Με την ολοκλήρωση της 1η αγωνιστικής του πρωταθλήματος αλλά και των πρώτων έξι αγώνων στην Ευρώπη, βλέπουμε να έχουν αρχίσει οι συστάσεις προς τον Κρίστιανσεν. Πρόκειται για προτροπές, συμβουλές και απόψεις οπαδών, αθλητικογράφων και όχι μόνο οι οποίοι έχουν άποψη για τον τρόπο που ο προπονητής μας θα πρέπει να διαχειριστεί το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ.
Το πως όλοι ανεξαιρέτως είμαστε καταλληλότεροι ή θεωρούμε ότι γνωρίζουμε όσο και ο Κρίστιανσεν δεν είναι της ώρας να το αναλύσουμε. Θα υπενθυμίσουμε απλά ότι το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ και επειδή οι οπαδοί ταυτίζονται σε αφύσικο βαθμό με την ομάδα τους.
Επί της ουσίας πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Κρίστιανσεν προσλήφθηκε στον ΑΠΟΕΛ γιατί η φιλοσοφία του ως προπονητής κρίθηκε ως συμβατή με το προφίλ μας. Η φιλοσοφία αυτή που κωδικοποιείται με έναν συγκεκριμένο τακτικό σχήμα (4-1-4-1) δείχνει να μην ταιριάζει ή τέλος πάντως να χρειάζεται χρόνο για να εφαρμοστεί σωστά από τους παίκτες. Ποιος θα κρίνει όμως αν αυτό ισχύει και πότε θα δοκιμαστούν εναλλακτικές;
Εδώ πρέπει να θυμίσουμε ότι η πλειοψηφία του κόσμο απέρριψε πέρσι την αγωνιστική φιλοσοφία του Κετσπάγια κρίνοντας την ως αμυντικογενή ενώ φέτος που έχουμε έναν προπονητή άλλης προσέγγισης, φαίνεται να μην εγκρίνουμε το συγκεκριμένο σχηματισμό που επιλέγει!
Τα αναφέρουμε όλα αυτά γιατί κάπου πρέπει να να μπει ένα όριο στο τρόπο που λειτουργούμε και σαν οπαδοί. Ο Κρίστιανσεν δεν έγινε άπειρος προχτές λόγω της διαχείρισης που έκανε στα προκριματικά του Champions League. Όπως έχουμε αναφέρει προ ημερών γνωρίζαμε ποιον φέρναμε ή έπρεπε να γνωρίζουμε.
Σχολιάσαμε επίσης προ τριμήνου τις προκλήσεις του πρωτάρη Κρίστιανσεν ο οποίος μπορεί να δηλώνει ότι του αρέσει η πίεση αλλά δεν χρειάζεται να του δείξουμε τόσο νωρίς τη χειρότερη πλευρά μας.
Ο Κρίστιανσνεν όπως όλοι οι προπονητές είναι κάτω από το μικροσκόπιο σχετικών και ασχέτων αλλά θα πρέπει να κάνουν όλοι υπομονή αφού αξίζει και πρέπει να του δώσουμε πραγματική πίστωση χρόνου.