Άνοιξε αρκετά τα χαρτιά του

Ο Πρόδρομος Πετρίδης ήταν όπως συνηθίζει παραπάνω από αποκαλυπτικός στα θέματα που ήθελε σε αποψινές δηλώσεις του στην Cablenet. Ο πρόεδρος επιβεβαίωση ότι ο Αποστολάκης είναι η πρώτη μεταγραφή, ότι ο Ουζουνίδης ανανεώνει, πως ο Ζαχίντ επιστρέφει και πολλά άλλα.

Έβγαλε δυσφορία για τον κύριο Ντε Βινσέτι που πλέον είναι ξένο σώμα ενώ σχολίασε και την επικείμενη διακοπή των φετινών διοργανώσεων….

«Δεν ερωτηθήκαμε αν θέλουμε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Θέλουμε να τελειώσει στα γήπεδα όμως βλέποντας πως μεταδίδεται αυτός ο ιός, η ΚΟΠ αποτάθηκε στο ανάλογο Υπουργείο για να πάρει διευκρινήσεις, πρωτόκολλο για τις προπονήσεις και κατ’ επέκταση για το πώς θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής δεν έχω ενημερωθεί σαν πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ. Θέλω να πιστεύω ότι στην Γ.Σ. η ΚΟΠ θα είναι έτοιμη να μας θέσει και τις προδιαγραφές του πρωτοκόλλου. Θέλω να διευκρινίσω κάτι. Υπάρχουν κάποια δεδομένα της καθημερινότητας. Πρέπει να κυκλοφορούμε με μάσκες, με γάντια και να κρατάμε απόσταση και άλλα πολλά. Εδώ μπαίνουν τα ερωτήματα. Από την ΚΟΠ είπαν ότι μπορούν να αρχίσουν προπονήσεις χωρίς αποδυτήρια, χωρίς γυμναστήρια και χωρίς πολλά άλλα. Ρωτώ όλους και τον ΠΑΣΠ πως μπορεί μια ποδοσφαιρική ομάδα να κάνει μια προετοιμασία 4-5 εβδομάδων παρά το γεγονός ότι είναι χρειαζόμαστε έξι εβδομάδες προετοιμασίας σύμφωνα με εμπειρογνώμονες»;

Η 20η Ιουλίου είναι εισήγηση ή υποχρέωση; «Η ημερομηνία αυτή έχει τοποθετηθεί στην συνδιάλεξη της εκτελεστικής της UEFA πριν δέκα μέρες και αναφέρει ότι οι ομάδες που θα παίξουν στον α΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ θα πρέπει να είναι δηλωμένες μέχρι 20 Ιουλίου. Είναι και το θέμα των συμβολαίων, δεν μπορούμε να ξέρουμε που θα ανήκουν οι ποδοσφαιριστές. Επίσης είναι και το ξεκίνημα των πρωταθλημάτων. Είδαμε εφτά χώρες να διακόπτουν οριστικά τα πρωταθλήματα τους».

