Ο Μιλάνοφ εξηγεί..

Το μηχανάκι έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στο επίσημο match programme και μεσα από τα λεγόμενα του μαθαίνουμε περισσότερα για το πως σκέφτεται ο Μιλάνοφ…

-Είσαι ήδη εδώ και 2 μήνες στην ομάδα…

«Ναι και νιώθω πολύ καλά. Είχα τον Ιανουάριο κάποιες προτάσεις ενώπιον μου με πιο ελκυστική αυτή από την Ρωσία και την προηγούμενη ομάδα που αγωνιζόμουν. Όμως όταν είδα την προσφορά του ΑΠΟΕΛ αποφάσισα να έρθω στην Κύπρο για να δω την πραγματικότητα. Όντως ήρθα για κάποιες μέρες στην Κύπρο και είδα τους ποδοσφαιριστές, πήρα και μια πρώτη εντύπωση από το πρωτάθλημα και τις εγκαταστάσεις. Είδα ότι η ομάδα έχει ποιότητα. Γνώριζα τον ΑΠΟΕΛ και από τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη μέσα από τις συμμετοχές του στο UEFA Champions League. O ΑΠΟΕΛ έχει ένα πολύ καλό όνομα, είναι η καλύτερη ομάδα στην Κύπρο. Βλέποντας τα όλα αυτά κατέληξα ότι η καλύτερη συνέχεια για την καριέρα μου θα ήταν να έρθω εδώ.»

-Ήταν κάτι που επεδίωκες να βρεις; Μια ομάδα που θα κατακτά τίτλους;

«Ναι ήταν μέσα στις επιδιώξεις μου. Όταν ήρθα θυμίζω ότι η ομάδα ήταν στην τρίτη θέση. Αυτό που έκανα ήταν να κοιτάξω ποιους ποδοσφαιριστές είχε στο ρόστερ. Διαπίστωσα ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι μια ομάδα με πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Εκεί έκρινα ότι μπορούμε να πάρουμε τον τίτλο και για αυτό αποφάσισα να έρθω.»

-Είναι μια πραγματικότητα ότι οι μετεγγραφές του Ιανουαρίου και το ανέβασμα γενικά της ομάδας έφερε αυτό το αποτέλεσμα.

«Ναι και είναι κάτι που μας κάνει πολύ χαρούμενους. Και εγώ και ο Γιαννιώτας μπήκαμε από την αρχή στην νοοτροπία της ομάδας. Αυτές οι 7 συνεχόμενες νίκες μας έχουν βοηθήσει πολύ. Ανέβασε την ψυχολογία όλων στον ΑΠΟΕΛ. Θυμάμαι όταν ήρθα ότι το κλίμα δεν ήταν και το καλύτερο. Χάσαμε δύο παιχνίδια και υπήρχε αντίδραση και από τον κόσμο της ομάδας. Για μένα αυτό είναι φυσιολογικό. Σε μεγάλες ομάδες όταν δεν υπάρχουν καλά αποτελέσματα δημιουργούνται τέτοια προβλήματα. Η ένταση στον κόσμο γιατί θέλει να βλέπει την ομάδα να βρίσκεται στην κορυφή. Τώρα νομίζω ότι όλοι είναι χαρούμενοι. Και η διοίκηση και ο προπονητής και οι παίκτες αλλά και ο κόσμος. Το διαπιστώνω αφού βλέπω να επιστρέφει στο γήπεδο. Και σαφώς μου αρέσει πολύ περισσότερο να αγωνίζομαι με αυτές τις συνθήκες.»

-Ποια εικόνα έχεις για το κυπριακό πρωτάθλημα;

«Το επίπεδο για εμένα είναι καλό. Όλες οι ομάδες αρέσκονται να παίζουν δημιουργικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν γενικά πολλοί ξένοι ποδοσφαιριστές. Και υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν ποιότητα. Θεωρώ ότι το κυπριακό πρωτάθλημα είναι πιο τεχνικό παρά δυνατό. Σε σχέση ας πούμε με το ρωσικό πρωτάθλημα που αγωνιζόμουν υπάρχει διαφορά. Εκεί ήταν πολύ διαφορετικό σε δύναμη. Εδώ παίζουν πιο τεχνικά και με πολλή τακτική.»

-Εσύ σαν ποδοσφαιριστής έχεις και τα δύο στοιχεία. Και την δύναμη και την τεχνική…

«Ναι μου αρέσει να τα κάνω και τα δύο. Ως παίκτης μου αρέσει και να αμύνομαι και να επιτίθεμαι. Πλέον το σύγχρονο ποδόσφαιρο απαιτεί να τα κάνεις και τα δύο. Δεν μπορείς μόνο να αμύνεσαι. Σαν ποδοσφαιριστής μου αρέσει να εκμεταλλεύομαι τους κενούς χώρους. Ναι μου αρέσει να επιτίθεμαι αλλά πρώτα πρέπει να κάνω και την δουλειά μου ως αμυντικός. Πρώτα πρέπει να παίζω με ασφάλεια στην άμυνα και μετά να σκέφτομαι την επίθεση.»

-Πάντως το highlight σου ήταν στο παιχνίδι με την Νέα Σαλαμίνα όταν ξεκίνησες από θέση αριστερού αμυντικού και κατέληξες ως δεξιός επιθετικός για να δώσεις την ασίστ στον Σωτηρίου…

«Εντάξει αυτό δεν είναι κάτι που γίνεται συχνά. Στην φάση εκείνη είδα τον κενό χώρο, προχώρησα και είδα την αντίπαλη ομάδα να ανοίγει και το εκμεταλλεύτηκα. Αυτά συμβαίνουν…»

Ο ΑΠΟΕΛ έχει ένα συγκεκριμένο στυλ του παιχνιδιού με πολλή επιθετικότητα. Είναι κάτι που σου ταιριάζει;

«Ναι. Για αυτό ήρθα στον ΑΠΟΕΛ. Είναι μια ομάδα με υψηλούς στόχους που έχει πάντα την φιλοσοφία να επιτίθεται, να παίζει παιχνίδι κατοχής. Ακόμα και όταν χάνουμε την μπάλα η εντολή είναι να πιέζουμε συνεχώς. Αυτός είναι ο τρόπος για να κερδίζεις τα παιχνίδια. Όμως τα πάντα δεν είναι μόνο επίθεση. Η ομάδα έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες και στην αμυντική λειτουργία της. Αυτό βοηθά συνολικά την ομάδα. Έχουμε την ισορροπία σε αυτό.»

«Τίποτα στο ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο αν δεν το κάνεις εσύ εύκολο. Καμιά ομάδα δεν έρχεται για να χάσει. Είναι όλοι επαγγελματίες και θα μας αντιμετωπίσουν για να μας κερδίσουν. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί για να τα καταφέρουμε. Από δω και πέρα δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και είναι λογικό όλοι να θέλουν να κερδίσουν τον πρωτοπόρο. Εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην κορυφή και να μπορέσουμε να μπούμε στα με τις καλύτερες συνθήκες.»

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X