ΑΠΟΕΛ Vs Σαλαμίνα 2-1

Έπαιξε με τη φωτιά και πάλι η ομάδα μας και εκεί που άρχισε να καίγεται ήρθε η πλήρης ανατροπή δεδομένων που μας κράτησε ζωντανούς. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν τραγικό στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και είδε τον αντίπαλο να παίρνει προβάδισμα στο σκορ στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου.

Προ του φάσματος της καταδικαστικής ήττας οι παίκτες και ο Δώνης ξύπνησαν και ήρθε η ανατροπή, αρχικά με αυτογκόλ στο 71 με τον Ζαχίντ να φέρνει τη λύτρωση στο 88.

Ο ΑΠΟΕΛ με τέτοια μυαλά και απόδοση δεν μπορεί να συνεχίσει να ανατρέπει βαθμολογικές διαφορές ή οτιδήποτε άλλο οπότε κανείς δεν δικαιούται να αισθάνεται άνετα.

Ο αγώνας

Η θεωρητικά επιθετικογενής εντεκάδα της ομάδας μας δεν λειτούργησε ως τέτοια αφού από την αρχή φάνηκε ότι είχαμε τις γνωστές δυσκολίες στο να οργανωθούμε σωστά και να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα.

Το περίεργο σχήμα με τον Αλωνεύτη να λειτουργεί ως δεύτερος επιθετικός δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα ενώ οι Εμπεσίλιο και Μπερτόλιο δεν είχαν ουσιαστική συμμετοχή στο οργανωτική κομμάτι με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εξασκήσουμε πίεση.

Με αυτά τα δεδομένα, αν και δημιουργήθηκαν 1-2 προϋποθέσεις, η ομάδα του Πουρσαϊτίδη κράτησε με σχετική ευκολία το μηδέν παθητικό αφού είχε την τακτική της να φέρνει αποτέλεσμα.

Μόνο στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου ημιχρόνου είδαμε τους παίκτες να δείχνουν την απαιτούμενη ένταση και να προσπαθούν να φτάσουν στο γκολ χωρίς όμως και πάλι αποτέλεσμα.

Η ανησυχητική εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ανάγκασε τον Δώνη να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο με αλλαγή. Ο Σάλλάι πέρασε στη θέση του Μπερτόλιο που πέρασε απαρατήρητος σε μια προσπάθεια να βρεθεί ο τρόπος να φτάσουμε στο γκολ.

Η επιπολαιότητα συνέχισε να είναι το κύριο χαρακτηριστικό στις κινήσεις των παικτών και αυτό έφερε το σοκ στο 59 όταν η Νέα Σαλαμίνα σκόραρε όταν μετά από σέντρα ο Μπριτζίτο αμαρκάριστος με εύκολη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 0-1 σήμανε συναγερμό προκειμένου να αποφευχθεί η καταδικαστική ήττα. Στο 65 έγινε και η δεύτερη κίνηση με τον Ντε Καμάργκο να αντικαθιστά τον Βούρο. Η πίεση ήταν έντονη και στο 71 καταφέραμε να φέρουμε τον αγώνα στα ίσα. Αυτό έγινε με αυτογκόλ όταν ο Νταμάχου στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 1-1 έδωσε ελπίδες για ανατροπή και αυτή έγινε εφικτή στο 88 όταν ο Ζαχίντ με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να διαμορφώσει το τελικό 2-1.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κίτρινες: Μπερτόλιο

ΑΠΟΕΛ:
Πέρεθ, Βούρος (65΄ Ντε Καμάργκο), Μοράις, Μερκής, Αντωνίου (72΄ Λάγο), Ορ, Ζαχίντ, Εμπεσίλιο, Μπερτόλιο (46΄ Σάλαϊ), Αλωνεύτης, Ποτέ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X