Όλη η αλήθεια για τα τηλεοπτικά

Δυστυχώς το θέμα τηλεοπτικών δικαιωμάτων αποτελεί ταμπού για την ομάδα μας και αιτία εσωστρέφειας ακόμα και ανάμεσα στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο παρελθόν τόσο ο Πρόδρομος Πετρίδης όσο και ο Κυριάκος Ζιβανάρης κατηγορήθηκαν για συγκεντρωτισμό και ελλειπή ενημέρωση για το όλο θέμα. Η αναφορά μας για την μετοχική σύνθεση της εταιρείας ΑΠΟΕΛ και ότι στην πρώτη θέση βρίσκεται η LTV ενόχλησε πολλούς μεταξύ αυτών και τον Φοίβο Ερωτοκρίτου. Ο νυν πρόεδρος της εταιρείας ΑΠΟΕΛ ίσως να είναι ο τελευταίος που ευθύνεται για το πώς και γιατί έχει συμβεί αυτό, ενώ το ότι θέλει να ανανεώσει πρόωρα τη συμφωνία με την LTV είναι κάτι ξεχωριστό που πρέπει να τον προβληματίσει. Η δικαιολογία των εκάστοτε προέδρων ότι η πρακτική αυτή ακολουθείτω και από τους προηγούμενους προέδρους δεν πείθει γιατί πρόκειται για μια κακή πρακτική.

Αν για τους Πετρίδη και Ζιβανάρη η πρόωρη ανανέωση αποτελούσε κίνητρο για ένεση ρευστού λόγω κακοδιαχείρισης στα οικονομικά που οδηγούσε σε ελλειμματικούς προϋπολογισμούς, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τη νυν διοίκηση. Η προίκα των πέντε εκατομμυρίων ευρώ του champions league δίνει την άνεση για να δούμε πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε το μέγιστο δυνατό όφελος από την οποιαδήποτε εταιρεία.

Διάβασε τις ειδήσεις πρώτα από το κινητό σου με

Επειδή κάποιοι λένε και γράφουν για δελεαστική προσφορά από πλευράς LTV και πολλά άλλα σήμερα θα παραθέσουμε τα μέχρι στιγμής δεδομένα για να κρίνει ο καθένας από μόνος του.

Πρόταση από LTV
H πρόταση του συνδρομητικού καναλιού αφορά αύξηση του συμφωνηθέν ποσού για την τριετία 2010-2013, νοουμένου ότι προχωρήσουμε σε επέκταση της συνεργασίας και για την τριετία 2013-2016. Για το 2010-2013 το ΑΠΟΕΛ με βάση της συμφωνία που έγινε προ τριετίας από τον Ζιβανάρη θα είχε ετήσια έσοδα της τάξης των 600 χιλιάδων ευρώ.

Όπως λέχθηκε και από τον Γεωργίου στη γενική συνέλευση το ποσό αυτό θα αυξηθεί στις 880 περίπου χιλιάδες ευρώ. Για την τριετία 2013-2016 το συνδρομητικό κανάλι προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες ετήσια έσοδα που ανέρχονται στα 1.2 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόταση από Cyta
Όπως γράψαμε και προ ημερών ο ημικρατικός οργανισμός κάνει μάχη για να κερδίσει έναν ή και τους δυο αιώνιους αντιπάλους. Μέσα στα πλαίσια θα υποβάλει τόσο σε εμάς όσο και στην ομάδα της κυβέρνησης την ίδια πρόταση. Τα όσα συζητούνται με την ομόνοια διέρρευσαν γιατί έχουν ήδη γίνει συναντήσεις με αυτούς, ενώ μαζί μας δεν έγινε εφικτό να διευθετηθεί ακόμα συνάντηση.

Η πρόταση της cyta αφορά χορηγία στη φανέλα για την περίοδο 2010-2013 νοουμένου ότι θα εκχωρήσουμε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της περιόδου 2013-2016 στη cytavision . Για τη φανέλα και επειδή στην μπροστινή πλευρά υπάρχει η συμφωνία με την MTN , προσφέρουν το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ ετησίως για την επωμίδα.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της περιόδου 2013-2016 είναι διαθετημένοι να προσφέρουν ένα ποσό που ξεπερνά τα 1.8 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Εντός των ημερών η διοίκηση της Cyta θα ζητήσει και γραπτώς συνάντηση με τη διοίκηση Ερωτοκρίτου ελπίζοντας ότι ο πρόεδρος δεν έχει δεσμευτεί και γραπτώς με την LTV .

Τέλος για να μπορεί να αντιληφθεί κάποιος καλύτερα τις τιμές στο κυπριακό παζάρι πρέπει να πούμε ότι Απόλλων και ΑΕΛ συμφώνησαν με Primetel και Cytavision για την περίοδο 2013-2016 για ποσά που ξεπερνούν το 1.1 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!