Η νέα εκδοχή και η απειρία που στοίχισε

Η δυναμική είναι και πάλι υπέρ του ΑΠΟΕΛ και το ζητούμενο ενόψει της τελικής φάσης του πρωταθλήματος είναι η σωστή διαχείριση αφού δεν έχει κριθεί οτιδήποτε. Η ομάδα μας έχασε βαθμούς που όλοι θέλουμε να μην στοιχίσουν στο τέλος αφού η νέα ομάδα που χτίστηκε δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία.

Ο Πετεβίνος σχολίασε επίσης σήμερα τη δυσκολία που έχουμε απέναντι  σε κλειστές άμυνες..

Για το ντέρμπι με τον Απόλλωνα: «Έπρεπε να υπάρξει μια διαχείριση και στον ψυχολογικό τομέα καθώς αρχίσαμε την εβδομάδα από την κορυφή και πήγαμε στο Τσίρειο από την 2η θέση. Αυτό επηρεάζει όλες τις ομάδες, όχι μόνο εμάς. Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε ήταν να αφαιρέσουμε αυτό το κομμάτι από την σκέψη και τον τρόπο δουλειάς μας. Το λέω γιατί θέλαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και να παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο και θεωρώ ότι τα πετύχαμε και τα δύο. Σε μεγάλα διαστήματα καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι, ήμασταν η ομάδα που προσπάθησε περισσότερο για τη νίκη. Όταν δεχθήκαμε το γκολ λειτουργήσαμε με ψυχραιμία και όχι ενστικτωδώς όπως άλλες φορές. Συνεχίσαμε να δουλεύουμε ορθόδοξα μέσα στο γήπεδο, ανατρέψαμε το αποτέλεσμα και πήραμε μια σημαντική νίκη κυρίως γιατί μας δίνει την πρώτη θέση. Δεν δίνει και μεγάλο πλεονέκτημα με βάση τις βαθμολογικές διαφορές».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Κλείνοντας την κανονική περίοδο και κάνοντας ανασκόπηση, λέω ότι επιβεβαιώνεται αυτό που πολλές φορές είχαμε πει. Ότι το προφίλ του ΑΠΟΕΛ ταιριάζει καλύτερα σε τέτοιοι είδους παιχνίδια. Έχουμε 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και μια ήττα με τις ομάδες της πρώτης 6άδας. Χθες ήταν η έκφραση του ποιες είναι οι δυνατότητες του ΑΠΟΕΛ. Να πω ότι είναι σημαντικό ποδοσφαιρικά να κατανοήσει και ο κόσμος ότι η δουλειά που γίνεται στον Αρχάγγελο έχει ακόμα δρόμο για να ολοκληρωθεί. Από την άποψη του να αντιμετωπίζουμε ομάδες με διπλή άμυνα μας δυσκόλεψε. Στο ΓΣΠ όλες οι ομάδες ήρθαν με αυτό τον προσανατολισμό και εξου και οι περισσότερες απώλειες στην έδρα μας. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό της χρονιάς για την συγκεκριμένη έκδοση του ΑΠΟΕΛ και πρέπει να το δουλέψουμε. Είναι και το θέμα του χαρακτήρα. Αν δει κάποιος που πάσχαμε φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές, το νεαρό ηλικίας πολλών ποδοσφαιριστών και η απειρία τους μας στοίχισε. Πλέον και αυτοί χτίζονται μέσα από την δουλειά και τα αποτελέσματα, αναπτύσσονται, ωριμάζουν και αυτό μόνο θετικά μπορεί να δώσει».

Για τους ποδοσφαιριστές που μπαίνουν στα παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ: «Εγώ θα το θέσω αντίστροφα, θα πω ποιοι ήταν εκτός για να καταλάβουμε καλύτερα. Χθες ήταν ο Μερκής εκτός που μετρά 9 συνεχόμενα 90λεπτα, είχαμε τον Μοράις που είναι ο ρέκορντμαν, είναι ο Στάθης, είναι ο Εφραίμ, ήταν και οι άλλοι που μπήκαν και πρόσθεσαν στην ομάδα».

