Ιστορική παραδοχή

Ο Μαϊκ Ιωαννίδης, ο πρώτος πρόεδρος της εταιρείας ΑΠΟΕΛ, έδωσε σήμερα μια συνέντευξη στο Active Radio στην οποία έκανε μια ιστορική παραδοχή του λάθους που στιγμάτισε τη θητεία του.

Το λάθος ήταν που δέχτηκε την εισήγηση του τότε προπονητή μας Γιάτσεκ Γκμοχ να αποχωρήσουν από την ομάδα οι Τόζα Σάμπουριτς και Σίνισα Γκόκιτς. Είχε το θάρρος μάλιστα να πει ότι τον στοιχειώνει η συγκεκριμένη απόφαση.

Η εσωστρέφεια και οι κόντρες που δημιουργήθηκαν τότε ήταν ιστορικές αφού ο Μαϊκ στοχοποιήθηκε όσο ελάχιστοι. Έπαιξε ρόλο φυσικά και η άρνηση του να παραδεχτεί το λάθος του αφού τότε και για αρκετό καιρό δήλωνε “Δεν μετανιώνω ποτέ και για καμία απόφαση”

Είκοσι χρόνια μετά όμως πιο σοφός είπε τα ακόλουθα:

«Έδειξα μία αδυναμία υπό ποια έννοια. Όταν έγινε η εισήγηση για να αποχωρήσουν δεν έστησα πόδι, έπρεπε να πω στον προπονητή ο οποίος ήταν ο Γιάντσεκ Γκμοχ, όχι δεν πρέπει να φύγουν. Ο Γκμοχ είχε πει στην αρχή να φύγει μόνο ο Σάπουριτς στην αρχή, αλλά όταν το είπε στον Γκόγκιτς, αυτός είπε όχι, ή και οι δύο ή κανένας. Όταν παρουσιάστηκε το θέμα έκανα το λάθος να πω ΟΚ, να φύγουν. Κάποιες φορές οι πρόεδροι πρέπει να λένε όχι σε κάποιες αποφάσεις των προπονητών. Δηλαδή, αν ερχόταν ένας προπονητής να πει να φύγει ο Γιάννος Ιωάννου γιατί δεν είναι στα σχέδιά του πρέπει ο πρόεδρος να δεχτεί; Όχι να πει ο πρόεδρος να φύγει ο προπονητής και ο Γιάννος να μείνει. Δεν έπρεπε να δεχτώ την εισήγηση του προπονητή. Η ευθύνη ήταν δική μου».

Ο Γκόγκιτς ήταν κολλητός με τον Σάπουριτς και η εισήγηση αφορούσε μόνο στον δεύτερο. «Ήταν ένα λάθος που με κυνηγά από τότε. Τα όσα ακολούθησαν όταν ξεσηκώθηκε κόσμος, έγιναν μετά από μία ισοπαλία στο κύπελλο με την Ανόρθωση στο Μακάρειο. Ήταν μία πολύ κακή στιγμή για μένα», πρόσθεσε.

Και αυτό για όσους ασχολούνται ιδιαίτερα…

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X