ΑΠΟΕΛ Vs Tranzospor 1-1

Το ΑΠΟΕΛ έχασε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πετύχει τη μεγάλη νίκη που ήθελε επί των μισητών Τούρκων και παράλληλα να θέσει βάσεις πρόκρισης στον επόμενο γύρο. Το γκολ των φιλοξενούμενων στις καθυστερήσεις ήταν κάτι περισσότερο από ψυχρολουσία αφού εκεί που όλοι νόμιζαν ότι θα φεύγαμε με τη νίκη ήρθε η ισοφάριση. Το χαμένο πέναλτι του Χρύση Μιχαήλ και το λάθος του Μορφή στο γκολ της ισοφάρισης συνθέτουν το παζλ της ατυχίας ή των λαθών που σε τέτοιους αγώνες δε συγχωρούνται. Μαζί με αυτά ήδη συζητείται και η απόφαση του Ουζουνίδη να αντικαταστήσει τον Γκόμεζ με τον Πίντο σε ένα χρονικό σημείο όπου ο Κοσταρικανός έδειχνε να ανεβαίνει.

Η ουσία είναι ότι το ΑΠΟΕΛ πάλεψε έχοντας απέναντι του έναν πολύ καλό αντίπαλο των οποίο είδε στα μάτια και έφτασε μια ανάσα από το να τον κερδίσει. Ο επαναληπτικός γίνεται ακόμα πιο δύσκολος αφού η Τρανζοσπόρ θα είναι μια διαφορετική ομάδα πιο επιθετική και με τη συμπαράσταση του δικού της κοινού.

Ο Ουζουνίδης όπως αναμενόταν παρέταξε την ομάδα με το 4-5-1 και το Σολάρι αυτή τη φορά στην κορυφή να πλαισιώνεται από τους Γκόμεζ και Μακρίδη που έδιναν βοήθειες από τα άκρα. Ο Χρύσης Μιχαήλ πλαισίωσε τον Σατσία στη μεσοαμυντική γραμμή έχοντας πιο μπροστά τους τον Φερνάντεζ σε πιο ελεύθερο ρόλο.

Το ξεκίνημα για την ομάδα μας ήταν ονειρικό αφού μόλις στο 3′ ο Φερνάντεζ με ένα ασύλληπτο σουτ έκανε το 1-0. Το ιδανικό αυτό ξεκίνημα έδωσε στην ομάδα μας ακόμα περισσότερη ψυχολογική ώθηση με τους 17 χιλιάδες οπαδούς στις κερκίδες να δημιουργούν μια φανταστική ατμόσφαιρα. Το ξεκίνημα αυτό δεν είχε την ανάλογη συνέχεια αφού πολύ νωρίς οι Τούρκοι ισορρόπησαν και κατάφεραν να ελέγξουν τον αγώνα αφού οι παίκτες μας κυριευτήκαν αδικαιολόγητα από άγχος ενώ έδωσαν χώρο στους τούρκους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσουν οι συχνές επισκέψεις μπροστά από την εστία του Μορφή αφού ο Γιατάρα από τη δεξιά πλευρά έκανε θραύσεις και ήταν μια συνεχής πηγή κινδύνων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν 3 πολύ καλές ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενως αλλά ήταν άστοχοι στην τελική τους προσπάθειας.

Στο δίαστημα αυτό και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το ΑΠΟΕΛ ήταν κομμένο στα δύο, νευρικό και χωρίς καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ο Φερνάντεζ ήταν στενά μαρκαρισμένος ενώ ο Γκόμεζ που τροφοδοτήθηκε αρκετά ήταν ακίνδυνος στο αριστερό άκρο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου το ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε πιο φρέσκο και με καλή κυκλοφορία της μπάλας. Στην πρώτη του οργανωμένη επίθεση η μπαλιά του Σατσιά στον Μακρίδη οδήγησε στην ανατροπή του τελευταίου και το πέναλτι ήταν γεγονός. Δυστυχώς ο Χρύσης που ανάλαβε την εκτέλεση του έστειλε την μπάλα έξω χάνοντας την μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα γκολ.

Το σοκ ήταν ισχυρό για όλους και αναπτέρωσε τις ελπίδες των τούρκων που και πάλι ανέβασαν την απόδοση τους. Η πρώτη κίνηση του Ουζουνίδη από τον πάγκο ήρθε στο 58′ όταν πέρασε στον αγώνα των Πίντο στη θέση Γκόμεζ, μια αλλαγή που ξάφνιασε αρκετούς με πρώτο και καλύτερο τον Κοσταρικανό. Η σκέψη του προπονητή να δώσει βοήθειες στον Φλορέα και να ενισχύσει την μεσαία γραμμή ήταν σωστή αλλά έγινε σε μια στιγμή που ο Γκόμεζ έδειχνε αναγεννημένος.

Η Τράνζοσπορ επιδίωξε το γκολ και ήρθε πολύ κοντά σε αυτό όταν ο Γιατάρα βρέθηκε απέναντι από τον Μορφή αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε σωτήρια από τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ. Η απάντηση της δικής μας ομάδας ήταν μια επίσης καλή ευκαιρία μετά από σουτ του Φερνάντεζ ενώ με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει οι δύο ομάδες έδειχναν σχεδόν σε κάθε τους επίθεση να βρίσκονται κοντά στο γκολ.

Όπως και στον αγώνα με τον Απόλλωνα ήρθε η ισοφάριση στο χειρότερο δυνατό σημείο αφού στις καθυστερήσεις οι τούρκοι κέρδισαν φαουλ σε επικίνδυνη θέση. Ο Μορφής έστησε βιαστικά το τοίχος και είδε την εκτέλεση του Γιατάρα να τον βρίσκει εκτός θέσης. Το 1-1 ήταν ότι χειρότερο αφού το ΑΠΟΕΛ μπορούσε με πιο πολύ προσοχή να φύγει με τη μεγάλη νίκη.

Από το ΑΠΟΕΛ κορυφαίος ήταν ο Φερνάντεζ ενώ πολύ καλός ήταν και ο Σεγκιρί.

ΑΠΟΕΛ
Μορφής, Κόντης, Φλορέα, Σεγκιρί, Δασκαλάκης, Σατσιάς, Μιχαήλ, Μακρίδης (83′ Γεωργίου), Φερναντεζ, Γκόμεζ (58′ Πίντο), Σολάρι

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X