Η κυβέρνηση έδωσε το «ΟΚ»: «Κάποιοι όροι του πρωτοκόλλου αναφέρουν ότι στα παιχνίδια οι ποδοσφαιριστής της ομάδας που παίζει εκτός έδρας θα πρέπει να πάνε γήπεδο με τα δικά τους αυτοκίνητα και οτι δεν θα χρησιμοποιούν αποδυτήρια. Γνωρίζουμε πολύ καλά σε κάποια γήπεδα τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων κάθε άλλο παρά πληρούν τα κριτήρια. Είναι τόσο μικρά και δεν θα μπορεί να τηρηθεί το πρωτόκολλο. Θα τα δούμε αύριο αυτά για να μπορέσουμε να ξεκαθαρίσουμε τις θέσεις μας. Το ΑΠΟΕΛ μπορεί να διεκδικήσει και να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Η θέση μας δεν είναι άλλη από το να επαναρχίσει και να τελειώσει το πρωτάθλημα στο γήπεδο. Μπορεί ο ΠΑΣΠ ο οποίος διατυμπανίζει επανέναρξη να μου εγγυηθεί ότι σε περίπτωση που επαναρχίσουν προπονήσεις και αγώνες δεν θα προσβληθεί κάποιος από τον ιό. Και αν γίνει αυτό ποια θα είναι η θέση του ΠΑΣΠ και πώς θα συνεχίσει το πρωτάθλημα; Το ΑΠΟΕΛ είναι υπέρ της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος στο γήπεδο. Γιατί ακούστηκε ότι το ΑΠΟΕΛ πρωτοστατεί στην διακοπή για να γλιτώσει χρήματα. Το ΑΠΟΕΛ μπορεί να ανταποκριθεί με δικά του αποθέματα ασχέτως αν έχει υποστεί μια ζημιά δυόμιση εκατομμυρίων αυτούς τους μήνες Δεν δέχομαι από κανέναν να διαβάλλει το ΑΠΟΕΛ και να λέει ότι το ΑΠΟΕΛ είναι πίσω από όλο αυτό».

Για την ανάρτηση του Ντε Βινσέντι στα σόσιαλ μίντια που διερωτάται αν υπάρχει κάτι παράξενο που δεν επαναρχίζει το πρωτάθλημα: «Ξεκαθαρίσαμε και στον Ντε Βισνέντι αλλά και σε όλους την επιθυμία να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και την πίστη για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του να τοποθετείται με αυτό τον τρόπο και θα το μελετήσει το συμβούλιο».

Για τις θέσεις της Ανόρθωσης και της ΑΕΚ που εξέφρασαν και επίσημα την επιθυμία τους για επανέναρξη του πρωταθλήματος, είπε: «Μπορώ να πω πως είχαμε αρκετές διασκέψεις όλοι μαζί και μετά χωριστήκαμε σε γκρουπ. Κυρίως για τα συμβόλαια. Μετά προέκυψαν και άλλες συζητήσεις για άλλα θέματα όπως η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ανταλλάξαμε απόψεις. Δεν μπορώ να πω πως είχαμε μεγάλο χάσμα εκτός από την Ανόρθωση που ισχυρίζεται πως μπορούμε να παίξουμε. Η Κυβέρνηση δεν έδωσε πρόσταγμα μπαίνει η μπάλα στη σέντρα. Είπε 18 Μαίου να προπονηθούν οι παίκτες. Αν προπονηθούμε ομαδικά και με αποδυτήρια και όλα, να δούμε πότε θα παίξουμε. Όλες οι άλλες ομάδες έχουν άλλη προσέγγιση».

Ποια θα είναι η ψήφος του ΑΠΟΕΛ στην συνέλευση; «Για να τοποθετηθώ θέλω να ακούσω πρώτα τους όρους του πρωτοκόλλου».

Για την κόντρα με τον ΠΑΣΠ: «Δεν αναγνωρίζω τον ΠΑΣΠ, δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο, είναι εγγεγραμμένος σαν ένα σωματείο απλά. Τους ποδοσφαιριστές μας τους έχουμε συμφωνημένους με τα δικά μας δεδομένα και επανεξετάζοντας τα συμβόλαια θα επανέλθουμε».

Για την διαφορά με τους ποδοσφαιριστές; «Υπάρχει μια διαφορά σε ποσοστά με τους ποδοσφαιριστές μας. Θα περιμένουμε και τις αποφάσεις που θα παρθούν».

