Η ωφέλιμη διακοπή και η πίεση

Η ομάδα μας μπαίνει ξανά σε ρυθμούς συνεχόμενων αγώνων και η πορεία θα δείξει αν πράγματι ήταν ωφέλιμη η διακοπή όπως ισχυρίζονται οι αρμόδιοι. Πάντων η πίεση για να έρθουν αποτελέσματα είναι δεδομένη. Αρχίζοντας από σήμερα.

Ο Πετεβίνος σχολίασε σήμερα αυτό και πολλά άλλα…

Γιατί έμεινε εκτός αποστολής ο Μιχαίλοβιτς: «Ο λόγος που έμεινε εκτός είναι ότι με βάση την αξιολόγηση που έγινε αποφασίστηκε να ξεκουραστεί. Το να αγωνίζεσαι σε ένα παιχνίδια χωρίς να μπορείς να δώσει το 100% καλύτερα είναι να αγωνιστεί ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος μπορεί να δώσει το 100%. Κάτι τέτοιο έγινε και με άλλον ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή αλλά ο Στάθης ένιωσε μια ενοχλήσεις και έμεινε εκτός για να μπει ο εν λόγω ποδοσφαιριστής στην αποστολή χωρίς να θέλω να πω ποιος είναι αυτός»

Για τους νέους Γέφτοβιτς και Γένσεν: «Λειτούργησε ωφέλιμα για εμάς η αποχή γιατί οι Γέφτοβιτς και Γένσεν είχαν περισσότερες προπονήσεις με τους συμπαίκτες τους. Από την ημέρα που ήρθαν αν μεσολάβησαν π.χ. 15 προπονήσεις, μόνο στις τρεις είχαν δει όλους τους συμπαίκτες τους. Τώρα είχαν τρεις γεμάτες προπονήσεις και ήταν χρήσιμο και ωφέλιμο γι’ αυτούς. Άλλο είναι να προπονείσαι με 24 ποδοσφαιριστές στα 60 μέτρα και άλλο να προπονείσαι με 12 ποδοσφαιριστές στα 30 μέτρα γηπέδου».
Είναι έτοιμοι να αγωνιστούν; «Τα εργομετρικά τους ήταν πολύ καλά. Η συμμετοχή τους στις προπονήσεις ήταν σε υψηλό ρυθμό και για να μπουν στην αποστολή κρίθηκαν έτοιμοι για να αποτελέσουν επιλογές. Είναι δύο ποδοσφαιριστές που ήθελε ο προπονητής για να προσθέσουν στα στοιχεία που ήθελε να μπουν στην ομάδα».

Κάποιοι λένε γιατί δεν ξεκούρασε τον Μιχαίλοβιτς στο παιχνίδι με την Δόξα; «Υπάρχει κάποιο παιχνίδι στο οποίο μπορεί να ρισκάρει το ΑΠΟΕΛ για να μην χρησιμοποιήσει έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο ο πλείστος κόσμος θεωρεί ότι από αυτόν αρχίζει η 11άδα; Είτε παίζουμε με τον Απόλλωνα στο Κύπελλο, είτε με την Δόξα που είναι ουραγός στο πρωτάθλημα είναι το ίδιο πράγμα για εμάς».

Πως προσεγγίζετε το σημερινό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Απόλλωνα ο οποίος διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας; «Αν κρινόταν το κάθε παιχνίδι βάσει αγωνιστικής φόρμας δεν θα υπήρχαν ούτε ντέρμπι και θα ξέραμε τα αποτελέσματα. Αλίμονο να συζητάμε αν θα είναι αμφίρροπο το παιχνίδι το σημερινό ή ο επαναληπτικός. Από την ημέρα της κλήρωσης ξέραμε και εμείς και ο Απόλλωνας και όλη η Κύπρος ότι αυτό το ζευγάρι θα μπορούσε να ήταν ζευγάρι τελικού. Το έφερε η μοίρα να παίξουμε στην φάση των «16» και θα δούμε δύο αμφίρροπα παιχνίδια τα οποία θα κρίνουν την ομάδα που θα περάσει στην επόμενη φάση στο τέλος του δεύτερου αγώνα. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει οτιδήποτε. Η ομάδα που θα βρεθεί στην καλύτερη στιγμή είτε θα αποκομίσει πλεονέκτημα σήμερα, είτε θα πάρει την πρόκριση μέσα από το δεύτερο παιχνίδι. Σαφώς και υπάρχει η πίεση».

