Γηπεδικό: χρονοδιάγραμμα με καλά νέα!

Μπορεί ορισμένοι να θεωρούν άπιαστο όνειρο την ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου αλλά το πλάνο προχωρεί σε τέτοιο βαθμό που σύντομα θα υπάρχουν νεότερα τα οποία σύμφωνα με τον πλέον αρμόδιο θα είναι και καλά. Ο Πρόδρομος Πετρίδης μίλησε για αυτό και πολλά άλλα που αφορούν την ομάδα μας.

Αναλυτικά όσα είπε στο Active Radio:

Για το αν το 2017 είναι η πιο επιτυχημένη χρονιά στην ιστορία της ομάδας: “Νομίζω ότι το 2017 είναι μία από τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του, εάν αναλογιστούμε ότι έχει μπει τέσσερις φορές σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τρεις του Γιουρόπα Λιγκ. Έχουμε ένα πολύ καλό προπονητικό κέντρο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες ομάδες της Ευρώπης. Έχουμε κάνει αρκετά καλή επένδυση σε νεαρά ταλέντα παικτών και να προχωρήσουμε στη μεταπώληση παικτών, κάτι που έχει ξεκινήσει από την περσινή σεζόν, ενώ δεν σας κρύβω ότι το μεγαλεπήβολο έργο είναι το γήπεδο. Η κάθε ομάδα δικαιούται κάποια χορηγία από τη στιγμή που θα προχωρήσει για ιδιόκτητο γήπεδο. Δεν θέλουμε τίποτα περισσότερο από αυτό που δικαιούται ο καθένας. Είμαστε σε θέση ότι πολύ σύντομα θα μπορούμε να προχωρήσουμε σε αυτό το έργο. Υποχρέωση κράτους, Πολιτείας και ΚΟΑ να βοηθήσουν να προχωρήσει αυτό το έργο. Είναι το μεγαλύτερο πράγμα που μας απασχολεί. Όχι μόνο να κατασκευαστεί, αλλά και να λειτουργεί όπως πρέπει. Είμαστε σε καλό δρόμο και υπολογίζουμε σε 1-1,5 μήνα να έχουμε καλά νέα γι’ αυτό το θέμα. Aυτή τη στιγμή είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση. Έχω κάνει πολλές συζητήσεις με τους δύο συμβούλους μου και είμαστε σε αρκετά καλό δρόμο. Να μην προτρέχουμε όμως”.

Για την επένδυση σε νεαρούς ποδοσφαιριστές: “Ο ΑΠΟΕΛ αγωνιζόμενος στην Ευρώπη τα τελευταία 7-8 χρόνια και παρουσιάζοντας ένα καλό σύνολο έχει κάνει βήματα μπροστά έτσι ώστε να δείχνουν ενδιαφέρον ομάδες από το εξωτερικό. Η πορεία μας βοήθησε έτσι ώστε να αποκτήσουμε κάποιους νεαρούς, όπως οι Ζαχίντ, Σάλαϊ, Βούρος, οι οποίοι θα έχουν μεταπωλητική αξία. Και για τον Νικόλα Ιωάννου είχαμε κάποιες προτάσεις, πριν τραυματιστεί, αλλά δεν μας ικανοποιούσαν. Έχουμε ρίξει το μέσο όρο των ποδοσφαιριστών μας και προσπαθούμε να παίρνουμε ότι καλύτερο και από το εξωτερικό και από την Κύπρο”.

Για την αρνητική απάντηση στην πρόταση για Εμπεσίλιο: “Παρότι ήταν ένα αρκετά ικανοποιητικό ποσό από τα Εμιράτα για παραχώρηση του Εμπεσίλιο με τη μορφή δανεισμού μέχρι το Μάιο, προτιμήσαμε να διατηρήσουμε τον παίκτη στις τάξεις μας”.

Για την πρόταση για παραχώρηση του Ζαχίντ: “Δεχθήκαμε πρόταση για τον Ζαχίντ από ομάδα της Τουρκίας που είναι πρώτη στην Τουρκία. Ευτυχώς είχαμε ρήτρα για τον ποδοσφαιριστή και ζητήσαμε από αυτή την ομάδα να την καλύψει εάν επιθυμεί την απόκτησή του. Για την ώρα δεν επανήλθε”.

Για τον Οφόρι: “O Oφόρι ακόμα δεν έχει ενημερώσει πότε θα έρθει. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να έρθει μέχρι τέλος της εβδομάδας έτσι ώστε να διευθετήσει κάποια έγγραφα. Δεν είναι τελειωμένη η μετεγγραφή, αλλά είναι σε προχωρημένο στάδιο”.

Για τον Σεμέδο: “Δεν είναι στους πρωταρχικούς μας στόχους ο Σεμέδο, αν και στο παρελθόν μας απασχόλησε”.

Για το θέμα που προέκυψε ζητώντας την αποχώρηση Καπιτανή: “Έχουμε τοποθετηθεί για το θέμα πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Αναμένω πολύ σύντομα να έχουμε εξελίξεις”.

Για τη σιγουριά του για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος: “Δεν είναι θέμα σιγουριάς, είναι θέμα του τι πιστεύεις για την ομάδα σου. Εμείς έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Διερωτώμαι εάν στην Ευρώπη υπάρχει άλλη ομάδα να έχει τόσους τραυματισμούς και να είναι εκεί. Έχει μεριμνήσει η ομάδα να έχουμε 18-20 ισάξιους ποδοσφαιριστές για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι μέχρι το τέλος. Αυτό μας δίνει την πίστη ότι η ομάδα μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Χωρίς υποτιμούμε τους άλλους, πιστεύουμε στην ομάδα μας”.

Για το ποια ομάδα θεωρεί ως τον κυριότερο ανταγωνιστή τους: “Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα επί ίσοις όροις, η ΑΕΚ, η Ανόρθωση και ο Απόλλωνας, χωρίς να υποτιμούμε την ΑΕΛ. Δεν είναι μόνο τα ντέρμπι που θα καθορίσουν το πρωτάθλημα. Χάσαμε βαθμούς από πιο μικρές ομάδες, όπως και η Ανόρθωση και ο Απόλλωνας”.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!