Άεκ Vs ΑΠΟΕΛ 1-0

Η επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις επιβεβαίωσε και γιγάντωσε τις αγωνιστικές μας αδυναμίες αφού η ήττα από ένα εκ των δυο βασικών διεκδικητών του τίτλου δεν ήρθε τυχαία. Η ΑΕΚ δεν ήταν καλή αλλά ο ΑΠΟΕΛ ήταν χειρότερος.

Η ομάδα μας δεν μπόρεσε να επιτεθεί ως πραγματική ομάδα ενώ μια ολιγωρία στην άμυνα ήταν αρκετή για να δεχτούμε το γκολ.

Η αντίδραση στα 60 λεπτά που είχαμε στη διάθεση μας για να αποφύγουμε την ήττα ήταν αναιμική αφού αν και υπήρχε η διάθεση δεν υπήρχε ο τρόπος και η ποιότητα που θα το επέτρεπε.

Ο αγώνας

Τα πρώτα λεπτά είχαν αναγνωριστικό χαρακτήρα αλλά σχετικά νωρίς η γηπεδούχος ήταν αυτή που κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της κρατώντας περισότερο την μπάλα και έχοντας επιθετικούς προσανατολισμούς.

Η ομάδας μας από την άλλη δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους αφού η ανάπτυξη ήταν αργή και μονοδιάστατη με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να γίνουμε απειλητικοί. Πολύ νωρίς ο Τραμεντσάνι αναγκάστηκε να διαφοροποιήσει το πλάνο του αφού ο σοβαρός όπως φάνηκε τραυματισμός του Ντελατόρε έφερε μέσα τον πιο βαρύ Ρέζα.

Παρόλο που η ΑΕΚ δεν πίεσε ιδιαίτερα έστειλε την πρώτη προειδοποίηση στο 25 όταν ο Βάντερμαν απέκρουσε δύσκολα την μπάλα μετά από κεφαλιά του Ακοράν.

Το κακό έγινε στο 35 όταν η άμυνα μας βρέθηκε ανοικτή και με τους Βούρο και Ιωάννου να μην τοποθετούνται σωστά έτσι ο Φλοριάν με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 1-0 αποσυντόνισε ακόμα περισσότερο την ομάδα μας που είχε παθητικό ρόλο μέχρι τη λήξη ενώ στο 38 ο Τρισκόφσκι έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει όταν βρέθηκε απέναντι από τον Βάντερμαν αλλά πλάσαρε έξω.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου επιβεβαίωσαν ότι δεν μπορούσαμε να επιτεθούμε με αξιώσεις έτσι στο 55 ο προπονητής έκανε την πρώτη αλλαγή τακτικής με τον Ντε Βινσέτι να περνά στη θέση του Σόουζα.

Η πρώτη καλή φάση για την ομάδα μας έγινε στο 68 με τον Μερκή να πιάνει ένα σουτ μετά από κόρνερ αλλά την μπάλα να περνά έξω. Στο 70 έγινε και η τελευταία κίνηση προκειμένου να αποφύγουμε την ήττα με τον Εφραίμ να αντικαθιστά τον Αλωνεύτη.

Η ΑΕΚ έδωσε γήπεδο στην ομάδα μας αφού έδειξε ότι προτιμούσε να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ έτσι η κατοχή ήταν με το μέρος χωρίς όμως να μπορούμε να φτάσουμε στην ουσία.

Με αυτά τα δεδομένα η ομάδα της Λάρνακας αμύνθηκε σωστά και με ευκολία διατήρησε το μηδέν παθητικό που οδήγησε στη νέα ήττα για την ομάδα μας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κίτρινες: Μόραις, Σόουζα, Αλωνεύτης, Βούρος

ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Βούρος, Μερκής, Ιωάννου, Καζού, Μοράις, Σόουζα (55΄ Ντε Βινσέντι), Ζαχίντ, Αλωνεύτης (72΄ Εφραίμ), Νατέλ, Ντελατόρε (13΄ Ρέζα)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!