα δεδομένα και παράλληλα κάνουν την πλειοψηφία των οπαδών να απορεί για το που οδηγούνται τα πράγματα. Ο ΑΠΟΕΛ έχει πέσει θύμα της απερίσκεπτης στάσης μιας μικρής μερίδας οπαδών του αρκετές φορές φέτος και κανένας δεν δείχνει να ενδιαφέρεται πραγματικά για να κάνει κάτι. Προ μηνών ασχοληθήκαμε με το θέμα με αφορμή το άναμμα και τη ρήψη φωτοβολίδων και καπνογόνων σε αγώνες του Champions League. Χαρακτηρίσαμε μάλιστα ηλίθια την ενέργεια που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον ΑΠΟΕΛ αφού η UEFA δεν λειτουργεί όπως η ΚΟΠ.

Στην Κύπρο όπου επικρατεί η ατιμωρησία και η χαλαρότητα κανείς δεν έπαιρνε στα σοβαρά τις συστάσεις της ΚΟΠ και τις προειδοποιήσεις ότι οδηγούμαστε στην επιβολή τιμωρίας έδρας μέχρι που ξεπεράσαμε τις εφτά φορές που δικαιούμασταν να πάμε στο γήπεδο με πυρσούς και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα.

Πλέον ο ΑΠΟΕΛ θα αγωνιστεί ακόμα δυο καθοριστικούς αγώνες χωρίς οπαδούς και το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αν έχουμε εμείς οι ίδιοι το δικαίωμα να στερήσουμε από την ομάδα μας το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση είναι με τα σημερινά δεδομένα προσπάθεια στρουθοκαμηλισμού.

Η ομάδα μας δίνει αύριο τον πιο σημαντικό αγώνα της χρονιάς και όλοι ξέρουν πως αν αγωνιζόταν σε ένα γεμάτο ΓΣΠ θα λιώναμε την Ανόρθωση. Οι λίγοι με τις ηλίθιες πράξεις τους όμως και οι πολλοί με την ανοχή τους αφήνουν μόνους τους παίκτες να βγάλουν και πάλι τα κάστα από τη φωτιά.

Η επίσημη θέση της ΚΟΠ για το θέμα

Ο σχετικός κανονισμός είναι ηλίθιος για τα κυπριακά δεδομένα αφού και η χαλάρωση που έγινε με την τιμωρία της έδρας να τίθεται σε εφαρμογή μετά την έβδομη φορά, σημαίνει ότι αυτό θα συμβαίνει στην πιο καθοριστική φάση του πρωταθλήματος. Πέραν τούτου όμως είναι αστείο η ΚΟΠ να μην εφαρμόζει τους κανονισμούς της για πιο σοβαρά θέματα όπως υπόνοιες για στημένους αγώνες και να το παίζει αυστηρή με την μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων.

Διαβάστε τι δήλωσε τις προάλλες ο Κουτσοκούμνης για το θέμα

Για τις ποινές κεκλεισμένων των θυρών, τόνισε: Σε κανέναν δεν αρέσει να παίζουμε σε κλειστά γήπεδα, ούτε στην ΚΟΠ η οποία πρέπει να διαφημίζει το άθλημα. Όμως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Η έκταση των ποινών περιέχονται στον κανονισμό της ΦΙΦΑ περί δικαστικών οργάνων ο οποιός επιβάλλεται. Ποινές όπως κεκλεισμένων των θυρών ή ακόμη και η διαβάθμιση είναι ποινή που θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του το δικαστικό σώμα.Για τους πυρσούς: Όλες οι χώρες, η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ (που έχουν τιμωρήσει αυστηρά το ΑΠΟΕΛ για πυρσούς φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ) απαγορεύουν τους πυρσούς μέσα στο γήπεδο γιατί είναι επικίνδυνοι. Η ΚΟΠ αποφάσισε να λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο πολύ πιο ελαφριά από την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ, οι οποίες τιμωρούν με την πρώτη εμφάνιση πυρσών (εμείς τιμωρούμε μετά την 7η φορά που εμφανίζονται πυρσοί). Οι φίλαθλοι εξακολουθούν να φέρνουν παραδείγματα τις χώρες που δεν τιμωρούν τους πυρσούς.Έχω την άποψη ότι ο πυρσός είναι κάτι επικίνδυνο. Για τους πυρσους μπορούμε να κάνουμε αναφορά στο Ομόνοια-ΑΕΛ που διεκόπη και κάποιος οπαδός έχασε δάκτυλο από πυρσό. Οι οπαδοί γνωρίζουν ότι η ομάδα τους τιμωρείται και εφόσον συνεχίζουν να το κάνουν, η προσπάθεια τους είναι συνειδητή για να τιμωρήσουν την ίδια την ομάδα τους.Γνωρίζουμε ότι το κεκλεισμένων των θυρών τιμωρεί και τους καλούς οπαδούς, όμως εφόσον είναι η πλειοψηφία, θα πρέπει να διώξουν τους οπαδούς που ανάβουν πυρσούς.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!