Αέλ Vs ΑΠΟΕΛ 0-1

Το εύστοχο πέναλτι του Μοράις ήταν αυτό που έκρινε το ντέρμπι με την ομάδα μας να βρίσκει τον τρόπο να πάρει τη σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη. Οι δύο ομάδες τέλειωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες με την ΑΕΛ να μένει πρώτη με παίκτη λιγότερο στη φάση από την οποία προήλθε το γκολ μας.

Ο αγώνας

Η αρχική κατοχή της μπάλας για την ομάδα μας δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα και συνέχεια αφού μετά το δέκατο λεπτό η ΑΕΛ κατάφερε να ισοζυγίσει αλλά και με την τακτική που ακολούθησε, να μας κόψει στα δύο.

Η διπλή ζώνη άμυνας των γηπεδούχων προκάλεσε τεράστια προβλήματα και νευρικότητα στην ομάδα μας αφού δεν μπορούσαμε να λειτουργήσουμε σωστά. Μοιραία οι αμυντικοί αναγκάζονταν να κάνουν μακρινές ή κοντινές πάσες χωρίς αποτέλεσμα, με αυτές του Ιωάννου να τελειώνουν πρόωρα τις φάσεις.

Με τον Ζαχίντ να μην παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες η μπάλα δεν μπορούσε να φτάσει με προϋποθέσεις στην περιοχή του αντιπάλου κάτι που επιβεβαιώθηκε και από το ότι η πρώτη μας τελική έγινε στο 41.

Τότε μετά από σέντρα του Νσούε ο Μπάλογκ από πολύ καλή θέση έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα δεν πήγε εκεί που ήθελε.

Με αυτά τα δεδομένα και με την ΑΕΛ να δείχνει να βολεύεται με την εξέλιξη του αγώνα οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την ίδια αρχή με το πρώτο αφού και οι δύο ομάδες συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο αλλά τα δεδομένα ανατράπηκαν υπέρ μας όταν στο 57 κερδίσαμε πέναλτι και η ΑΕΛ έμεινε με δέκα. Στη φάση αυτή ο Νσουε βρέθηκε σε θέση βολής μετά από πάσα του Μπάλογκ μέσα στην περιοχή και ο Τεϊσειρα απέκρουσε την μπάλα με το χέρι.

Ο Νικολάου έδειξε το πέναλτι και ο Μοράις με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 0-1.

Με την καλή κυκλοφορία της μπάλας να εξακολουθεί να είναι το ζητούμενο ο Τραμετσάνι έκανε στο 64 την πρωτη αλλάγή με τον Εφραίμ να αντικαθιστά τον Μπάλογκ.

Εκεί που ο αγώνας έδειχνε να εξελίσσεται όπως θέλαμε ήρθε στο 77 η κόκκινη του Ιωάννου να αποκαταστήσει την αριθμητική ισορροπία μεταξύ των δυο ομάδων και τη ψυχολογία στους γηπεδούχους.

Στο διάστημα μέχρι το τέλος έγινε σωστή διαχείριση με τον Εφραίμ μάλιστα να χάνει τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κίτρινες: Σόουζα, Ζαχίντ

Κόκκινη:  Ιωάννου

ΑΠΟΕΛ
Βάντερμαν, Μερκής, Βούρος, Ιωάννου, Καζού, Νσούε, Μοράις, Σοουζα, Ζαχίντ, Νατέλ (85 Αρτυματάς), Μπάλογκ (64 Εφραίμ)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!