Για το ντέρμπι κυπέλλου με την ΑΕΚ: «Είμαστε σε μια φάση που δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα. Ήδη το μυαλό πάει στο παιχνίδι της Τετάρτης. Όλα τα παιχνίδια είναι υψηλού κινήτρου. Πολλές φορές στο παρελθόν σε τέτοιες περιπτώσεις βρίσκαμε αδιάφορη ομάδα αλλά φέτος αυτό δεν ισχύει. Τα πράγματα ούτε εύκολο είναι να ξεκαθαρίσουν αλλά και ούτε μπορεί να υποτιμηθεί κάποιο παιχνίδι σε σχέση με το κίνητρο του αντιπάλου».

Για τον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα: «Αν κοιτάξει κάποιος τα παιχνίδια της Νέας Σαλαμίνας και δει από πού πήρε αποτελέσματα είναι καλύτερα από την Ομόνοια με την οποία είναι ισόβαθμη. Δεν μπορείς να βάλεις κάτι περισσότερο ή κάτι λιγότερο στην σκέψη σου. Και η Νέα Σαλαμίνα είναι μεγάλη ομάδα και ειδικά η λέξη ομάδα της ταιριάζει περισσότερο, γιατί ως ομάδα έφτασε εδώ που έφτασε».

Για τον κόσμο και την επιστολή του ΑΠΟΕΛ στον ΠτΔ: «Είναι από τα παιχνίδια που φέρνουν τον κόσμο στο γήπεδο, γιατί ακούσαμε και το αντίθετο. Είναι η στιγμή όλοι αυτοί που είτε αποφεύγουν να τοποθετηθούν, είτε επιλέγουν ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης αφήνοντας τα πράματα ως έχουν, δηλαδή σε τέλμα πρέπει να τοποθετηθούν. Είχε αναπτυχθεί μια πρωτοβουλία από πλευράς ΑΠΟΕΛ και με την συμμετοχή στην επιστολή των έξι και με την επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κάρτα φιλάθλου. Υπήρξε μια ανταπόκριση καθώς ο Υπουργός έστειλε επιστολή στην ΚΟΠ για να πάει η επιστολή στα σωματεία. Πέρασε η προθεσμία και έχουμε τοποθετηθεί. Περιμένουμε να δούμε αν όλα τα σωματεία τοποθετήθηκαν και τι έχουν πει. Πλέον δεν υπάρχει κρύβομαι πίσω από το δάκτυλο μου. Ο νόμος είναι νόμος αλλά ο νόμος γίνεται για να βοηθά, να προστατεύει και να μην δημιουργεί προβλήματα. Όποια ομάδα δεν κατανοεί ότι αυτό είναι εις βάρος του Κυπριακού ποδοσφαίρου και σιγά, σιγά θα αντιληφθεί το πόσο κακό έχει κάνει η φετινή χρονιά. Αυτό που συνέβη έχει και τα θετικά του. Η μη παρουσία των οργανωμένων φιλάθλων και όλων όσων τάχθηκαν με αυτή την φιλοσοφία να μην εκδώσουν κάρτα φιλάθλου είναι σημαντική και είναι ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου. Και οι δημοσιογράφοι πρέπει να λειτουργήσετε και σαν μοχλός πίεσης. Και επιτέλους να μας δείξουν να δούμε τα των εισιτηρίων και να ξέρουμε ποια σωματεία απάντησαν».

Για τον Ενσούε: «Για τον Ενσούε, έχει επεκταθεί η ειδοποίηση στον παίκτη να μείνει εκτός ομάδας για ακόμα τέσσερις μέρες. Θα πρέπει να τοποθετηθεί κι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής στην εσωτερική έρευνα και όταν προκύψει απόφαση θα την ανακοινώσουμε».

Για τον Βάτερμαν (σ.σ. ενόψει του αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ) και το περιστατικό με τον γενικό διευθυντή: «Δεν γνωρίζω αυτή την στιγμή. Είχαμε ένα περιστατικό με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας, ένα πρόβλημα με τον αχίλλειο τένοντα και ασχοληθήκαμε με αυτό. Θα ενημερωθώ για την κατάσταση του Βάτερμαν (σ.σ. αποχώρησε από το ντέρμπι λόγω τραυματισμού). Δεν υπήρχε άλλο πρόβλημα. Είναι ελάχιστες οι μέρες μέχρι το επόμενο παιχνίδι».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X