Αυτό πρέπει να γίνει

Είναι σύνηθες μετά από τέτοια βαριά κτυπήματα στην Ιδέα και στο όνομα του ΑΠΟΕΛ να γεννιoύνται συζητήσεις οι οποίες περιστρέφονται γύρω από τις διάφορες για το τι πρέπει να γίνει. Για να μπορέσει κάποιος να βρει λύση στο πρόβλημα πρέπει να αναλύσει το ιστορικό του πώς και γιατί οι πιο περήφανοί και οργανωμένοι οπαδοί με τις πράξεις τους που αμαυρώνουν τον ΑΠΟΕΛ και καταστρέφουν την ιστορία του.

Το ερώτημα που καταλήγουν όλες οι αναλύσεις είναι στο τι πρέπει να γίνει.

Η εύκολη δικαιολογία του ότι το θέμα είναι κοινωνικό και η πολιτεία θα πρέπει να λάβει τα μέτρα της είναι μια φτηνή μαλακία η οποία απλά κάνει όσους την χρησιμοποιούν να αποβάλλουν τις δικές τους ευθύνες από το πρόβλημα και να τις μεταθέτουν αλλού. Αν το σπίτι σου καταστρέφεται θα πρέπει εσύ ο ίδιος να το σώσεις και να μην ψάχνεις βοήθεια από άλλους που δεν θα έρθει ποτέ.

Με την ανοχή και την οικονομική «βοήθεια» των διοικήσεων της εταιρείας και του σωματείου τα τελευταία χρόνια έχει συμβάλει στο να χαθούν οι αξίες και τα ιδανικά των οργανωμένων οπαδών της ομάδας μας. Ως επακόλουθο τα τελευταία χρόνια οι οργανωμένοι δεν αποτελούν ένα υγιές και συμπαγές σύνολο αλλά ένα σύνολο με πολλές παρατάξεις, ομάδες και παρέες που διατηρούν ο καθένας τις δικές του απόψεις και έρχονται σε αντιπαραθέσεις συχνά.

Η δημιουργία αμέτρητων τοπικών συνδέσμων που λειτουργούν κατά βούληση και χωρίς κοινή γραμμή είναι μια τρανή απόδειξη του πιο πάνω φαινομένου.

Ο ΠΑΝΣΥΦΙ έπαψε να αποτελεί την ραχοκοκαλιά και την δύναμη όλων των υπολοίπων συνδέσμων. Δεν εμπνέει και δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση. Ο λόγος είναι απλός. Ο ΠΑΝΣΥΦΙ έχασε την αυτονομία του και μαζί έχασε και την δύναμη που του έδινε η πολύ καλή εσωτερική του οργάνωση, απαραίτητη προϋπόθεση για να επιβιώσει.

Το ερώτημα που παραμένει είναι όμως το ίδιο: τι πρέπει να γίνει;

Ο ΑΠΟΕΛ έχει ανάγκη από μία επανεκκίνηση. Θα είναι σκληρή και επίπονη η μεταβατική περίοδος αλλά δυστυχώς θα πρέπει κάποιος να αναλάβει το βάρος της ευθύνης και να το πράξει. Τι προνοεί η επανεκκίνηση αυτή; Πολλές δύσκολες και ψυχοφθόρες αποφάσεις.

  1. Κάρτα φιλάθλου ΑΠΟΕΛ. Γιατί να πρέπει να την κάνει ο Ιωνάς; Να υπάρχει η δική μας καρτα φιλάθλου η οποία να είναι απαραίτητη για αγορά εισιτηρίου και είσοδο στο γήπεδο.
  2. Αυστηρή επιτήρηση των stewards. Ο ΑΠΟΕΛ δίνει υπέρογκα ποσά σε επιτηρητές οι οποίοι αναλώνονται στο να ελέγχουν μόνο τις κάρτες διαρκείας και να αδειάζουν τους διαδρόμους. Με 50 εκπαιδευμένους και με αυστηρές εντολές επιτηρητές σε κάθε παιχνίδι που θα κάνουν την δουλεία τους και να μαζεύουν κάθε άτομο που βλάπτει τα συμφέροντα της ομάδας μας η δουλεία σιγά σιγά θα γίνει.
  3. Ανάκληση άδειας λειτουργίας κάθε συνδέσμου που χρησιμοποιεί το όνομα του ΑΠΟΕΛ εκτός και αν ο κάθε σύνδεσμος προσκομίσει καταστατικό, συμβούλιο και μέλη. Εισιτήρια θα παίρνει ο κάθε σύνδεσμός με βάση τα εγγεγραμμένα μέλη του και εφόσον αυτά έχουν εξασφαλίσει την κάρτα φιλάθλου του ΑΠΟΕΛ.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει ανάγκη από την δημιουργία μιας νέας δομής που να λειτουργεί προς όφελος της ομάδας και όχι προς όφελος των λίγων που κάνουν ζημιά και στιγματίζουν τους πολλούς. Ο τρόπος υπάρχει. Η θέληση και η διστακτικότητα μπροστά στον φόβο των αντιδράσεων και των αντιποίνων είναι αυτό που κάνει την κάθε διοίκηση να κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Οποιαδήποτε μή αντίδραση αυτή την στιγμή είναι συνενοχή.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X