2013: Δύσκολο και για τον ΑΠΟΕΛ

Είναι γενικά παραδεκτό ότι το 2013 θα είναι πολύ δύσκολο για όλους αφού η χώρα μας έχει χρεοκοπήσει στους βασικότερους τομείς της οικονομίας. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν μέχρι και προ εξαμήνου το μοναδικό πράγμα που πήγαινε καλά στον τόπο αλλά και η ομάδα τίθεται πλέον μπροστά από σοβαρά διλήμματα αφού έγιναν λάθη και παραλήψεις τα οποία μόνο ως ένα βαθμό φαίνονται σήμερα. Το 2013 θα είναι δύσκολο και για την ομάδα μας και το τελευταίο εξάμηνο της χρονιάς που πέρασε μας το επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό και ανησυχητικό τρόπο. Οι προσδοκίες πολλών για δημιουργία μιας αυτοκρατορίας στις εγχώριες διοργανώσεις τύπου Ολυμπιακού Πειραιώς κατέρρευσαν και το ζητούμενο πλέον είναι να κάνουμε τα απαραίτητα.

Αρχίζοντας από τα πιο άμεσα, διοίκηση και τεχνική ηγεσία θα δοκιμαστούν και θα κριθούν στην μεταγραφική περίοδο που διανύουμε πιο έντονα από ποτέ. Η ομάδα έχει τρομερή ανάγκη από ποιοτική ενίσχυση και αν δεν αποκτηθούν δυο παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, οι πιθανότητες μας για κατάκτηση του πρωταθλήματος θα περιοριστούν. Οι μεν διοικούντες θα πρέπει να κατανοήσουν ότι τέτοιοι παίκτες κοστίζουν ενώ ο Γιοβάνοβιτς καλείται να εντοπίσει έγκαιρα αυτούς τους παίκτες.

Σε πιο μακροπρόθεσμο πλαίσιο ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να βρει τους τρόπους να εκμεταλλευτεί καλύτερα το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχει σε σχέση με τις υπόλοιπες κυπριακές ομάδες. Η ρευστότητα που ακόμα απολαμβάνουμε λόγω της περσινή παρουσίας στο Champions League πρέπει να δαπανηθεί σοφά.

Η διοίκηση καλείται να διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο τόσο στο παρασκήνιο του κυπριακού ποδοσφαίρου όσο και στη χάραξη στρατηγικής για το πώς θα μπορέσει η ομάδα να καταστεί η πρώτη ποδοσφαιρική δύναμη στην Κύπρο. Η παρουσία του Γιοβάνοβιτς τα τελευταία χρόνια δημιούργησε κάποια δεδομένα και σίγουρα η παραμονή ή όχι του Σέρβου προπονητή θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και το μοντέλο που θα ακολουθηθεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος αναμένει πολλά. Τα αναμένει όχι επειδή είναι αχάριστος αλλά γιατί αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης σε όλους τους τομείς λειτουργίας της εταιρείας ΑΠΟΕΛ. Έργα λοιπόν και λιγότερα λόγια γιατί αυτά κουράζουν και φθείρουν πρόσωπα και καταστάσεις.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!