Οι εξηγήσεις του Πετεβίνου

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός μέσω του οποίου οι αρμόδιοι επιχείρησαν να διορθώσουν τις ελλείψεις και αδυναμίες ολοκληρώθηκε και ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας μας κλήθηκε να τον σχολιάσει. Ο Πετεβίνος έδωσε εξηγήσεις για τους παίκτες που αποδεσμεύτηκαν, την μην απόκτηση επιθετικού αλλά και την προοπτική των νεαρών.

Οι σχετικές δηλώσεις…

Για τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών: «Να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στην Κύπρο που κέρδισε με ανατροπή την Βοσνία. Είναι ένα παιχνίδι που μας κάνει περήφανους. Ήταν ένα έντονο 24ωρο-48ωρο. Είμαστε μια ομάδα που περάσαμε πολλά. Υπήρξε αλλαγή προπονητή που έφερε αλλαγές στο μεταγραφικό πλάνο. Προχωρήσαμε σε μεταγραφές και αναφέρομε ειδικά στους Βούρο, Σαλάι και Ζαχίτ με ένα μακροπρόθεσμο πλάνο. Θεωρούμε πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα αυξήσουν την αξία τους. Τα τελευταία χρόνια ο ΑΠΟΕΛ έχει μπει στο κλαμπ των ομάδων που πουλούν ποδοσφαιριστές και έτσι τέτοιοι ποδοσφαιριστές μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό τον τομέα. Από εκεί και πέρα η κάθε μεταγραφή που έγινε, έγινε για να ανεβεί το επίπεδο της ομάδας».

«Προχωρήσαμε σε μεταγραφές και αναφέρομε ειδικά στους Βούρο, Σαλάι και Ζαχίτ με ένα μακροπρόθεσμο πλάνο»

Για τον μεγάλο αριθμό μεταγραφών αλλά και για τον ψηλό μέσο όρο ηλικίας: «Είμαστε μια ομάδα της οποίας το μεταγραφικό της πλάνο καθορίστηκε από τους δυο προπονητές και τις Ευρωπαϊκές επιτυχίες. Ο μέσος όρος ηλικίας στον ΑΠΟΕΛ είναι ψηλός για ένα πολύ απλό λόγο. Έρχονται πολλοί ξένοι στην Κύπρο οι οποίοι στα 25-26 τους δεν θα γύριζαν να δουν την Κύπρο. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί είναι πρόβλημα. Ο Ντε Καμάργκο σε καμιά περίπτωση δεν θα έβλεπε την Κύπρο στα 25 του».

Για τον Ούρκο Πάρντο: «Ο Ούρκο είναι ένας ποδοσφαιριστής, ένας τερματοφύλακας που έχει συνδέσει το όνομα του με τον ΑΠΟΕΛ στις κορυφαίες του στιγμές. Αυτό έχει διπλή όψη. Από τη μια η προσφορά του ίδιου στον ΑΠΟΕΛ αλλά και η προσφορά στον ΑΠΟΕΛ. Βεβαίως στο ποδόσφαιρο δεν χωρούν συναισθηματισμοί και η επιλογή έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ο Ούρκο είναι μια πολύ σημαντική προσωπικότητα, όμως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει»

Για τον Βάντερ: «Ο Βάντερ είχε τέσσερις προτάσεις τον τελευταίο μήνα. Η πρώτη ήταν από την Κλουζ, την οποία ο ίδιος ο παίκτης αρνήθηκε. Από εκεί και πέρα ήρθαν προτάσεις από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας και της Αυστραλίας. Η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας ήθελε τον Βάντερ να πριν τα παιχνίδια με τη Σλάβια Πράγας κάτι που δεν ήθελε ο προπονητής μας. Είχαμε έρθει σε συμφωνία με τους Σαουδάραβες πως μετά το δεύτερο παιχνίδι ο Βάντερ θα πήγαινε για ιατρικές εξετάσεις και δεν θα υπόγραφε, όμως οι Σαουδάραβες δεν τήρησαν την συμφωνία. Από την άλλη ο Βάντερ δεν ήθελε να αλλάξει ήπειρο και να βρεθεί στην Αυστραλία, ενώ δεν έγινε δεκτή και η πρόταση από μια ακόμη Ευρωπαϊκή ομάδα. Έτσι ο Βάντερ από τη στιγμή που βρέθηκε εκτός ρόστερ, και με σεβασμό ανάμεσα στις δυο πλευρές λύσαμε το συμβόλαιο με κοινή συναίνεση»

