Η προοπτική και το καλάμι

Ο Πιέρος Σωτήριου συγκεντρώνει για όλους τους καλούς λόγους τα φώτα της δημοσιότητας αφού μετά και την αποχώρηση του Ντε Βινσέτι τα μέσα ενημέρωσης έχουν ανάγκη από τον νέο σταρ ή τέλος πάντων αυτόν που το όνομα του πουλά. Ο νεαρός επιθετικός μας μπορεί να θεωρηθεί και τυχερός αφού το timing δεν μπορούσε να ήταν καλύτερο..

Τον τελευταίο ένα χρόνο και ιδιαίτερα τους τελευταίους έξι μήνες βλέπουμε την ποδοσφαιρική έκρηξη του Σωτήριου η οποία δεν θα ήταν εφικτή αν ο ΑΠΟΕΛ κατάφερνε να εντάξει στο δυναμικό του επιθετικούς της προκοπής ή και αν ο τεράστιος Καβενάγκι δεν έμενε με ένα πόδι πέρσι.

Δεν θυμάμαι ποτέ ξανά οποιονδήποτε να έχει καταφέρει αυτά που πέτυχε ο Πιέρος. Ακόμα και η καθιέρωση του Χαραλαμπίδη που ήταν ότι καλύτερο προέκυψε μέσα από τις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ έγινε σε μια εποχή με πολύ διαφορετικές συνθήκες, ανταγωνισμό και απαιτήσεις.

Ο Σωτήριου λοιπόν βελτιώνεται και ανταποκρίνεται σε μια εποχή που υπάρχει και βάσιμη υποψία ότι οι απαιτήσεις πολλών από εμάς είναι έως και αβάσιμες. Ο Σωτήριου κεφαλαιοποιεί και το γεγονός ότι τα χαρακτηριστικά του ως ποδοσφαιριστής ταιριάζουν με τις πιο φρέσκες αντιλήψεις πολλών προπονητών.

Είτε Δώνης, είτε Πασιένσια είτε Κρίστιανσεν θέλει τον επιθετικό κορυφής στο σχηματισμό 4-2-3-1 ἠ τις οποίες παραλλαγές του να είναι κάποιος που να μπορεί να κινείται καλά και δημιουργικά εντός και εκτός περιοχής, να βοηθά με τα τρεξίματα του όταν η ομάδα αμύνεται και να μπορεί να συνεργάζεται σωστά με τους ακραίους.

Η ανεπάρκεια εναλλακτικών επιλογών αλλά και το γεγονός ότι ανταποκρίνεται μια χαρά είναι αυτή που δημιουργεί το άγχος κάθε φορά που πέφτει στο έδαφος τραυματίας ή που οι πιο ακραίοι δεν τον θέλουν να ταλαιπωρείται με τη φανέλα της Κύπρου.

Το μέλλον του Σωτηρίου προδιαγράφεται πολύ καλό αλλά η μεγαλύτερη παγίδα που πρέπει να αποφύγει είναι να καβαλήσει το καλάμι. Είναι σχεδόν γνωστή παγίδα και την έχουν πατήσει χιλιάδες παίκτες που στα 23 τους νόμισαν ότι κατέκτησαν τον κόσμο.

Την έχουν πάθει τόσοι πολλοί γιατί δεν είναι δύσκολο να παρασυρθεί ένας νεαρός από τις υπερβολές πολλών και όχι μόνο των μέσων ενημέρωσης που μπορεί να παραφουσκώσουν το μυαλά ενός ποδοσφαιριστή ή και της εντυπωσιακής γυναίκας του.

Μόνο με τη σεμνότητα την οποία επιχείρησε να βάλει καλά στο DNA του ΑΠΟΕΛ ο Γιοβάνοβιτς θα μπορέσει ο Σωτηρίου να προκόψει και να προοδεύσει. Ένα καλό δεκάμηνο του έχει αποφέρει μπόλικη δημοσιότητα και μια σημαντική επέκταση του συμβολαίου αλλά όσο γρήγορα βρέθηκε στο επίκεντρο μπορεί να βρεθεί και στα αζήτητα αν δεν ….

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X