ΑΠΟΕΛ Vs Ομόνοια 1-0

Η ομάδα μας πέτυχε δίκαια και δύσκολα το ζητούμενο που ήταν η νίκη και πλέον απολαμβάνει την κορυφή έχοντας σημαντική διαφορά βαθμών αναμένοντας και το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα. Αυτή τη φορά το γρήγορο γκολ έφερε τη νίκη αφού στη συνέχεια αν και δεν είχαμε καλή απόδοση κάναμε σωστή διαχείριση και διαφυλάξαμε το μηδέν παθητικό.

Ο αγώνας

Η αρχή ηταν η καλύτερη δυνατή για την ομάδα μας που είδε τη διάθεση της να μην αφήσει περιθώρια στην Ομόνοια να εξαργυρώνεται σε γκολ μόλις στο τέταρτο λεπτό. Αυτό έγινε οταν μετά απο εκτέλεση φάουλ η μπάλα χτύπησε στο έδαφος και κατέληξε στα δίκτυα του Παναγή. Το 1-0 έβαλε τον ΑΠΟΕΛ σε θεση ισχύος αφού έλεγξε την κυκλοφορία της μπάλας χωρίς ομως να εχει καλό ρυθμό.

Στο διάστημα αυτό η Ομόνοια δεν έδειξε να μπορεί να απειλήσει ετσι το ζητούμενο ηταν να μπορέσουν οι παικτες μας να φτάσουν στο δεύτερο γκολ.

Πολύ νωρίς ωμός ηρθε και η πρωτη αλλαγή η οποία ηταν αναγκαστική οταν στο 10 ο Μερκής έμεινε στο έδαφος λόγω θλάσης και τον Αστιθ να κερνά στη θεση του.

Η ομάδα μας είχε δυο πολύ καλές φασεις για να φτάσει στο γκολ με κεφαλιές των Σωτηρίου και Βαντερ αλλα η μπάλα περασε έξω.

Το δεύτερο ημίχρονο αρχισε με την Ομόνοια να προσπαθεί να αντιδράσει και στο 51 να φτιάχνει την πρωτη μεγαλη της ευκαιρια οταν ο Χριστοφή βρέθηκε αδικαιολόγητα μόνος του και έπιασε ενα δυνατό σουτ το οποίο απεκρουσε σωτηρία σε κόρνερ ο Βάντερμαν με την μπάλα να χτυπά πρωτα στο δοκάρι.

Το διάστημα μέχρι το 65 ηταν νεκρό όσον αφορά την μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας μας αφού δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την μπάλα και οι οποίες ατομικες προσπάθειες ηταν κακές. Αυτό εφερε και την πρωτη κίνηση τακτικής με τον Μπαράλ να περνά στη θεση του Εμπεσιλιο ο οποίος δεν μπόρεσε να κανει κατι αξιόλογο μετά το γκολ.

Η συνέχεια ηταν κάπως καλύτερη αφου κρατήσαμε περισσότερο την μπάλα ενώ στο 77 έγινε και η τελευταία αλλαγή με τον Ντε Καμαργκο να αντικαθιστά τον Βαντερ. Στα τελευταία κρίσιμα λεπτά η έγνοια της ομάδας μας ήταν να αποφύγει το σοκ της ισοφάρισης κάτι που έγινε εφικτό με σχετική ευκολία αφού η αμυντική λειτουργία ήταν ιδανική. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κίτρινη: Ιωάννου

ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής (11΄ Αστί8), Ιωάννου, Λάγο, Μοράις, Κάνιας, Εμπεσίλιο (64΄ Μπαράλ), Βάντερ (79΄ Ντε Καμάργκο), Μπερτόλιο, Σωτηρίου

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X