Οι οικονομικές προεκτάσεις του αποκλεισμού

Η λέξη καταστροφή ενοχλεί τους φούρπους της διοίκησης αλλά περί αυτού πρόκειται αφού ο πρόωρος αποκλεισμός θα φέρει την εταιρεία ΑΠΟΕΛ σε τρομερά δύσκολη θέση όσον αφορά τις οικονομικές της υποχρεώσεις. Ο Πρόδρομος Πετρίδης επιχειρεί κατά καιρούς να καθησυχάσει τονίζοντας ότι υπάρχει πλάνο προκειμένου να αντέξει η ομάδα αλλά κανένας δεv γνωρίζει ποιο είναι αυτό.

Επί της ουσίας ο κατά πολλά εκατομμύρια ελλειμματικός προϋπολογισμός του ΑΠΟΕΛ, προνοούσε να βρεθούμε μέχρι τα play offs του Champions League. Αυτός ήταν κατά τους αρμόδιους ο ρεαλιστικός στόχος αφού όσοι έχουν επαφή με την πραγματικότητα ήξεραν ότι το ταβάνι των δυνατοτήτων του ρόστερ έφτανε μέχρι εκεί.

Ήρθε όμως ο αποκλεισμός από τον 1ο προκριματικό οπότε χάθηκαν τα περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ που θα λαμβάναμε στο πιο πάνω σενάριο.

Η καλύτερη διέξοδος για αποφυγή της στάσης πληρωμών (έστω και επιλεκτικά) είναι η είσοδος στους ομίλους του Europa League. Τα οικονομικά οφέλη είναι σαφώς μικρότερα και καθορίζονται ως ακολούθως:

€280.000 από τον α’ προκριματικό γύρο του Champions League
€260.000 από το β’ προκριματικό γύρο του Europa League
€280.000 από τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League
€2.920.000 για την είσοδο στους ομίλους της διοργάνωσης (σ.σ. το πριμ των πλέι οφ το εισπράττουν μόνον όσες ομάδες αποκλειστούν στο συγκεκριμένο γύρο).

Με αυτά τα δεδομένα η προσοχή των αρμοδίων θα στραφεί τις επόμενες μέρες προς τον πιο πάνω στόχο. Προηγουμένως θα πρέπει να ξεπεραστεί το σοκ του αποκλεισμού και στη συνέχεια να γίνει σωστή εκτίμηση των δυνατοτήτων της ομάδας αλλά και των αντιπάλων.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!