Για το θέμα της αύξησης των ομάδων; «Είναι επειδή υπάρχουν 12 ομάδες που είναι καλό το πρωτάθλημα ή γιατί άλλες δύο μεγάλες ομάδες ανέβασαν επίπεδο και είναι ανταγωνιστικές; Εάν και εφόσον διακοπεί το πρωτάθλημα θέλω να ακούσω τους λόγους και με ποιο τρόπο θα επαναρχίσει το νέο πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς θα είναι πολύ πιο δύσκολο. Το μεταγραφικό πλαίσιο δεν το γνωρίζει κανείς. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις  και αν θα είναι με κόσμο. Εμείς τα τελευταία χρόνια έχουμε περίπου 8 χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας μου μας έδιναν ένεση τον Ιούνιο-Ιούλιο για να πορευθούμε μέχρι τον Οκτώβριο. Τώρα θα στερηθούμε αυτών των εισοδημάτων. Δεν είναι μόνο σήμερα το πρόβλημα. Οι φίλοι μου του ΠΑΣΠ θέλουν μόνο το δικό τους. Αν θέλουν τα μέλη τους να έχουν και τα επόμενα χρόνια δουλειές θα πρέπει να αλλάξουν στάση».

Συμφωνία με Ουζουνίδη
«Σε μια πρόσφατη συνομιλία με τον Μαρίνο Ουζουνίδη προσυμφωνήσαμε ότι θα συνεχίσουμε μαζί και τη νέα χρονιά και θέσαμε και ένα όριο του μπάτζετ με το οποίο θα κάνουμε μια καλή ομάδα που θα ανταπεξέλθει και στο Κυπριακό πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε και τις λεπτομέρειες και ακολούθως θα προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις».

Για το γηπεδικό: «Ήταν ένα όνειρο ζωής του κάθε ΑΠΟΕΛίστα. Ευτυχήσαμε φέτος και αναθέσαμε σε οικονομικό οίκο να μας κάνει μια μελέτη. Το δώσαμε σε οίκο του εξωτερικού για κατασκευή και συντήρηση. Βγήκαμε και σε διαγωνισμό μέσω αρχιτεκτονικού γραφείου στην Κύπρο. Μεγάλο γραφείο αλλά καλύτερα να μην πω ονόματα. Πήραμε συμβουλές και από την UEFA. Βγήκαμε σε διεθνή διαγωνισμό για concept plans του γηπεδικού με τις προδιαγραφές που βάλαμε. Καταλήξαμε στους πέντε, μετά στους δυο και τώρα τα μελετάμε. Μας παρουσιάστηκαν το Δεκέμβριο. Θα ερχόντουσαν μέσα Μαρτίου για τα τελικά πλάνα και στη συνέλευση να τα παρουσιάζουμε. Η χωρητικότητα θα είναι 14.500 με προοπτική να αυξηθεί με ακόμα 5.600. Στόχος το 2021 να ξεκινήσει και σε δυο χρόνια να τελειώσει. Μας πήρε πίσω η πανδημία, όμως πιστεύω πως όταν όλοι οι συντελεστές επαναλειτουργήσουν και με καθυστέρηση ίσως ενός χρόνου, να το υλοποιήσουμε. Δεν είναι υποσχέσεις. Κανένας κακόπιστος δεν μπορεί να μας πιστώσει ως διοίκηση ή προσωπικά εμένα Είναι στην Κοκκινοτριμιθιά».

Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά στο ενδεχόμενο που ομάδα να μείνει εκτός ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωησης, είπε: «Πέρσι είπα πως το ΑΠΟΕΛ μπορεί να αντέξει με εκείνο το μπάτζετ μέχρι και φέτος, μια σεζόν εκτός ομίλων. Έγινε πέρσι και αποδείξαμε πως αντέξαμε. Φέτος θα έχουμε πολλά προβλήματα που θα πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Μπορώ να πω πως μπορούμε να βρούμε τις λύσεις. Δεν ξέρω πόση θα είναι η ζημιά αν δεν μπούμε, γιατί δεν ξέρω τα δεδομένα αυτής της χρονιάς. Τρομάζω και φοβάμαι για την επόμενη χρονιά αν δεν έχουμε σπόνσορες, αποκοπές από τα τηλεοπτικά και τα εισιτήρια διαρκείας. Επεξεργαζόμαστε διάφορα σενάρια και θέλουμε τολμηρές αποφάσεις. Θα πρέπει να το κατανοήσουν και οι υπάλληλοι, κυρίως οι ποδοσφαιριστές, και ο κόσμος».

