Ώρα για απαντήσεις

Η στιγμή για το πρώτο από τα τέσσερα φετινά ραντεβού με το παράρτημα έφτασε. Ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει στις 14:30 την Ομόνοια σε έναν αγώνα ο οποίος θα κρίνει πολλά. Δεν μπορούμε να πούμε αυτό  που ακούμε από επίσημα χείλη ότι ο σημερινός αγώνας δεν θα κρίνει πολλά επειδή υπάρχουν ακόμα 20 αγώνες.  Νίκη για την ομάδα μας ισοδυναμεί με κορυφή μετά και τα χτεσινή ισοπαλία της Αελ. Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος αν καταφέρουμε κάτι τέτοιο θα αποκτήσουμε ένα τεράστιο ψυχολογικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων μας. Στην Ομόνοια τρέμουν με το ενδεχόμενο να έχουν τρίτη συνεχόμενη  βαθμολογικής απώλεια. Ξέρουν ότι η κούραση μας από την Ευρώπη και οι απουσίες βασικών παικτών δημιουργούν προϋποθέσεις που δύσκολα θα ξαναβρούν και είναι για αυτό που θα πρέπει να είμαστε ακόμα πιο αποφασισμένοι. Το ανώτερο σε όλους τους τομείς ΑΠΟΕΛ καλείται να αποδείξει και μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι έχει τους τρόπους να αντιδράσει σωστά απέναντι στις όποιες συνθήκες και κλίμα δημιουργήσουν οι οπαδοί του παραρτήματος αλλά και οι ποδοσφαιριστές τους. Θέλουμε πολύ να κερδίσουμε το πρώτο πραγματικό ντέρμπι της φετινής χρονιάς και το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για τους παίκτες μας.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Γιοβάνοβιτς είναι γνωστά και σε αυτά προστέθηκε και αυτό του Ζόρζε ο οποίος από χτες έκανε πυρετό και δεν προπονήθηκε και η συμμετοχή του θα ξεκαθαρίσει σήμερα.  Στο δεξί άκρο της άμυνας θεωρούμε ότι θα επανέλθει ο Σολωμού και στα αριστερά θα μετακινηθεί ο Πουρσαϊτίδης.

Το δίδυμο Μοράις και Πίντο στο κέντρο δεν θα σπάσει αν προτιμηθεί σε ρόλο οργανωτή ο Μπελάϊτ. Ο Τυνήσιος δεν έχει πολλούς αγώνες στα πόδια του αλλά είναι ο παίκτης που μπορεί να σηκώσει το βάρος και να κάνει την ομάδα απρόβλεπτη στον τρόπο ανάπτυξης της. Η άλλη επιλογή είναι αυτή που θέλει τον Γιάχιτς να παίρνει θέση στον Μοράις και ο Πίντο να μετακινείται λίγο πιο μπροστά σε ρόλο αντί Μαρσίνιο.

Το άλλο ερωτηματικό αφορά τον Μαντούκα ο οποίος δηλώνει έτοιμος κάτι που επιβεβαιώνεται και με τη συμπερίληψη του στην αποστολή. Αν έχει πειστεί ο Γιοβάνοβιτς ότι είναι 100% έτοιμος τότε ο Βραζιλιάνος θα πάρει θέση στο αριστερό άκρο με τον Χαραλαμπίδη να καλύπτει το δεξιό.  Αν όμως ο Μαντούκα μείνει στον πάγκο τότε ένας εκ των Τρισκόφσκι ή Ατόρνο θα χριστεί βασικός.

Τέλος το τρίτο ερωτηματικό αφορά την επιλογή του προπονητή μας για τον παίκτη που θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Αν και στον αγώνα με τη Σαχτάρ προτιμήθηκε ο Τρισκόφσκι, το ίδιο καλές είναι και οι πιθανότητες να δούμε στο αρχικό σχήμα τον Σολάρι.

Τα δεδομένα όσον αφορά τα θετικά και αρνητικά κάθε επιλογής είναι λίγο πολύ γνωστά και το ζητούμενο πλέον είναι να δώσουν όλοι τα πάντα μέσα στο γήπεδο για να τους στείλουμε και πάλι στα σπίτια τους με σκυμμένα τα κεφάλια.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!