Αεκ Vs ΑΠΟΕΛ 1-1

Η ομάδα μας ήταν αυτή που παρουσιάστηκε πιο απαιτητική και ικανή να φτάσει στο ζητούμενο αλλά μια ολιγωρία μας κράτησε στην ισοπαλία. Η διαφορά παρέμεινε στο -2 αφού οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν δεν έγιναν γκολ ενώ ο Μασιάς δεν έδωσε πέναλτι και κοκκινη σε μια κατά τα άλλα εύκολη φαση.

Το πλανο του Κρίστιανσεν

Ο προπονητής μας επιφύλαξε εκπλήξεις όσον και αν είχαμε αναφέρει τις προηγούμενες μέρες ότι ο Μπρεσάν έρχεται από την εξωτερική. Ο Βραζιλιάνος ήταν στο αρχικό σχήμα αντί του Μπερτόλιο ενώ στα δύο άκρα προτιμήθηκαν οι Εφραίμ και Βάντερ. Κατά τα άλλα είδαμε το αναμενόμενο σχήμα και παίκτες με τους Αστιθ και Καρλάο στο κέντρο της άμυνας ενώ ο Πιέρος ήταν στην κορυφή της επίθεσης

Ο αγώνας

Παρόλο που μόλις στο 2 ο Μπρεσάν βρέθηκε σε θεση βολής και το σουτ του αποκρούστηκε από τον Μίνιο, το πρώτο δεκαπεντάλεπτο είχε περισσότερο αναγνωριστικό χαρακτήρα με την μπαλα να κινείται περισσότερο στο χώρο του κέντρου.

Η συνέχεια είχε την ΑΕΚ να κινείται καλύτερα για ένα περίπου δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Στο 20 μετά από συνδυασμό των Άλβες και Τρισκόφσκι ο τελευταίος βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Βαντερμαν τον οποίο κεραυνοβόλησε με τον τερματοφύλακα μας να αποκρούει σωτηρία.

Στο 25 με οδηγίες οι Εφραίμ και Βάντερ άλλαξαν πλευρές με τον πρώτο να κινείται πλέον στο αριστερό άκρο. Η κίνηση αυτή έπαιξε καταλυτικό ρόλο αφού επέτρεψε στην ομάδα μας να ισορροπήσει και να πάρει να ηνία του αγώνα.

Δεν έγινε όμως μόνο αυτό αφού δημιουργήθηκαν ξεκάθαρες ευκαιρίες ενώ στο 33 ο Μασιάς δεν είδε μια φάση που θα συζητηθεί. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Εφραίμ η μπαλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Μουρίγιο. Το πέναλτι όμως και η κοκκινη κάρτα δεν δόθηκαν.

Η επόμενη φάση έγινε στο 37 όταν και πάλι ο Εφραίμ έδωσε παράλληλη μπαλιά στον Μπρεσάν το πλασέ του οποίου σταμάτησε την τελευταία στιγμή σε σώμα αμυντικού.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να κρατά περισσότερο την μπαλα και να προσπαθεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ κάτι όμως που όχι μόνο δεν έγινε αλλά ήταν ο ΑΠΟΕΛ που έφτασε στο ζητούμενο.

Στο 60 οι Μπρεσάν, Σωτηρίου και Βινίσιους συνδυάστηκαν εξαιρετικά, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών της ΑΕΚ, ευνοήθηκε από τις κόντρες και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 0-1 ήταν ότι καλύτερο αλλά δεν κράτησε όσο έπρεπε αφού στο 66 η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τη δική μας ολιγωρία για να φέρει τον αγώνα στα ίσα. Μετά από φάουλ-σεντρα η μπαλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι με τον Βαντερμαν να μην κάνει την έξοδο τους αμυντικούς να χάνουν τη φάση και με διαδοχικές κεφαλιές των Μοισοφ και Αλβες η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα για να γίνει το 1-1.

Πριν την ισοφάριση ο Κρίστιανσεν έκανε την πρώτη από τον πάγκο με τον Μπερτόλιο να περνά στη θέση του Μπρεσάν. Στο 69 χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα μας όταν ο

Μοράις έβγαλε μόνο τον Μπερτόλιο, ο οποίος από διαγώνια σουτ έκανε έκανε το χειρότερο δυνατό πλασέ με την μπαλα να περνά έξω.

Η δεύτερη κίνηση από τον πάγκο έγινε στο 73 όταν ο Αλωνεύτης αντικατέστησε τον Βάντερ σε μια προσπάθεια να γίνουμε πιο επιθετικοί στα τελευταία λεπτά. Η ομάδα μας ήταν αυτή που έλεγξε και έφτασε κοντά στο γκολ αλλά ο Σωτηρίου ήταν άστοχος στο 81 από πλεονεκτική θέση.

Η τελευταία αλλαγή ήταν αυτή του Ντε Κάμαργκο στο 83 αλλά στα τελευταία λεπτά δεν μπορέσαμε να πετύχουμε γκολ. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κίτρινες: Βάντερ, Μπρεσάν, Μοραις, Αστίθ

ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Μπρεσάν (61΄ Μπερτόλιο), Εφραίμ, Βάντερ (73΄ Αλωνεύτης), Σωτηρίου (83 Ντε Καμάργκο)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!