Για τα λάθη στον προγραμματισμό: «Δεν κρύβομαι. Είπα πριν προ μηνών στην παρουσίαση του Μαρίνου Ουζουνίδη ότι το παρακάναμε στις αλλαγές των προπονητών. Η αλλαγή του κ. Ντολ έπρεπε να γίνει βλέποντας τις καταστάσεις στον Αρχάγγελο. Το μεγάλο λάθος ήταν η πρόσληψη του Κάρε. Δεν διστάζω να πω ότι είναι και προσωπικό μου λάθος γιατί ήμουν έντονος να πάμε με αυτή την σχολή. Ακούστηκε και τότε το όνομα του Ουζουνίδη και ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα σήμερα αν ερχόταν από τότε ο Ουζουνίδης. Οποιεσδήποτε άλλες αλλαγές προπονητές των τελευταίων εφτά χρόνων, κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν μας βγήκαν».

Για την μεταγραφή του Αποστολάκη: «Θα σας αποκαλύψω την πρώτη μεταγραφή του Κώστα Αποστολάκη. Ο ποδοσφαιριστής μπορούσε να υπογράψει γιατί λήγει το συμβόλαιο του και το έκανε. Είναι νεαρός ποδοσφαιριστής, κάτω των 22, είναι για τον κατάλογο β΄ και παίζει σε περισσότερες από μία θέσεις. Είναι η πρώτη μεταγραφή».

Για το γεγονός ότι δεν πήρατε αυτά που περιμένατε από τους νέους ποδοσφαιριστές:
 «Δεν πήραμε αυτά που περιμέναμε όχι μόνο από τους νέους ποδοσφαιριστές αλλά και από άλλους που ήταν στην ομάδα. Δεν μπορώ να πω ότι δεν περίμενα περισσότερα από τον Τάμαρι σε σχέση με αυτά που είδαμε πέρσι, δεν είμαι ευχαριστημένος από τον Ντε Βινσέντι γνωρίζοντας τι μπορεί να προσφέρει, δεν μπορώ να πω ότι δεν περίμενα περισσότερα από τον Εφραίμ ο οποίος μπορεί να δώσει περισσότερα».

Υπάρχει επίσημη πρόταση για τον Τάμαρι; «Δεν υπάρχει καμιά επίσημη πρόταση για τον Τάμαρι. Είχαμε μόνο βολιδοσκοπήσεις. Πρόταση είχαμε για τον Σόουζα και τον δώσαμε».

Έχετε πρόταση για παραχώρηση του Νικόλα Ιωάννου; «Δεν έχω καμιά επίσημη πρόταση ούτε για τον Ιωάννου. Βολιδοσκόπηση, ανταλλαγή μηνυμάτων στο τηλέφωνο μόνο αυτά.

Για τον Ζαχίντ: «Υπάρχει συμφωνία με τον Παναθηναϊκό για συγκεκριμένη ρήτρα. Επικοινώνησα με τον Ζαχίντ προσωπικά για να δω αν είναι καλά και είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση. Θα επιστρέψει Κύπρο, είναι στα πλάνα μας για να μείνει στο ρόστερ αλλά αν έρθει όχι μόνο ο Παναθηναϊκός αλλά οποιαδήποτε ομάδα με μια πρόταση καλή δεν θα αρνηθούμε να ον παραχωρήσουμε».

Για τον Άλεφ: «Υπάρχει μια ρήτρα αλλά με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορούμε να πληρώσουμε αυτή την ρήτρα. Και με τον Πάβλοβιτς και με τον Μάτιτς υπάρχουν οι ρήτρες και αν θέλουμε να τους κρατήσουμε δεν θα συζητήσουμε με τον υφιστάμενο όρο εξαγοράς».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X