ΑΠΟΕΛ Vs Απόλλων 2-1

Η καρδιά του πρωταθλητή που θέλει το 6ο συνεχόμενο έλαμψε και η νίκη επί του Απόλλων μας έφερε και πάλισ την κορυφή. Η ομάδα μας βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ αλλά με τρομερά ψυχικά αποθέματα και σωστό πλάνο κατάφερε να φτάσει στην πελώρια νίκη.

Το σκορ δεν είναι αντιπροσωπευτικό του αγώνα αφού η ομάδα μας ήταν ανώτερη σε όλο το διάστημα και έχασε ξεκάθαρες ευκαιρίες για να τελειώσει τον αγώνα πολύ πιο νωρίς.

Ο αγώνας

Η ομάδα μας ήταν αυτή που από το πρώτο λεπτό έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις της και έχοντας την απαιτούμενη ένταση μπόρεσε να επιβάλει το ρυθμό της και να κλείσει τον φοβισμένο Απόλλων στο δικό του μισό. Στο 6 μάλιστα χάθηκε η πρώτη καλη ευκαιρία μετά από προβολή του Ντεκαμάργκο.

Ενάντια στο ροη του αγώνα οι Λεμεσιανοί στην πρώτη τους επίθεση πήραν προβάδισμα στο σκορ. Στο 10 μετά από σέντρα του Πέδρο ο αμαρκάριστος Μαγκλιτσα με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να κάνει το 0-1.

Η ομάδα ξεπέρασε σχετικά εύκολα και γρήγορα το απρόσμενο γκολ αφού συνέχισε να ελέγχει και στο 20 ήρθε το γκολ όταν η πάσα ακρίβειας του Ντελατορε έδωσε την ευκαιρία στον Ντεκαμάργκο να πιάσει ένα ξερό σουτ με την μπάλα να καταλήγει στα δίκτυα.

Το 1-1 αποκατέστησε τις ισορροπίες και έδωσε ακόμα περισσότερο ώθηση στην ομάδα μας αλλά οι βεβιασμένες τελικές ενέργειες στέρησαν από την ομάδα τη δυνατότητα να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ της σκορ.

Οι Εμπεσιλιο και Ντεκαμάργκο ήταν αυτοί που αστόχησαν από εξαιρετικές θέσεις έτσι η υπέροχη μας δεν έφερε ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Απολλων να κάνει δυο αλλαγές και να αλλάζει διάταξη σε μια προσπάθεια να κρατήσει περισσότερο την μπάλα. Η ομάδα μας ήταν αυτή που συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να φτάνει κοντά στο γκολ στο 52 αλλά στην επόμενη φάση ήρθε ο τραυματισμός του Καρλαο που οδήγησε στην αναγκαστική αλλαγή με τον Μερκη να τον αντικαθιστά.

Η επιμονή και η δικαίωση ήρθε στο 62 όταν και πάλι ο Ντεκαμάργκο αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την ωραία ενέργεια του Ντελατορε και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να κάνει το 2-1.

Στο 68 ο Μπαλταζαρ έκανε τη δεύτερη αλλαγή αυτή τη φορά τακτικής με τον Ζαχιντ να αντικαθιστά τον Εμπεσιλιο σε μια προσπάθεια να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα με φρέσκα πόδια.

Στα τελευταία λεπτά χάθηκαν δυο τεράστιες ευκαιρίες για να τους τελειώσουμε έτσι στις καθυστερήσεις καρδιοχτυπήσαμε με τον Ντεκαμάργκο να αποβάλλεται και τον Ρομπέρζ αστοχεί από ευνοϊκή θέση. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κίτρινες: Σοουζα, Μερκής, Ντεκαμάργκο (2η)

ΑΠΟΕΛ: 
Πέρεθ, Νσούε, Λάγο, Πολιάκοφ, Καρλάο (57΄ Μερκής), Μοράις, Σόουζα, Εμπεσίλιο (69΄ Ζαχίντ), Σάλαϊ, Ντελατόρε (90΄ +1 Ποτέ), Ντε Καμάργκο

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X