Κατοχή που θυμίζει Μπαρτσελόνα

Ένα από τα στοιχεία που επιβεβαιώνει την απόλυτη κυριαρχία του ΑΠΟΕΛ στον αγώνα με την Αστάνα είναι αυτό της κατοχής της μπάλας. Όπως τονίστηκε και από τον εκπρόσωπο τύπου της ομάδας μας, η κατοχή 70-30 ήταν κάτι που δεν έγινε ποτέ ξανά από καμία κυπριακή ομάδα σε φάση ομίλων. Μπορεί η Αστάνα να μην θεωρείται από τους ειδικούς η ομάδα που στάθηκε με αξιώσεις πέρσι στους ομίλους του Champions League αλλά για να βρίσκεται μαζί μας στους φετινούς ομίλους του Europa, σημαίνει κάτι.

Οι σχετικές τοποθετήσεις του Πετεβίνου στο Σούπερ Σπορ ΦΜ:

Η αρχική του τοποθέτηση για τη νίκη…

«Ήταν ένα παιχνίδι που ωρίμασε περισσότερο το φετινό ΑΠΟΕΛ. Αυτή η πρόοδος που δείχνει το ΑΠΟΕΛ γίνεται σε ένα τέτοιο βαθμό που μας αφήνει ικανοποιημένους, αλλά και εξυπηρετεί τους άμεσους και  μακροπρόθεσμους στόχους της ομάδας. Χθες το ΑΠΟΕΛ πέτυχε κάτι που θα είναι ιστορικό. Στατιστικά έχει κάνει ομάδα, κάτι που δεν έκανε ποτέ ξανά άλλη κυπριακή ομάδα στην Ευρώπη. Ούτε καν το ΑΠΟΕΛ. Το ποσοστό κάτοχος άγγιξε 70%-30% και σε αγώνα ομίλων δεν συμβαίνει συχνά».

Για τα πολλά οφέλη από τη νίκη…  

«Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που εύκολα θυμάσαι και εύκολα ξεχνάς κάποια πράγματα. Οι κριτικές είναι πετυχημένες όταν γίνονται σε βάθος χρόνου. Δεν θα κάνουμε διθυράμβους, όπως δεν τα ισοπεδώσαμε στην πρώτη αποτυχία. Το ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει να δουλεύει σε ψηλό επίπεδο για να έχει επιτυχίες».

Για το γεγονός ότι η νίκη ήρθε με ανατροπή…  

«Μπορώ να κατανοήσω το ότι η φετινή Αστάνα δεν είναι όπως την περσινή. Ας σκεφτούμε όμως πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεται μια ομάδα στους ομίλους. Το ΑΠΟΕΛ έδειξε να ωριμάζει περισσότερο ως ομάδα. Πάντα καλείται να ωριμάσει πολύ νωρίς και κάποτε αυτό έχει τις παρενέργειες του. Είμαστε σε καλή φάση, εξελισσόμαστε και θα συνεχίσουμε με ην ίδια φιλοσοφία».

Για την αξιοποίηση της έδρας…  

«Αν πετύχεις τρεις νίκες στην έδρα σου είναι προκριμένος. Θα πρέπει να γίνουν απίστευτα σενάρια για να μην περάσει μια ομάδα με 9 βαθμούς. Όλα αυτά όμως είναι θεωρητικά».

Για το γεγονός ότι διατέθηκαν 12.021 εισιτήρια…

«Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ που βρέθηκε χθες στο ΓΣΠ ήταν αυτός γούσταρε να δει το ΑΠΟΕΛ ανεξαρτήτως οποιοδήποτε συνθηκών. Υπάρχει κόσμος που δυστυχώς απομονώνεται στις επιτυχίες της ομάδας. Θα πορευτούμε με τον κόσμο που είναι πιστός στην ομάδα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πληθαίνει με τις επιτυχίες. Ο κόσμος και οι αριθμοί δεν αντικατοπτρίζονται σε 12.000 σε ένα αγώνα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ».

Για τη συμβολή του αγώνα για την ανατροπή…  

«Έγινε ειδική μνεία και από τον προπονητή. Χθες ο κόσμος ήταν ακριβώς όπως λειτουργούσε η ομάδα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν συγκλονιστικός».

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια…

«Πλέον το ΑΠΟΕΛ έχει συνηθίσει. Έχει δημιουργηθεί τέτοιο στοιχείο στο DNA του για να μπορεί να αντιμετωπίζει συνεχόμενα παιχνίδια. Δεν θα μπορέσουμε να επικαλούμαστε θέμα κούρασης. Είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες. Κάποιοι μπορεί να είναι κουρασμένοι, αλλά τη δεδομένη στιγμή δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!