ΑΠΟΕΛ Vs Δόξα 2-0

Με απόδοση που δεν μπορεί παρά προβληματίσει η ομάδα μας μπόρεσε να κερδίσει την επίσης μέτρια Δόξα. Η αποτελεσματικότητα αυτή τη φορά έφερε δυο γκολ από τους επιθετικούς μας έτσι ήρθε το ζητούμενο.

Η διακοπή του πρωταθλήματος δεν βοήθησε σε ουσιαστικό βαθμό αφού είδαμε και πάλι μια ομάδα χωρίς διάθεση και δυνατότητα να επιτεθεί σωστά και δημιουργικά. Οι απουσίες δεν μπορούν να θεωρηθούν καλή δικαιολογία αφού αυτοί που αγωνίστηκαν μπορούσαν και έπρεπε να κάνουν κάτι παραπάνω.

Ο αγώνας

Το σκηνικό από την αρχή ήταν αυτό οπού η Δόξα έδωσε χώρο στην ομάδα μας να επιτεθεί κάτι που έγινε, χωρίς όμως να μπορούμε να λειτουργήσουμε σωστά σε κλειστούς χώρους. Παρά την κατοχή της μπάλας ο τρόπος ανάπτυξης ήταν αργός και προβλεπτός έτσι η Δόξα δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα.

Ο Σόουζα δεν μπορούσε να κάνει παιχνίδι από τον κεντρικό άξονα ενώ ο Ζαχίντ δυσκολευόταν να γίνει δημιουργικός στο δεξί άκρο έτσι για ακόμα μια φορά το βάρος έπεσε στον Αλωνεύτη.

Μετά που χάθηκε μια καλή ευκαιρία στο 26 όταν ο Αλεξάνδρου προτίμησε το πλασέ στην κλειστή γωνία του Γκρεμσλ αντί την πάσα, ήρθε και το γκολ που θέλαμε. Αυτό έγινε στο 30 όταν μετά από ωραία κάθετη πάσα του Ζαχίντ ο Ποτέ με εύστοχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Η Δόξα ακόμα και μετά το 1-0 έδειξε να διατηρεί τη σκέψη της στο πως να αμυνθεί παρά να επιτεθεί γεγονός που οδήγησε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς να συμβεί κάτι άλλο αξιόλογο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ακόμα χειρότερες προϋποθέσεις για την ομάδα μας η οποία ήταν ανούσια και επιπόλαιη. Τα πολλά λάθη και η τρομερή δυσκολία να οργανωθούμε μας ανάγκασε να κάνουμε τα απολύτως απαραίτητα και να περιμένουμε ατομικές εξάρσεις μπας και γίνει κάτι αξιόλογο.

Το παρήγορο ήταν ότι και η Δόξα είχε τις δικές της δυσκολίες στο να γίνει επικίνδυνη.

Στο 60 δημιουργήθηκε από το πουθενά φάση για γκολ όταν ο Ποτέ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη σέντρα του Αλωνεύτη όταν η κεφαλιά του ήταν άστοχη.

Τα χάλια μας ανάγκασαν τον Δώνη να προβεί στο 68 στην πρώτη κίνηση με τον Εμπεσίλιο να αντικαθιστά τον Σόουζα που στο ντεμπούτο του ως βασικός δεν μπόρεσε να βοηθήσει καθόλου.Η εικόνα δεν άλλαξε έτσι στο 74 ο Μακρής πέρασε στη θέση του κουρασμένου Αλωνεύτη.

Στα τελευταία λεπτά η νευρικότητα ήταν ακόμα πιο έντονη στις κινήσεις των παικτών του Δώνη αφού έβλεπαν τη Δόξα να κρατά περισσότερο την μπάλα.

Η αποκαρδιωτική εικόνα της ομάδας μας όχι μόνο δεν κόστισε αλλά στο 86 έφερε το δεύτερο γκολ που τέλειωσε τον αγώνα. Στο λεπτό αυτό η σέντρα του Εμπεσίλιο είχε αποδέκτη τον Ντε Καμάργκο που με εύστοχη κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΠΟΕΛ
Βάτερμαν, Ρουέδα, Μερκής, Βούρος, Αλεξάνδρου, Μοράις, Φαρίας, Σόουζα (68΄ Εμπεσίλιο), Ζαχίντ, Αλωνεύτης (74΄ Μακρής), Ποτέ (76΄ Ντε Καμάργκο)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!