Οι παθογένειες γιγαντώνονται

Μια απλή αλλά όχι και τόσο επιφανειακή αξιολόγηση του ρόστερ της ομάδας μας σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό δείχνει ότι θα αρχίσουμε σύντομα τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις από μειονεκτική θέση.

Ο ΑΠΟΕΛ όπως και πέρσι έχει ένα νέο προπονητή που προσπαθεί να εμπεδώσει τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία αλλά αυτή τη φορά του λείπουν και οι παίκτες που έχουν την ικανότητα να κάνουν τη διαφορά.

Όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε δεν έχει βρεθεί ακόμα ο άξιος αντικαταστάτης του Καρλάο, του Ντε Βινσέτι αλλά ακόμα του Σωτήριου. Αν σε αυτούς προσθέσουμε τη φυγή Γιαννιώτα αλλά και το ότι στους πρώτους αγώνες δεν θα έχουμε βοήθεια από τον Εφραίμ, τότε μπορεί να γίνει αντιληπτό γιατί ακροβατούμε.

Μοιραία το μεταγραφικό πλανο περιστρέφεται πλέον γύρο από τον Καρλάο! Όπως κάθε 3-4 μήνες γίνονται σκέψεις για τον Ντε Βινσέτι και πιο παλιά για τον Αλμέιδα.

Όσο άγχος και αν δημιουργεί δεν πρέπει να αγνοούμε την μεγάλη εικόνα. Είναι αυτή που δείχνει ότι η κατάσταση είναι πλέον οριακή και χωρίς ποιοτική ενίσχυση και αφύσικο για τα δεδομένα του ΑΠΟΕΛ ποσοστό επιτυχίας μεταγραφών θα δυσκολευτούμε.

Θα δυσκολευτούμε όχι μόνο να εξασφαλίσουμε συμμετοχή σε ομίλους αλλά και να διατηρήσουμε τα κεκτημένα στην Κύπρο. Και αυτό γιατί οι παθογένειες έχουν γιγαντωθεί μέσα από τις τελευταίες δυο μεταγραφικές περιόδους.

Το οξύμωρο είναι ο αγωνιστικός σχεδιασμός αυτή τη φορά έτρεξε νωρίς αφού τον Ιούνιο έγιναν έξι κινήσεις. Δεν κρίνονται όμως αρκετές αφού οι περισσότερες αφορούσαν παίκτες που δεν προορίζονται για βασικοί ενώ σε αυτές περιλαμβάνονταν και αυτές παικτών που θα παραχωρούνταν ως  δανεικοί.

Λίγες ώρες λοιπόν πριν από τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα υπάρχουν ουσιαστικές εκκρεμότητες και ερωτηματικά που δεν μπορούν να απαντηθούν εύκολα.

Μπορούμε με αυτά τα δεδομένα να αποκλείσουμε την πρωταθλήτρια Λουξεμβούργου;

Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να το κάνουμε έστω και αν υπάρχουν θέματα αφού όλα συνηγορούν ότι θα βρεθούμε απέναντι σε μια κατώτερη από κάθε άποψη ομάδα. Εννοείται ότι η υποτίμηση θα είναι καταστροφική για τον ΑΠΟΕΛ και θα πρέπει όλα αυτά που συμβαίνουν να πάμε την Τετάρτη στο ΓΣΠ σοβαροί και αποφασισμένοι.

Και να ελπίζουμε ότι ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ μας όσον αφορά το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας αλλά και την αναγκαία ποιοτική ενίσχυση του ρόστερ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X