Ο ερασιτεχνισμός δεν έχει τελειωμό

Και εκεί που πίστευα ότι ο φετινός προγραμματισμός δεν θα μπορούσε να γίνει χειρότερος, ήρθε το ψεσινό να το επιβεβαιώσει. Αυτή η διοίκηση κατάφερε να κάνει πολύ χειρότερο προγραμματισμό από τον περσινό, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία. Οι ερασιτεχνισμοί δεν έχουν τελειωμό.

Μία μεταγραφή δεν είναι τελειωμένη αν δεν “πέσουν” οι υπογραφές και οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά μέχρι την τελευταία στιγμή. Και όταν “κύριοι” της διοίκησης περιμένετε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή για να κλείσετε επιθετικό και δεν καρποφορεί, τότε είσαστε χωρίς αμφιβολία, επιεικώς, ανίκανοι. Και θα βγείτε τώρα να μας πείτε τα κλασικά…”έχουμε εμπιστοσύνη στο υφιστάμενο ρόστερ, είμαστε γεμάτοι, μπλα, μπλα, μπλα…”.

Η ουσία όμως “κύριοι” είναι ότι για ακόμα μία φορά έχετε επιβεβαιώσει την ανικανότητά σας. Τα πράγματα μιλούν από μόνα τους. Ο περσινός προγραμματισμός φαντάζει όαση μπροστά στο φετινό. Έχουμε και λέμε…α) ακόμα κουβαλούμε τα περσινά “διαμάντια”, Πιατκόφσκι και Στίλιτς, οι οποίοι στοιχίζουν γύρω στις €500,000 από τον προϋπολογισμό. Και να μην πω για τους λάθους χειρισμούς σας στο θέμα. Εγώ γνωρίζω ότι όταν έχεις ένα περιουσιακό στοιχείο και θέλεις να το πουλήσεις προσπαθείς να το κρατήσεις σε καλά επίπεδα/προπονημένο, ώστε να έχει κάποια αξία. Όπως εμείς θέλουμε παίκτη έτοιμο αγωνιστικά, το ίδιο και οι άλλες ομάδες, β) εδώ και πολλούς μήνες θέλαμε αριστερό μπακ. Πριν δύο μήνες ήρθε κάποιος και ούτε την φάτσα του δεν είδαμε. Πριν να κλείστε την μεταγραφή δεν ψάξατε πότε αγωνίστηκε τελευταία φορά, δεν κάνατε εργομετρικά? Πόσο αγύμναστος μπορείς να είσαι για να μην μπορείς να παίξεις έστω και 10 λεπτά? Εγώ να έκαμνα προπόνηση 2 μήνες θα ήμουν έτοιμος ως τωρά. γ) θα βγάλουμε Ευρώπη, πρωτάθλημα και κύπελλο με μόνο δύο επιθετικούς, μόνο δύο.

Δηλαδή απαγορεύεται κάποιος από αυτούς είτε να τραυματιστεί, είτε να τιμωρηθεί. Και μιλάμε για τον Πιέρο, που όσο φιλότιμος και να είναι, όσο πάθος και να βάζει, δεν παύει από το να έχει αδυναμίες και να μην έχει το εύκολο γκολ. Και έχουμε και τον Ντε Καμάργκο που ακόμα δεν έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει και ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην μας βγει νέος Πιατκόφσκι. δ) Μπρεσάν….ουδέν σχόλιο (η μεταγραφή του Μπερτόλιο απλά επιβεβαιώνει πόσο πατάτα μας βγήκε ο Μπρεσάν). ε) για να μην αρχίσω να λέω για το φιάσκο Εστρέλλα και Καλό. ζ) τελικά ο προπονητής ήθελε και άλλο αμυντικό ή όχι? Α ξέχασα να αναφέρω και το θέμα Ντε Βινσέντι. Αφήσατε την ομάδα αποδυναμωμένη στο πιο σημαντικό αγώνα της χρονιάς. Πήρατε 1 εκ (διότι τόσο περίπου πήρε το ΑΠΟΕΛ) και θυσιάσατε τα 15 εκ. και την αίγλη του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα παραδείγματα πολλά και δυστυχώς σε όλα είσαστε εκτεθειμένοι. Αποδείξατε την ασχετοσύνη και ανικανότητά σας. Θα βγείτε κάποιοι να μας πείτε ότι αυτή η διοίκηση παίρνει πρωταθλήματα, μπαίνει σε ομίλους, κτλ. Εγώ θα πω ότι στους στραβούς επιβιώνει ο μονόφθαλμος.  Αυτή η ομάδα μπήκε ομίλους 4 συνεχόμενες χρονιές και όμως κατάφερε να μην έχει, αυτή τη στιγμή, ούτε ένα δυνατό περιουσιακό στοιχείο (σε παίκτες), να είναι οριακό το πλεόνασμα (συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων που θα πάρει από το φετινό Γιουρόπα Λιγκ) και να μην έχει δικό της γήπεδο. Όλα αυτά τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί “κύριοι”? Τελικά πόσα στοιχίζει η κάθε μεταγραφή? Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν hidden costs? Για να είμαι ειλικρινής δεν περιμένω απαντήσεις, διότι δεν νομίζω να έχετε την τόλμη ή την μουτσούνα να βγείτε να απαντήσετε.

Στη τελική δεν φταίτε εσείς όμως, φταίμε εμείς που σας ανεχόμαστε. Το ΑΠΟΕΛ δεν σας ανήκει “κύριοι”. Αν η έννοια σας ήταν το καλό του ΑΠΟΕΛ, μετά τα τόσα λάθη, θα είχατε παραιτηθεί μέχρι σήμερα. Απλά αποδεικνύετε ότι σκέφτεστε πρωτίστως το δικό σας συμφέρον και όχι της ομάδας.

Το ΑΠΟΕΛ είναι ο κόσμος του και ο κόσμος είναι το ΑΠΟΕΛ.

Κώστας Κ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!