Ώρα για ποδόσφαιρο και νίκη

Μας χωρίζουν λίγες ώρες από τον αγώνα που περιμέναμε εδώ και μήνες. Το ΑΠΟΕΛ μετά από μια δύσκολη και γεμάτη έντονα συναισθήματα εβδομάδα λόγω του Βασίλη Δημητρίου, καλείται να βάλει τα πάντα πίσω του και να παρουσιαστεί όπως πρέπει στον αγώνα με το ποδοσφαιρικό παράρτημα του ακελ. Πρόκειται για τον πιο καθοριστικό αγώνα μέχρι στιγμής αφού με νίκη θα επαναφέρουμε τη διαφορά στους 7 βαθμούς και δεν χρειάζεται να πούμε τα οφέλη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο ήττας αφού σε τέτοια περίπτωση τους βάζουμε για τα καλά μέσα στο κόλπο αλλά δεν πρόκειται να μας απασχολήσει κάτι τέτοιο. Το ΑΠΟΕΛ δεν άρχισε καλά τις υποχρεώσεις του τον Ιανουάριο και ο Γιοβάνοβιτς το γνωρίζει καλύτερα από όλους. Παρόλα αυτά η ομάδα έχει τεράστιες δυνατότητες τις οποίες έχει αποδείξει πολλές φορές τους τελευταίους έξι μήνες. Είναι για αυτό που όλοι αναμένουμε ότι σήμερα θα δούμε το καλό ΑΠΟΕΛ το οποίο με πάθος, καλή απόδοση και αποτελεσματικότητα θα μας στείλει και πάλι στους εφτά ουρανούς. Απαιτείται να κάνουν όλοι ένα άψογο παιχνίδι και συγκεκριμένοι παίκτες να πάρουν την ομάδα στους ώμους τους.

Η λογική λέει ότι το αγωνιστικό πλάνο του προπονητή μας θα χτιστεί στη βάση της διάταξης 4-5-1 αφού στη μεσαία γραμμή έχουμε τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Σε έναν αγώνα όπου οι ικανότητες κάποιων μονάδων είναι σημαντικές το ενδεχόμενο να δούμε τον Αλμέιδα στην κορυφή είναι μεγάλο. Ο Βραζιλιάνος μπορεί να μην έχει τις εκτελεστικές ικανότητες του Σολάρι αλλά μπορεί να κινηθεί πολύ πιο άνετα εντός και εκτός περιοχής με τρόπο που να δημιουργήσει ρήγματα.

Πολλά θα εξαρτηθούν και από την απόδοση του Μαρσίνιο όσον αφορά τη σωστή μεσοεπιθετική λειτουργία. Ο αντίπαλος θα επιχειρήσει να περιορίσει τον πασπαρτού αφού γνωρίζουν ότι είναι ο παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει φάσεις από το πουθενά. Είναι για αυτό που θα χρειαστεί βοήθειες με πρώτη και καλύτερη αυτή από τον Τρισκόφσκι ο οποίος θα είναι στο αρχικό σχήμα.

Η καλή μεσοαμυντική λειτουργία είναι το ίδιο σημαντική και είναι η παράμετρος που αγχώνει πολλούς. Τις τελευταίες εβδομάδες δεχόμαστε εύκολα γκολ ενώ οι αντίπαλοι δημιουργούν φάσεις από το πουθενά. Η σωστή αλληλοκάλυψη ιδιαίτερα απέναντι σε μια ομάδα που θα επιχειρήσει να μας εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους είναι ένα σημαντικό στοιχείο.

Ο Ηλία θα καλύψει το αριστερό άκρο ενώ αναμένουμε ότι ο Πουρσαϊτίδης θα επιστρέψει στο δεξί άκρο. Κόντης και Γκριτσάροφ θα έχουν το δύσκολο ρόλο να κλείσουν τους διαδρόμους κάτι που ισχύει φυσικά και για τους Μοράις και Πίντο που θα είναι λίγο πιο μπροστά. Ο Μαντούκα έχει προβάδισμα αντί του Χαραλαμπίδη αλλά ως συνήθως πρέπει να θυμίσουμε ότι ο προπονητής μας αρέσκεται σε εκπλήξεις.

Στο τέλος της ημέρας το μόνο που θέλουμε είναι να τους κερδίσουμε ξανά και να τους στείλουμε με σκυμμένα τα κεφάλια σπίτια τους. Ο κόσμος θα γεμίσει πολύ νωρίς το ΓΣΠ και όλοι πάνε αποφασισμένοι να κερδίσουν την μάχη της κερκίδας. Οι ένθερμοι οπαδοί μας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πέσουν στην παγίδα οποιοδήποτε. Η παρέμβαση του Χριστόφια ήταν ατυχέστατη αφού οι προτροπές του φανατίζουν παρά να μπορούν να εκλογικεύσουν οποιονδήποτε.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!