Δυστυχώς δεν πιάσαμε πάτο

Οι εκτιμήσεις και απόψεις του Δώνη όπως διατυπώθηκαν ψες στο Δασάκι δείχνουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ακόμα δεν είδαμε τα χειρότερα. Ο προπονητής επειδή φέρει λιγότερες ευθύνες από τους διοικούντες αλλά και επειδή είναι πιο πονηρός από τον Πετρίδη και τον Ηλιάδη είπε μεταξύ άλλων ότι δεν μπορεί να διορθωθεί άμεσα και σε ουσιαστικό βαθμό η κατάσταση.

Μας εξήγησε ότι ο τρόπος που λειτουργεί ο εγκέφαλος όλων στον Αρχάγγελο είναι τέτοιος που επιλέγουν σε ποιους αγώνες θα ξεσκίζονται και σε ποιους θα προσπαθούν έστω και αν αυτό γίνεται υποσυνείδητα.

Δεν είπε και ούτε χρειάζεται να αναφέρει ότι με παρόμοιο τρόπο λειτουργία και το τεχνικό τιμ.

Σχολίασα ξανά ότι το δεκάμηνο συμβόλαιο που του προσφέρει η διοίκηση στέλνει όλα τα λάθος μηνύματα. Εδώ οι εποχικοί υπάλληλοι στα ξενοδοχεία υπογράφουν μεγαλύτερης διάρκειας συμβόλαια.

Στον ΑΠΟΕΛ λειτουργεί ένα διαφορετικό καθεστώς και πρακτική που δεν την βρίσκεις εύκολα σε καμία φυσιολογική ομάδα η επιχείρηση. Είναι αυτή όπου ο προπονητής έχει δευτερεύον ρόλο και είναι αναλώσιμος οπότε για να γίνεται αυτό με το χαμηλότερο κόστος θα πρέπει να δεχτεί να έρθει για 10 μήνες.

Η αδυναμία της ομάδας να κάνει ακόμα και τα βασικά απέναντι σε ομάδες που θα διαβαθμιστούν γιγαντώνει τη γύμνια του ΑΠΟΕΛ σε όλα τα επίπεδα. Έγραψα και την τελευταία φορά ότι έχει δημιουργηθεί ένας επικίνδυνος συνδυασμός πραγμάτων που απειλεί τα πάντα. Το ρόστερ αλλάζει κάθε καλοκαίρι σε αφύσικο βαθμό χωρίς να βελτιώνεται, οι μεταγραφικές προσθήκες του χειμώνα είναι εξίσου προβληματικές ενώ οι συχνές αλλαγές τεχνικού τιμ σχετίζονται άμεσα με τους τραυματισμούς.

Αυτά μαζί με το ότι η προτεραιότητα όλων είναι η λάμψη και η χρηματική κεφαλαιοποίηση της συμμετοχής στο Champions League έχουν δημιουργήσει την τέλεια καταιγίδα.

Η διαχείριση αυτής της κατάστασης είναι δύσκολη αν όχι και αδύνατη. Γράφουν κάποιοι ότι πρέπει να κοπούν για παράδειγμα τα πριμ του Champions League. Δεν ξέρουν όμως πόσο κακομαθημένοι είναι όλοι στον Αρχάγγελο και πως αυτό μπορεί να πυροδοτήσει πιο γρήγορα όχι μια βόμβα αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο.

Ο Δώνης ξεκίνησε τις δηλώσεις του χτες λέγοντας μας πως ότι πει θα το πει με πλήρη ψυχραιμία και στη συνέχεια ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να διορθώσει οτιδήποτε. Θεωρώ ότι όσο ψύχραιμος και αν νομίζει ότι ήταν σήμερα θα έχει διαφορετική προσέγγιση.

Αν δεν την έχει και πραγματικά πιστεύει ότι δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, οφείλει να εμμένει στην απόφαση του και να παραιτηθεί.

Οτιδήποτε άλλο θα αποδειχτεί πολύ γρήγορα ένα ακόμα λάθος που οδήγησε την κατάσταση σε ακόμα μεγαλύτερο αδιέξοδο.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X