Η ανησυχητική αμυντική λειτουργία

Η νίκη της ομάδας μας σε συνδυασμό με τις νέες απώλειες της Αεκ επισκίασε όλα τα άλλα ενώ οι σπόντες μέσω social media βοήθησαν ακόμα περισσότερα για να στραφεί η προσοχή όλων στα εξωαγωνιστικά. Υπάρχει όμως και η πτυχή που πρέπει να σχολιαστεί και θεωρούμε ότι θα την έχει εντοπίσει και ο προπονητής μας έστω και αν επέλεξε να μην την σχολιάσει.

Ο ΑΠΟΕΛ στον αγώνα με τον Εθνικό Άχνας αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες στο να λειτουργήσει σωστά στο αμυντικό κομμάτι. Έστω και αν απουσίασε ο Κατσαράβα η ομάδα μας δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στις συνθήκες του αγώνα και το πρώτο γκολ ήταν μόνο μια από τις πολλές φάσεις που βρεθήκαμε εκτεθειμένοι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρήθηκε στα δυο άκρα και ιδιαίτερα από τη δεξιά πλευρά όπου ο Αρτυματάς δυσκολεύτηκε να αμυνθεί σωστά. Έχοντας απέναντι του τον πιο ταχύ και διεισδυτικό Κιπιάνι έμεινε εκτεθειμένος σε αρκετές φάσεις. Εννοείται ότι ο Αρτυματάς είναι λύση ανάγκης μέχρι να επιστρέψει ο Μιλάνοφ αλλά στον πρώτο απαιτητικό αγώνα που κλήθηκε να δώσει λύσεις έδειξε να αντιμετωπίζει φυσιολογικές δυσκολίες.

Ο Ιωάννου από την άλλη είναι πλέον βασικός και χτες κλήθηκε να αγωνιστεί στο αριστερό άκρο. Με τα όσα είδαμε επιβεβαιώσαμε και πάλι ότι η φυσική του θέση και εκεί που μπορεί να δώσει τις καλύτερες λύσεις είναι στο κέντρο της άμυνας. Εκεί όπου η παρουσία ενός γρήγορου παίκτη είναι απαραίτητη αφού απέναντι σε πολλές ομάδες τα δυο βαριά σέντερ μπακ (Μερκής, Αστίθ) έχουν θέματα.

Ο αγώνας με την ΑΕΚ πλησιάζει και ο Κρίστιανσεν ξέρει τα ατού της πρώην του ομάδας και ότι ένα από αυτά είναι η δυνατότητα της να αναπτύσσεται σωστά τόσο από τα άκρα όσο και από τον κεντρικό διάδρομο. Με τα όσα είδε στο Δασάκι δεν νομίζουμε να έμεινε ευχαριστημένος οπότε καλείται να δει πως θα παρουσιάσει μια αμυντική γραμμή την Κυριακή που θα λειτουργήσει καλύτερα.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X