ΕΘΝΙΚΗ vs «ΕΘΝΙΚΗ»

Πάντοτε υπήρχε αυτή η «διαμάχη» μεταξύ των δύο απόψεων απλά τώρα επί της ευκαιρίας των αναμετρήσεων μας βγήκε πιο έντονα στην επιφάνεια. Προφανώς αυτό είναι εσωτερικό θέμα των οπαδών του ΑΠΟΕΛ και ίσως Ανόρθωσης, Απόλλων μιας και οπαδοί άλλων ομάδων ειδικά ομάδων του γνωστού κόμματος έχουν πιο ξεκάθαρη άποψη επί του θέματος. Θα έλεγα πως αυτό ίσως να τους απασχολούσε εάν έπαιζε Κύπρος με Τουρκία αλλά ας το αφήσουμε αυτό τώρα. Όπως και να έχει το θέμα είναι πολύ απλό.

Είναι αυτονόητο πως από την στιγμή που για τον οποιοδήποτε λόγο η Κύπρος θεωρείτε ξεχωριστή κρατική οντότητα με δικό της Σύνταγμα και νόμους και στα ποδοσφαιρικά με δικό της πρωτάθλημα, τότε ναι θα έχει και ξεχωριστή ομάδα να την αντιπροσωπεύει στις διεθνείς οργανώσεις. Από εκεί και πέρα επικράτησε το «Εθνική» από το Μικτή κυρίως από τους δημοσιογράφους και πολιτικούς και επεκτάθηκε και στους οπαδούς. Εδώ προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε το Δεν Ξεχνώ, στην ονομασία της Εθνικής θα κολλούσαν; Είναι ιδιαίτερο και πολυσύνθετο το θέμα λόγω και τον ιδιαιτεροτήτων που έχουμε ως χώρα τα τελευταία 40 χρόνια, όπως επίσης λόγω και των διαφορετικών απόψεων που έχουμε σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Κύπρο και τα προβλήματα της. Ακόμη και 2-3 ΑΠΟΕΛίστες να βρεθούν να συζητούν για το Κυπριακό θα σου πουν τρεις διαφορετικές απόψεις!! Ενδεικτικό της ανεπάρκειας σωστών πολιτικών κομμάτων και γενικότερα καθοδηγήσεων από σχολική ακόμη ηλικία. Ενδεικτικό όμως και των πιο Δημοκρατικών και φιλελεύθερων απόψεων που επικρατούν στις δικές μας τάξεις τουλάχιστον (σε σχέση πάντα με τους άλλους).

Αν το δούμε κυριολεκτικά προφανώς το «Εθνική Κύπρου» δεν στέκει για να το λέμε για την ομάδα της Κύπρου γιατί προφανώς δεν υπάρχει Κυπριακό Έθνος και αν ρωτήσεις ακόμη και έναν ΑΠΟΕΛίστα που αποκαλεί την Κύπρο ως Εθνική το ίδιο θα σου πει. Αν τον ρωτήσεις «ε τότε γιατί την λες Εθνική» πιθανών να σου «αφού είναι η ομάδα της χώρας μου». Όντος είναι η ομάδα της χώρας του όμως. Επί της ουσίας όμως το ορθότερο χαρακτηρισμός είναι αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου και δεν πρέπει να παρεξηγιέται και θυμώνει κανένας αν την αποκαλούμε έτσι. Ούτε φυσικά να προβαίνει σε αφορισμούς του στυλ «να φύγετε να πάτε Ελλάδα να ζήσετε» αφού δεν την αποκαλείτε Εθνική.

Ο λόγος που δεν πρέπει κανείς να παρεξηγιέται και να το κάνει θέμα είναι ο εξής:

  • Προφανώς και δεν θέλουμε να χάνει η Κύπρος όταν παίζει (όπως θέλουν οι άλλοι να χάνει η Ελλάδα)
  • Προφανώς και δεν μας ενοχλεί όταν κερδίζει η Κύπρος (όπως ενοχλούνται οι άλλοι όταν κερδίζει η Ελλάδα)
  • Προφανώς και δεν θα κάψουμε ποτέ Κυπριακή σημαία (όπως καινέ οι άλλοι)
  • Απλά αν αναγκαστούμε να διαλέξουμε μεταξύ των δύο ομάδων προφανώς διαλέγουμε την Εθνική του Έθνους μας την Ελλάδα και σε αυτήν δίνουμε σοβαρή υπόσταση. Simple as that!!

ΤΟ ΑΠΟΕΛ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟ ΘΑ ΖΕΙ

Με εκτίμηση,

Ένας περήφανος Έλληνας και φανατικός υποστηρικτής της ιδέας του ΑΠΟΕΛ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!