Ο μoνόδρομος του Αρτυματά

Στον αγώνα με τους άσημους Λουξεμβουργιανούς το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΑΠΟΕΛ θα αποτελείται από τους Μερκή και Αρτυματά.  Τουλάχιστον αυτή είναι η εκτίμηση όλων με βάση τις ελάχιστες επιλογές που έχει στη διάθεση του ο Μπέιν.

Η επιλογή του Αρτυματά προκύπτει γιατί ο Ρουέδα δεν θα είναι έτοιμος ενώ η προσθήκη ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού γίνεται για να είμαστε ανταγωνιστικοί στην επόμενη φάση στην οποία όλοι θεωρούν δεδομένο ότι θα φτάσουμε.

Ο Αρτυματάς έχει επιλεγεί ξανά να αγωνιστεί στη συγκεκριμένη θεση όταν η ομάδα ξέμεινε από κεντρικούς αμυντικούς όπως συνέβηκε και όταν κλήθηκε να δώσει λύσεις ανάγκης ως δεξί μπακ.

Ο 24χρονος πλέον Αρτυματάς βρίσκεται σε ένα καθοριστικό σταυροδρόμι στην καριέρα του και θα πρέπει ο ίδιος αλλά και ασχολούνται με τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της ομάδας να πάρουν κάποιες συνειδητές αποφάσεις.

Πρόκειται για καθοριστικό σταυροδρόμι γιατί ο Αρτυματάς πρέπει από ένας αμυντικός μέσος να εξελιχθεί σε έναν κεντρικό αμυντικό που θα μπορεί να δίνει ποιοτικές λύσεις στον ΑΠΟΕΛ.

Η ανάγκη προκύπτει γιατί όλα δείχνουν ότι θα του είναι τρομερά δύσκολο να έχει ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής στον ΑΠΟΕΛ ως μεσος. Αυτό είναι ένα δεδομένο και κρίνω ότι τα όσα είδαμε επί Κετσπάγια ήταν εξαίρεση στον κανόνα.

Ο τρόπος και οι ανάγκες του σημερινού ποδοσφαίρου είναι τέτοιες που ο Αρτυματάς δυσκολεύεται να ανταποκριθεί αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή. Και αυτό γιατί του λείπει η απαιτούμενη ταχύτητα που θα του επιτρέψει να κλείσει χώρους, να αμυνθεί αλλά και να μοιράσει παιχνίδι όταν η ομάδα αναπτύσσεται.

Μπορεί σε κάποιους αγώνες της Κύπρου όπου το στυλ παιχνιδιού και ο πήχης των απαιτήσεων να διαφοροποιείται σε τεράστιο βαθμό να τον βλέπουμε να έχει ένα πιο καθοριστικό ρόλο αλλά στον ΑΠΟΕΛ είναι δύσκολο. Δεν είναι εξάλλου τυχαίες οι επιλογές του Κρίστιανσεν αλλά και το ότι φέτος προστέθηκε και η επιλογή Φαρίας πέραν του Εμπεσίλιο.

Οι πιθανότητες του Αρτυματά να κάνει καριέρα στον ΑΠΟΕΛ ως κεντρικός αμυντικός φαίνονται καλύτερες. Ο σωματότυπος του είναι τέτοιος που το ευνοεί ενώ η μαθαίνοντας πραγματικά τη θεση θα μπορέσει να επισκιάσει τα αρνητικά του και να χτίσει στα θετικά. Το σημαντικότερο είναι ότι μπορεί να ξεκινήσει το παιχνίδι από τα πόδια του αφού μπορεί να δει γήπεδο ενώ έχει καλή αντίληψη του χώρου.

Ο Αρτυματάς λοιπόν δεν πρέπει να είναι ένας πολυθεσίτης που δίνει λύσεις ανάγκης όποτε τεθεί νοκ αουτ ένας ή περισσότεροι παίκτες αλλά ένας που μπορεί να δώσει ποιοτικές λύσεις σε μια συγκεκριμένη θέση.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X