Οι αριθμοί δείχνουν πρωτάθλημα

Μια απλή μελέτη του βαθμολογικού πίνακα αποτυπώνει με τον πιο έντονο τρόπο την ανωτερότητα του ΑΠΟΕΛ σε όλες τις πτυχές που μπορεί να αξιολογηθεί με τρόπο αντικειμενικό μια ομάδα. Η ομάδα μας πέρασε από διάφορες φάσεις από τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά η σταθερότητα της τελευταίας διμηνίας είναι τέτοια που όλα συνηγορούν πως αν γίνει σωστή διαχείριση θα έρθει το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Δεν είναι μόνο η διαφορά των έξι βαθμών από την ΑΕΚ αλλά και ο εντυπωσιακός συντελεστής τερμάτων του +59. Αυτό προκύπτει διαθέτοντας την πιο παραγωγική επιθετική γραμμή (78) του πρωταθλήματος αλλά και την καλύτερη άμυνα (19). Η ΑΕΚ από την μια έχει συντελεστή τερμάτων 28 (50-22) και ο Απόλλωνας 21 (49-28).

Βλέπουμε επίσης ότι υπάρχει μια καλή σχετικά ισορροπία στους παίκτες που τραβούν το βάρος το σκοράρισμα. Το 42% των τερμάτων μας προήλθε από το δίδυμο Καβενάγκι – Ντε Βινσέτι με το ποσοστό αυτό όμως να έχει μειωθεί δραστικά την τελευταία διμηνία. Αυτό έγινε εφικτό γιατί παρά τον παροπλισμό του Καβεγκολ οι υπόλοιποι και κυρίως ο Εφραίμ ανταποκρίθηκαν στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Το ζητούμενο στους εφτά αγώνες που απομένουν θα πρέπει να διατηρηθούν οι μέσοι όροι των τελευταίων μηνών. Οι τραυματισμοί και οι τιμωρίες είναι αστάθμητοι παράγοντες που θα επηρεάσουν αλλά το ρόστερ μας έχει το βάθος να αντεπεξέλθει.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X