Οδηγός αποφυγής πνιγμού

Ο Πετεβίνος είπε χτες ότι δεν πρέπει να πνιγούμε μέσα στην εσωστρέφεια που δημιουργείται κάθε φορά που η ομάδα χάνει βαθμούς. Ο κίνδυνος πνιγμού είναι ακόμα πιο μεγάλος αν αναλογιστεί  κανείς ότι ο ΑΠΟΕΛ δείχνει μια τρομερή δυσκολία να κερδίσει ντέρμπι και το ότι πλέον αυτά είναι συνεχόμενα μας θυμίζει το βαθμό του προβλήματος.

Όταν κινδυνεύεις με πνιγμό πρέπει να κάνεις αρχικά τα απολύτως απαραίτητα προκειμένου να σωθείς και στη συνέχεια να αναζητήσεις τα αίτια που έφτασες στο σημείο ενώ θεωρείσαι  δεινός κολυμβητής να προσπαθείς να σώσεις τη ζωή σου.

Ποιους αφορά πρωτίστως η προτροπή του Πετεβίνου;

Η απάντηση δεν είναι άλλη από την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές. Ασφαλώς και η διοίκηση καλείται να λειτουργήσει υποστηρικτικά και καθοδηγητικά αλλά στην τελική τα πάντα εξαρτώνται από τις επιλογές και πράξεις των πρωταγωνιστών.

Ο Κρίστιανσεν είναι άπειρος και για να μην χάσει δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα ενώ είχε προβάδισμα 7 βαθμών πρέπει να συνέλθει. Τα όσα δηλώνει μετά τους αγώνες είναι άκαιρα και προκλητικά αφού δείχνουν να έχει πλήρη άγνοια της πραγματικής εικόνα ς που εκπέμπει  ομάδα. Υπάρχουν πολλοί προπονητές που λένε τσιόφτες δημόσια προκειμένου να προστατέψουν την ομάδα οπότε μπορεί να λειτουργεί και αυτός έτσι.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να βρει τον τρόπο να κάνει τους παίκτες του να ενδιαφέρονται περισσότερο. Είναι φανερό ότι μετά την Άντερλεχτ ξεφούσκωσαν όλοι και δείχνουν έλλειψη διάθεσης και έντασης. Αν ο ίδιος αδυνατεί να το πράξει οφείλει να ζητήσει βοήθειες από κάποιον που μπορεί να το κάνει.

Ο προπονητής μας καλείται επίσης να κάνει καλύτερο coaching αρχίζοντας από τον αγώνα με την Αελ. Κάποιες επιλογές του είτε αφορούν το αρχικό σχήμα, είτε και τις αλλαγές είναι εκ των προτέρων καταδικασμένες.

Ο Ντε Καμάργκο μπορεί να αποτελέσει ένα σωσίβιο που θα αποτρέψει τον πνιγμό. Ο Σωτηρίου πλέον δεν μπορεί ενώ η επιμονή στον Μπαράλ απλά φθείρει τον Ισπανό και τον προπονητή.

Εννοείται ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι χτισμένος σε προβληματικές βάσεις και η απουσία παικτών όπως οι Ιωάννου, Μοράις, Βινίσιους και Εφραίμ βγάζει μάτια. Αυτό όμως θα μας απασχολήσει αφού γλυτώσουμε τον πνιγμό. Πάντως το ότι κάποιοι επιστρέφουν με την Αελ είναι πολύ σημαντικό.

Η δικαιολογία της κούρασης δεν είναι πλέον πειστική. Από τους έντεκα που αγωνίστηκαν στον τελευταίο αγώνα μόνο ο Σωτηρίου εντάσσεται στην κατηγορία των καταπονημένων. Τέλος η διαιτησία είναι ένα εξωγενής παράγοντας που στέλνει ξεκάθαρα ανησυχητικά σημάδια τα οποία λειτουργούν σαν βαρίδι αυτόν που προσπαθεί να αποφύγει τον πνιγμό.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X