Ο τελευταίος που πρέπει να την πληρώσει

Η τακτική του Πρόδρομου Πετρίδη να αλλάζει τους προπονητές κάθε τρεις και λίγο βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο των εξελίξεων. Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ ήρθε στην ομάδα μας και σε λιγότερο από δύο μήνες θα πληρώσει την άθλια αγωνιστική κατάσταση. Ένας προπονητής που ήρθε με οικονομική υπέρβαση και κρίθηκε ως ο καταλληλότερος για να οδηγήσει την ομάδα σε καλύτερη πορεία.

Τι μπορεί να κάνει ένας προπονητής που βρίσκει μια ομάδα με μέτριους και κακούς παίχτες, χτισμένη πάνω σε άχυρα και χωρίς ποδοσφαιρική λογική;

Μια ομάδα η οποία η διοίκηση είχε εφτά ολόκληρους μήνες προγραμματισμού έτσι ώστε  να ξανακτίσει την ομάδα μετά την περσινή τραγική της εικόνα και το μόνο που κατάφερε είναι να την στελεχώσει με ακόμα χειρότερο έμψυχο υλικό. Αυτήν την επιφανειακή της προσέγγιση στο θέμα προγραμματισμού η οποία αντανακλά την ανικανότητα της να μπορέσει να φέρει στο ΑΠΟΕΛ ποδοσφαιριστές αντάξιους της αίγλης τους, δεν νοείται ο φταίχτης να είναι ο καινούργιος προπονητής.

Με ένα τσούρμο ποδοσφαιριστές που δηλώνουν έτοιμοι να αποχωρήσουν και δεν θέλουν να αγωνίζονται, χωρίς ποιότητα και χωρίς να αντιλαμβάνονται την πραγματική σημασία της κατάστασης ο Ιρλανδός δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Λάθη, όλοι οι προπονητές κάνουν. Αλλά δεν μπορεί να γίνει ως δια μαγείας επιθετικός ολκής ο κάθε Νουχιου και Σαχάρ, δεν θα γίνει σούπερ μπακ ο Σιελης και ο Γουιλλερ, δεν θα μάθει μπάλα ο Σάντος, ο Τζεραλτες και ο Ζόρζε , Δεν θα γίνει ποτέ Μοράις ο Λουντέμο και δεν έχει κανένα κίνητρο να πείσει τον Ζαχιτ, τον Ντεβίσεντι και τον Αντζιλι ότι πρέπει να ιδρώσουν την φανέλα.

Ο προπονητής σε μια προσπάθεια να ενδυναμώσει την ομάδα με τα οικονομικά δεδομένα τα οποία του έχουν δώσει, μας έχει ήδη δεσμεύσει με δύο νέους ποδοσφαιριστές οι οποίοι αποτελούν δική του επιλογή. Για αυτούς θα κριθεί στο επόμενο διάστημα. Όπως επίσης θα κριθεί και για την ικανότητα του να αλλάξει σε κάποιο βαθμό τα δεδομένα.

Ο προπονητής δεν είναι στο απυρόβλητο αλλά στην σημερινή κατάσταση που έχει φτάσει ο ΑΠΟΕΛ είναι ο τελευταίος που φέρει ευθύνη

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X