Διαφωνία στο οικονομικό

Ανοίγουμε σήμερα για πρώτη φορά το κεφάλαιο των ανανεώσεων των Εφραίμ, Σωτήριου και Αρτύματα αφού πρόκειται για τρεις περιπτώσεις οι οποίες απασχολούν όλους στον ΑΠΟΕΛ και για τις οποίες άρχισαν τα πρώτα δημοσιεύματα. Όπως είναι γνωστό πρόκειται για τρεις παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν τον Μαϊο του 2017 και οι οποίοι από τον Ιανουάριο μπορούν να διαπραγματευτούν την μεταγραφή τους σε οποιαδήποτε ομάδα επιθυμούν.

Για τους πιο πάνω λόγους και όχι μόνο η διοίκηση άνοιξε εδώ και λίγο καιρό ένα κύκλο επαφών με τους παίκτες, προσδοκώντας ότι σύντομα θα υπάρξει αίσιο τέλος. Θεωρείται δεδομένο ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι η μόνη ομάδα στην Κύπρο που μπορεί να καλύψει τους στόχους και τα θέλω τους αλλά αυτό όπως προκύπτει δεν σημαίνει και πολλά πράγματα.

Και αυτό γιατί όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε οι πρώτες επαφές με τους Αρτύματα και Σωτήριου κατέδειξαν ότι υπάρχει διαφωνία στο οικονομικό. Παρόλο που κάθε περίπτωση αξιολογείται ξεχωριστά υπάρχουν κάποια κοινά στοιχεία που μπορούν να κοινοποιηθούν.

Ο Αρτυματάς και ο Σωτήριου είναι από τους πιο χαμηλά αμειβόμενους ποδοσφαιριστές της ομάδας με ετήσιες απολαβές που ανέρχονται στις 60 χιλιάδες ευρώ. Πρόκειται για ποσά που απέχουν προκλητικά από τις απολαβές κάποιων ξένων τα οποία συμφωνήθηκαν προ τριετίας και κάτω από άλλες συνθήκες.

Πλέον οι δύο παίκτες και κυρίως ο Σωτήριου ανέβασαν τις μετοχές τους, εκμεταλλευόμενοι και την ανυπαρξία κάποιων ακριβοπληρωμένων συμπαικτών τους. Είναι για αυτό που η πρόταση για ανανέωση από πλευράς ΑΠΟΕΛ αφορά αύξηση απολαβών που ξεπερνά το διπλασιασμό των ετήσιων απολαβών ενώ με κάποια μπόνους που θεωρούνται παραπάνω από ρεαλιστικά το ποσό γίνεται ακόμα μεγαλύτερο.

Από την άλλη οι παίκτες έχοντας ως μέτρο σύγκρισης και τα ποσά που δαπανούμε ή καλύτερα σπαταλούμε σε ξένους παρουσιάζονται διστακτικοί έως και αρνητικοί μέχρι σήμερα.

Κάπως έτι είναι τα δεδομένα μέχρι σήμερα και όπως γίνεται αντιληπτό θα πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις για να αποφευχθεί το αδιέξοδο.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!