Πως κύλησε η προετοιμασία; «Από την ημέρα που ήρθε ο κ. Ινγκεμπρίκτσεν είναι η πρώτη φορά που κατάφερε να γείρει την ζυγαριά των προπονήσεων στο μέρος της τακτικής παρά στο μέρος της αποθεραπείας και τη αποκατάστασης. Ο κυριότερος μας αντίπαλος είναι ο εαυτός μας και ο χρόνος. Πρέπει να κάνουμε συμμάχους μας και τους δύο και ήταν ωφέλιμες αυτές οι μέρες. Αυτό πρέπει να το δείξουμε και στο γήπεδο».

Για την αδυναμία του ΑΠΟΕΛ να νικήσει σε ντέρμπι: «Η αδυναμία παρουσιάζεται σε σχέση με την αγωνιστική συνέπεια που θέλουμε σε όλα τα παιχνίδια. Πρέπει να βελτιώσουμε την αγωνιστική μας εικόνα και να έχουμε σταθερότητα σε υψηλό επίπεδο. Αυτός είναι ο στόχος, η θέληση και η πρόθεση μας και αυτό θέλουμε να παρουσιάσουμε αρχίζοντας από το σημερινό παιχνίδι παρά το γεγονός ότι είναι διαφορετικός θεσμός».

Τι γίνεται με τον Σιγκούρνταρσον, πότε θα ανακοινωθεί; «Ο Σιγκούρταρσον είναι στην Κύπρο, κάναμε όλα όσο έπρεπε να κάνουμε, έμειναν κάποια διαδικαστικά θέματα που αφορούν τον παίκτη και την ομάδα στην οποία ανήκει και εφόσον υπάρξει πλήρης κατάληξη και είναι όλα καλά τότε θα προχωρήσουμε στην ανακοίνωση της 3η προσθήκης του Ιανουαρίου. Μέχρι να γίνει αυτό έχουμε δύο προσθήκες».

Όσον αφορά τις αποχωρήσεις, έφυγε ο Ζοαοζίνιο, διαγράφηκε ο Γκέντσογλου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αποχωρήσει και ο Μπέζιακ: «Ο Γκέντσογλου έχει αφαιρεθεί για να εγγραφεί ο Γέφτοβιτς. Εξακολουθεί να είναι ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, προπονείται κανονικά με την ομάδα μέχρι να υπάρξει κατάληξη μεταξύ των δύο πλευρών. Αυτό είναι σε εκκρεμότητα. Σε ότι αφορά σε άλλον ποδοσφαιριστή, να περιμένουμε να τελειώσει το θέμα Σιγγκούρταρσον και μετά θα ξεκαθαρίσει».

Θα γίνει και 4η προσθήκη; «Δεν μπορώ να το αποκλείσω αλλά ούτε και να το επιβεβαιώσω. Δεν υπάρχει κάτι το οποίο να τρέχει, δεν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος για την ώρα. Οι επόμενες μέρες θα δείξουν. Δεν υπάρχει δεδομένη απόφαση».

Για τις τελευταίες εξελίξεις και την κατάσταση στο Κυπριακό ποδόσφαιρο: «Σίγουρα δεν αρέσει σε κανέναν όλο αυτό. Είμαστε σε μια χρονική περίοδο που αν δεν επιδειχθεί η ανάλογη βούληση για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα και όχι κάνουμε απλά έναν κύκλο, τότε θεωρώ ότι θα είναι το τέλος της θετικής αντίληψης του κόσμου για το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Ενεπλάκη η αστυνομία, η πολιτεία, θα εμπλακεί και η ΟΥΕΦΑ. Αν δεν βρεθεί μια λύση τότε τι θα πούμε στον κόσμο; Αναμένουμε και με ενδιαφέρον την διάσκεψη τύπου της Ομόνοια αφού είχε προηγηθεί και μια ανακοίνωση για συλλογή στοιχείων πολλών χρόνων και ελπίζουμε όλα αυτά να βοηθήσουν στο να εκλείψει η προκατάληψη. Μόνο λόγια ακούσαμε για την ώρα και τίποτε άλλο, πρέπει να δούμε και πράξεις».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X