H φετινή ιδιαιτερότητα

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών έδειξαν ότι ο χαρακτήρας φαβορί και αουτσαϊτερ δεν ισχύει σε απόλυτο βαθμό αλλά αυτό δεν επιτρέπει στην ομάδα να συνεχίσει να χάνει βαθμούς κάθε τρεις και λίγο.

Ο Πετεβίνος μίλησε σήμερα για αυτό και διάφορα άλλα…

Για την αναβολή του ντέρμπι με τον Απόλλωνα…
«Είχαμε μια πραγματικότητα να αντιμετωπίσουμε ότι δεν μπορούσε να διεξαχθεί ο αγώνας ότι και αν γινόταν. Μας πληροφόρησε ο διαιτητής και οι υπεύθυνοι του σταδίου, μιλήσαμε και με τον Απόλλωνα, ήταν από κοινού η απόφαση. Η πραγματικότητα είναι ότι το ΓΣΠ δεν το είδαμε ξανά σε τέτοια κατάσταση. Θα συμφωνήσω και με τον κ. Κωνσταντινίδη ότι ήταν ένα πράγματα που βλέπαμε ότι θα ερχόταν. Ξέρουμε τι περάσαμε για να είναι έτοιμο το γήπεδο στο ματς με την Ντόρτμουντ. Η ομάδα μας ξενιτεύτηκε γιατί γνώριζε τα προβλήματα του ΓΣΠ. Πέραν από το ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια, παίζει και το ΑΠΟΕΛ Τσάμπιονς Λιγκ και ο Απόλλωνας Γιουρόπα Λιγκ και είναι και έδρα της Εθνικής. Πρέπει να το δούμε όλοι μαζί αυτό το θέμα»
Για το γεγονός ότι χρειάζεται τρεις μήνες για να αποκτήσει πλήρη απορροφητικότητα το ΓΣΠ…
«Έχει απόλυτο δίκαιο ο κ. Κωνσταντινίδης αλλά όταν είπα να δούμε ποιο βαθιά το θέμα θα πρέπει να δούμε κάτι που δεν έχει συζητηθεί τις τελευταίες μέρες. Το πρόβλημα ότι έχουμε μόνο ένα γήπεδο. Είτε αγωνιστεί το ΑΠΟΕΛ είτε όχι στα προκριματικά, είχε και η Εθνική αγώνες. Είναι το μοναδικό γήπεδο που είναι κατηγορίας 4. Το πρόβλημα δεν είναι των ομάδων αλλά έχουμε πρόβλημα γηπέδων. Ελπίζουμε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για τα γήπεδο στη Λεμεσό, να ολοκληρωθούν και οι εργασίες στην «ΑΕΚ Αρένα». Αν δεν υπάρξουν εναλλακτικές επιλογές θα συζητάμε κάθε χρόνο το ίδιο πράγματα και η κατάσταση θα γίνεται χειρότερη. Τα τελευταία 10 χρόνια υπάρχουν συνεχώς ομάδες στους ομίλους της Ευρώπης. Δεν μπορεί να κοροϊδεύουμε την Ανδόρα και την Μάλτα και το Γιβραλτάρ ότι παίζουν στο ίδιο γήπεδο όλες οι ομάδες τους, αφού και στην Κύπρο έτσι έχουν τα πράγματα».

Για το θέμα της αναβολής αγώνων πριν από σημαντικά ευρωπαϊκά παιχνίδια…
«Παίζουμε 10 χρόνια στους ομίλους. Το πραγματικό πρόβλημα δημιουργήθηκε φέτος. Η Κυπριακές ομάδες δεν μπορούν να συγκρίνονται για τις ευρωπαϊκές ομάδες και να λέμε ότι δεν συμβαίνει αυτό σε άλλα πρωταθλήματα. Τελειώνουν τέλη Μαΐου και αρχίζουν προετοιμασία 15 Ιουνίου. Δεν μπορούμε να μην δίνουμε το δικαίωμα της διευκόλυνσης στα πιο σημαντικά παιχνίδια της χρονιάς για την Ευρώπη για οποιαδήποτε ομάδα  για αναβολή τουλάχιστον σε ένα αγώνα».

Τώρα ακολουθεί το παιχνίδι με τον Εθνικό…
«Ήταν μια περίεργη εβδομάδα λόγω και της αναβολής. Ανεξαρτήτως του τι συνέβη ο στόχος μας είναι ο ίδιος. Θα πρέπει να πάμε στο Δασάκι για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Πρέπει να τα δώσουμε όλα για τους τρεις βαθμούς και να επανέλθουμε στα θετικά αποτελέσματα, θεωρώ υποχρέωση μας να αλλάξουμε την αγωνιστική μας εικόνα. Είμαστε σε μια φάση που μπορεί να θεωρούμαστε φαβορί  αλλά τα φαβορί και τα αουτσάιντερ φέτος είναι μια θεωρητική προσέγγιση. Πρέπει να αιτιολογήσεις στο γήπεδο ότι είσαι φαβορί. Πήραμε κάποιες μέρες χωρίς επιφόρτιση και θα πάμε με μοναδικό στόχο μια καθαρή νίκη και τους τρεις βαθμούς».

Για τα αγωνιστικά δεδομένα…
«Δεν νομίζω να αλλάξει κάτι. Μακάρι η διακοπή που έρχεται να βοηθήσει στο να επιστρέψουν κάποιοι ποδοσφαιριστές».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!