Για το αν θα μείνουν εκτός Champions League κάποιοι ποδοσφαιριστές: «Με βάση τους κανονισμούς ναι και το ποιοι θα μείνουν εντός και ποιοι εκτός είναι κάτι που θα το επιλέξει ο προπονητής»

Για τον Κουτίνιο: «Είναι ένας νεαρός τερματοφύλακας που έχει αρκετές συμμετοχές τα τελευταία χρόνο. Η Πόρτο μάλιστα, θεωρεί πως ο νεαρός είναι η επόμενη γενιά που θα καλύψει την εστία της Πόρτο. Πρόκειται για ένα παιδί νεαρό με συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας και βεβαίως με γεμάτη σεζόν στη δεύτερη ομάδα της Πόρτο. Το γεγονός πως η Πόρτο θεωρεί πως στην ομάδα ο Κουτίνιο μπορεί να εξελιχθεί λέει πολλά. Χθες με την ανακοίνωση της μεταγραφής του Κουτίνιο είχαμε μεγάλη αύξηση των followers στα social media, και κάπως έτσι θα παρακολουθούν τον νεαρό τόσο Μεξικανοί όσο και Πορτογάλοι»

Για τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια: «Ο τρόπος διάθεσης των εισιτηρίων είναι συγκεκριμένος. Σε λίγο θα εκδώσουμε μια ανακοίνωση οι οποίες θα αφορούν το σκεπτικό, τους τρόπους διάθεσης, τις φάσεις διάθεσης και για το ποιοι μπορούν να πάρουν εισιτήρια του ΑΠΟΕΛ»

Για τα διαρκείας: «Από τη μέρα που έγινε η κλήρωση τα εισιτήρια άρχισαν να κινούνται και πάλι. Την τελευταία εβδομάδα έκλεισαν 150 εισιτήρια. Φυσικά όσο κοντεύουν τα παιχνίδια και γίνεται πιο κατανοητός ο τρόπος λειτουργίας της διάθεσης των εισιτηρίων γενικότερα τόσο περισσότερο θα αυξάνονται τα εισιτήρια διαρκείας»

Για τις κινήσεις και την προοπτική μεταπώλησης ποδοσφαιριστών: «Για να γίνει μια μεταγραφή από Κυπριακή ομάδα πρέπει κάποιοι σκάουτερ να δουν τον ποδοσφαιριστή και αυτό θα γίνει στα Ευρωπαϊκά παιχνίδι, είτε στους αγώνες με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Είναι απόλυτα λογικό κάποιοι σκάουτερ παρακολουθούν τον ΑΠΟΕΛ και στα παιχνίδια του πρωταθλήματος και έτσι οι σκάουτερ βλέπουν και παίκτες από άλλες ομάδες. Πλέον ο ΑΠΟΕΛ έχει περάσει στο κλαμπ των πωλήσεων και προσδοκούμε πως με τις κινήσεις μας αυτές θα έχουμε ποδοσφαιριστές που θα προσφέρουν στην ομάδα τόσο αγωνιστικά, όσο και οικονομικά μέσω κάποιας πώλησης».

Για το ότι δεν ήρθε επιθετικός: «Ο μόνος που επιλέγει το ρόστερ είναι ο προπονητής. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τον πιστώσουμε καθώς ξέρει τι ακριβώς θέλει. Ο προπονητής μας θεωρεί πως με τους Ντε Καμάργκο και Ποτέ είμαστε καλυμμένοι τουλάχιστον μέχρι τον Γενάρη. Ας μην ξεχνάμε πως ο ΑΠΟΕΛ έχει πάντα τη δυνατότητα να βγάζει πάρα πολλούς παραγωγικούς ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίζονται στην επίθεση. Στα Ευρωπαϊκά μας παιχνίδια έχουμε πετύχει αρκετά τέρμα με ένα επιθετικό. Και ας μην ξεχνάμε πως τα τελευταία χρόνια ο ΑΠΟΕΛ σπάζει το ρεκόρ του, σχετικά με το σκοράρισμα».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X