Χαίρω πολύ

Δεν θα πέσω στην παγίδα να σχολιάσω για το θέλω να γίνει στον επαναληπτικό. Το ζητούμενο είναι να σχολιαστεί ο ΑΠΟΕΛ του πρώτου αγώνα στην Ουαλία. Αυτό είναι που προέχει και όχι να πει ο κάθε σχετικός ή άσχετος το σχεδόν χαζό “o καλός ΑΠΟΕΛ περνά στη Λευκωσία”.

Εκεί λοιπόν που έπρεπε να δείξουμε χαρακτήρα ομάδας που μπορεί και ξέρει να πάρει αυτό που θέλει έστω και ανέτοιμη, δεν τα καταφέραμε. Νομίζω ήταν γνωστή η ιδιαιτερότητα του αγωνιστικού χώρου πριν τον αγώνα, οπότε δεν μπορούμε να την αναγάγουμε ως βασικό λόγο της κακής απόδοσης.

Ο Κρίστιανσεν προσπάθησε να αναδείξει το ότι η TNS σε αντίθεση με την προηγούμενη σειρά αγώνων, μαζί μας ήταν απρόσμενα αμυντικογενής. Ουτε και αυτό όμως είναι καλή δικαιολογία αφού έπρεπε να προβλεφθεί από το τεχνικό επιτελείο και όχι να μας αποσυντονίσει.

Αυτό που δεν μπορεί να παραδεχτεί εύκολα ένας προπονητής είναι όταν η όλη προσέγγιση της ομάδας μέσα στον αγώνα παραπέμπει σε επιπολαιότητα και υποτίμηση. Ο δικός μας είπε ότι οι παίκτες του δεν είχαν υπομονή και αποφασιστικότητα αλλά δεν ήταν μόνο αυτά.

Οι κινήσεις και επιλογές παικτών των οποίων η απόδοση είναι βαρόμετρο έδειχναν ότι έκαναν αγγαρεία. Αναφέρομαι στους Εφραίμ και Ντε Βινσέτι, τους δυο πιο ποιοτικούς μας παίκτες, των οποίων η απόδοση είναι βαρόμετρο απέναντι σε ομάδες που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αμύνονται στο μισό γήπεδο.

Η παραδοχή ότι υποτιμήσαμε τους Ουαλούς πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό αφού θα μας βοηθήσει να λειτουργήσουμε καλύτερα στον επαναληπτικό. Το ότι η Εθνική τους έκανα μαγικά στο Euro δεν μπόρεσε να βάλει στην πρίζα κανέναν μας, ίσως και φυσιολογικά αφού πρόκειται για ανόμοια πράγματα.

Πέραν όμως της υποτίμησης δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Κρίστιανσεν δεν είχε εναλλακτικές επιλογές με πιο σημαντική αυτή του επιθετικού. Ο αγωνιστικός σχεδιασμός έχει κάποιες παραδοχές με πιο σημαντική το ότι ο Πιέρος με τη βοήθεια των υπολοίπων θα ανταποκριθεί στον 2ο προκριματικό. Αυτό δεν έγινε στην Ουαλία αφού εκτός όλων των άλλων ο Πιέρος ήταν φοβερά αποκομμένος από τους υπόλοιπους.

Δεν ξέρω τι προβλέπει το πολυδιαφημισμένο 4-1-4-1 αλλά έβλεπα τον Ντε Βινσέτι να αναγκάζεται; να επιστρέφει μέχρι το δικό μας μισό για να πάρει μπάλα και να οργανώσει επιθετικές προσπάθειες. Προσπάθειες που ήταν καταδικασμένες αφού στη συνέχεια υπήρχαν κενοί χώροι και ο Βινίσιους δεν μπορούσε να γίνει δημιουργικός.

Ο Κρίστιανσεν ξέρει καλύτερα από εμάς τι πήγε στραβά οπότε περιμένουμε να δούμε αν και τι θα βελτιωθεί σε μια εβδομάδα.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X