Απολογισμός 2016

Οι τεράστιες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων μας έχουν βάλει για τα καλά στη διαδικασία αναζήτησης ή και απαίτησης της τελειότητας. Κάτι τέτοιο όμως δεν υπάρχει και είναι για αυτό που παρά την παθολογική αγάπη για τον ΑΠΟΕΛ πρέπει να μπορούμε να αξιολογήσουμε τα δεδομένα με το λιγότερο δυνατό συναισθηματισμό.

Κάτω από αυτό το πρίσμα το 2016 κρίνεται ως απόλυτα πετυχημένο για την ομάδα μας έστω και αν δεν επιτεύχθηκε ο στόχος της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League. Η κατάκτηση του τέταρτου συνεχόμενου πρωταθλήματος ήρθε μετά από ένα τρομερό comeback αφού η προβληματική πορεία και τα αγωνιστικά κενά έκαναν αναγκαία την υπέρβαση.

Ο Κετσπάγια παρά την αμφισβήτηση οδήγησε τον ΑΠΟΕΛ στην κορυφή με τον Ντε Βινσέτι να αναδεικνύεται ο πολυτιμότερος και τον Σωτηρίου να στέλνει τα πρώτα σημάδια της δική του έκρηξης.

Δεν θα ήμασταν ΑΠΟΕΛ αν όλα αυτά δεν γίνονταν με μπόλικο σασπένς και άγχος. Το μενού περιλάμβανε την απόλυση και του Κετσπάγια λίγο πριν το τέλος με αφορμή τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τον Απόλλωνα.

Η πιο καθοριστική νίκη στο πρωτάθλημα ήταν το εμφαντικό 0-3 μέσα στο ΓΣΖ επί της AEK. Ήταν αυτή που μας έδωσε προβάδισμα 6 βαθμών το οποίο αποδείχτηκε αρκετό στη συνέχεια. Ο Κρίστιανσεν πήρε τη σκυτάλη και οι πρώτοι μήνες ήταν δύσκολοι αφού ο μη έγκαιρος προγραμματισμός και κάποιες λανθασμένες επιλογές παικτών επηρέασαν την ετοιμότητα και δυναμική της ομάδας.

Η πώληση του Ντε Βινσέτι ήταν ανάμεσα στα highlight αφού σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έπαιξαν ρόλο στο να αποκλειστούμε από την σαφώς ανώτερη και πιο έτοιμη Κοπεγχάγη. Προηγήθηκε όμως το ακατάλληλο για καρδιακούς 3-0 επί της Ρόσενμποργκ που μας εξασφάλισε τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League.

Τα υπόλοιπα είναι πιο πρόσφατα αλλά και σημαντικά αφού η πρώτη θέση στους ομίλους έδωσε στον ΑΠΟΕΛ βαθμούς και οικονομικά οφέλη που του δίνουν τη δυνατότητα να διορθώσει πολλά και διάφορα με ζητούμενο την κατάκτηση του πέμπτου συνεχόμενου πρωταθλήματος.

Για να γίνει αυτό απαιτείται να γίνει πολύ καλύτερη δουλειά και στις επιλογές παικτών με τον Λορένθο που προσλήφθηκε προ μηνών ως αρχισκαουτερ να καλείται να αποδειχτεί καταλύτης.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X