Οι επιλογές και τα διλήμματα

Τόσο τα ντέρμπι όσο και οι αγώνες με τους θεωρητικά μικρούς ανέδειξαν τα αγωνιστικά ζητήματα που πρέπει να βρουν λύσεις προκειμένου να διατηρηθούμε στην κορυφή. Ο ΑΠΟΕΛ δέχεται εύκολα τέρματα ενώ έχει δυσκολία στο να οργανωθεί σωστά από τα άκρα. Μια πιο λεπτομερής ανάλυση των δυο αυτών θεμάτων δείχνει ότι το πρόβλημα με την αμυντική λειτουργία οφείλεται σε σημαντικό βαθμό από την απουσία ενός γρήγορο κεντρικού αμυντικού.

Αυτού που με τις σωστές τοποθετήσεις του και την ικανότητα του να μαρκάρει αποτελεσματικά θα μας κάνει λιγότερο ευάλωτους στις κάθετες μπαλιές των αντιπάλων.

Λίγες ώρες πριν το ντέρμπι με την Ομόνοια ο Δώνης πρέπει να αποφασίσει αν το θέμα αυτό είναι πράγματι τόσο σοβαρό όσο το παρουσιάζουμε και αν η λύση είναι η επιστράτευση ενός εκ των Βούρο ή Καρλαο.

Μια άλλη παραδοχή είναι ότι τα φτερά του ΑΠΟΕΛ δεν λειτουργούν ιδανικά όταν επιστρατεύονται στη θέση αυτή οι Σάλαϊ και Ζαχίντ με τον πρώτο να αντιμετωπίζει δικαιολογημένα τα πιο πολλά προβλήματα.

Από την μια κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Δώνης δεν έχει άλλη επιλογή για το δεξί άκρο αλλά το ότι η ομάδα δυσκολεύεται να λειτουργήσει καλά είναι κάτι εμφανές.

Τέλος σχετική με την καλή μεσοεπιθετική λειτουργία θα είναι ενόψει χοχων και η επιλογή του παίκτη που θα ηγηθεί των επιθετικών προσπαθειών. Από την μια ο Ποτέ που έχει ανάγκη να τροφοδοτείται με συγκεκριμένο τρόπο για να είναι κίνδυνος και αποτελεσματικός εντός περιοχής και από την άλλη ο πιο all round Ντελτόρε.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X