ΑΠΟΕΛ Vs Αναγέννηση 2-0

Η προβληματική απόδοση του πρώτου ημιχρόνου δεν αποτέλεσε εμπόδιο για να πάρουμε το ζητούμενο αφού ο σαφώς βελτιωμένος ΑΠΟΕΛ στην επανάληψη μπόρεσε να καταβάλει το εμπόδιο της αξιόμαχης Αναγέννησης. Το μαζικό rotation που επιχειρήθηκε στέφθηκε πέτυχε τον σκοπό του αφού ο προπονητής μας είδε πράγματα που θα τον βοηθήσουν στη συνέχεια.

Ο Βάντερ με μια ασίστ και ένα καταπληκτικό σε εκτέλεσε τέρμα ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο.

Το πλάνο του Κρίστιανσεν

Ο προπονητής μας επέλεξε μαζικό rotation βάζοντας στο αρχικό σχήμα τους Σερτζιο, Μερκή, Μπρεσάν, Μπερτόλιο και Ντε Καμάργκο. Ο τελευταίος ήταν στην κορυφή του 4-1-4-1 με τους Γιαννιώτα και Βαντερ να κινούνται στα άκρα και τους Μπερτόλιο με τον Μπρεσάν να κινούνται στον κεντρικό διάδρομο.

Ο αγώνας

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα φάνηκε ότι η ομάδα μας δεν είχε την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση και ετοιμότητα για να ανταποκριθεί στις συνθήκες του αγώνα. Τα πολλά και αβίαστα λάθη στο χώρο του κέντρου ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του ΑΠΟΕΛ, γεγονός που έκανε πολύ πιο εύκολο το έργο της Αναγέννησης.

Οι ακραίοι αλλά και ο Μπερτόλιο από τον άξονα δεν μπόρεσαν να πάρουν τις πρωτοβουλίες που αναμένονταν από αυτούς ή για να είμαστε πιο σωστοί όταν το έκαναν αυτές ήταν λανθασμένες.

Παρά την νωθρότητα και την τρομερή δυσκολία να εξασκήσουμε πίεση δημιουργήθηκαν δυο καλές ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Ντε Καμάργκο. Στο 17 και 24 ο Βραζιλιάνος βρέθηκε σε πλεονεκτική θεση αλλά οι κεφαλιές του ήταν άστοχες.

Εν το μεταξύ η Αναγέννηση με το πέρασμα του χρόνου έδειχνε και ότι μπορούσε να γίνει απειλητική αφού όταν κέρδιζε την μπαλα στο χώρο του κέντρου έφτανε με αξιώσεις μπροστά στην περιοχή του Βάντερμαν.

Ο Κρίστιανσνεν άλλαξε προσωρινά πλευρές τους Βαντερ και Γιαννιώτα αλλά ουτε και αυτό μπόρεσε να αλλάξει την προβληματική εικόνα της ομάδας, έτσι το τέλος του πρώτου ημίχρονου έστειλε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια με το 0-0.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου έδειξαν μια διαφορετική διάθεση και προσέγγιση από πλευράς ΑΠΟΕΛ.  Αυτό εξαργυρώθηκε με γκολ στην πρώτη καλή φάση με τον Ντε Καμάργκο να κάνει αυτή τη φορά ότι δεν έκανε τις προηγούμενες.

Στο 58 και μετά από σέντρα του Βαντερ ο Ντε Καμάργκο με κεφαλιά έστειλε την μπαλα στα δίκτυα του Μάστρου κάνοντας το 1-0.

Το γκολ αποσυντόνισε την Αναγέννηση που για ένα πεντάλεπτο τα είχε χαμένα κάτι το οποίο δεν εκμεταλλευτήκαμε όταν στο 59 ο Μπερτόλιο έχασε μοναδική ευκαιρία όταν βρέθηκε απέναντι από τον Μάστρου αλλά το πλασέ του ήταν κακό.

Η συνέχεια έφερε και τις αλλαγές από τον Κρίστιανσεν με τους Εφραίμ και Αρτύματα να αντικαθιστούν τους Γιαννιώτα και Μπρεσάν αντίστοιχα σε μα προσπάθεια να κρατήσουμε περισσότερο την μπαλα.

Οι αλλαγές ολοκληρώθηκαν στο 72 με την είσοδο του Σωτήριου που αντικατέστησε τον Ντε Καμάργκο.

Ο αγώνας κρίθηκε στο 77 όταν μια έμπνευση του Βάντερ έφερε ένα καταπληκτικό γκολ με τον Βραζιλιάνο να επιχειρεί από έκτος περιοχής και από πλάγια θέση ένα σουτ με την μπαλα να καρφώνεται στα δίκτυα της Αναγέννησης.

Το 2-0 έδωσε έκανε διαδικαστικού χαρακτήρα τα εναπομείναντα λεπτά.

Κίτρινες: Γιαννιώτας, Μερκής

ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Καρλάο, Μερκής, Σέρτζιο, Αλεξάνδρου, Μοράις, Μπερτόλιο, Μπρεσάν (69΄ Αρτυματάς), Γιαννιώτας (61΄ Εφραίμ), Βάντερ, Ντε Καμάργκο (72᾽ Σωτηρίου)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!