Ομόνοια Vs ΑΠΟΕΛ 1-3

Η ομάδα μας έφτασε στο ζητούμενο έστω και αν για 60 και βάλε λεπτά ήταν υποτονική και έδειχνε ότι θα είχε απώλειες. Η κλάση κάποιων παικτών και κυρίως του Ζαχίντ ανέτρεψε τα δεδομένα και η νίκη κάνει τους πάντες να βλέπουν με αισιοδοξία τη συνέχεια.

Όσο και αν δεν θα το παραδεχτεί κανένας οι παίκτες ήταν χαλαροί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δημιουργώντας εύλογες υποψίες ότι είχαν το μυαλό τους αλλού.

Ο αγώνας

Η νευρικότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα στα αρχικά στάδια αφού οι δυο ομάδες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να επιβάλουν το ρυθμό τους. Αρχικά φάνηκε ότι ήταν οι δικοί μας που θα είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά πολύ νωρίς αυτό ανατράπηκε.

Η Ομόνοια κατάφερε να αμυνθεί σωστά και να μας κόψει στα δύο αφού τα άκρα μας δεν μπορούσαν να βοηθήσουν στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Εμπεσίλιο δεν λειτούργησε σωστά σε μια καλή προϋπόθεση στο 5 ενώ η επόμενη και μοναδική αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου για την ομάδα μας ήταν ένα μακρινό σουτ του ιδίου στο 21.

Σταδιακά η απόδοση των παικτών του Δώνη έγινε ακόμα πιο προβληματική αφού έλειπε το καθαρό μυαλό και η ένταση που θα επέτρεπε να κερδίσουν τις μονομαχίες.

Η μετακίνηση του Σαλλάι δεν βοήθησε ενώ τα γεμίσματα στην περιοχή του άπειρου Χριστοδούλου αποκρούονταν εύκολα από τους αμυντικούς. Η παθητική στάση του ΑΠΟΕΛ έκανε τον αντίπαλο να πιστέψει έτσι στα τελευταία λεπτά ήταν η Ομόνοια που κράτησε την μπάλα και επιδίωξε το γκολ χωρίς όμως να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ακόμα χειρότερες προϋποθέσεις για την ομάδα μας αφου χάθηκε εντελώς η αυτοσυγκέντρωση και σε συνδυασμό με τη γενικότερη χαλαρότητα η Ομόνοια κατάφερε να επιβάλει πλήρως το ρυθμό της.

Η απάθεια των παικτών εφερε και τη νευρικοτητα με αχρείαστα φάουλ και κινησεις πανικού που έδωσαν ψυχολογία στον αντίπαλο. Ο Δώνης εκανε στο 58 την πρωτη αλλαγή με τον Βινίσιους να περνά στη θεση του Αντώνιου.

Ενάντια στη ροή του αγώνα δημιουργήθηκαν  ευνοϊκά δεδομένα αφου στο 65 στην πρωτη τελική μας στο τέρμα ηρθε το γκολ. Ο Εμπεσιλιο με κάθετη πάσα βρήκε στο ύψος της περιοχής τον Ζαχιντ ο οποίος μετά απο προσποίηση σημάδεψε σωστά και με σουτ εστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 0-1 ηταν οτι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στην ομάδα μας και το ζητούμενο πλεον ηταν η σωστή διαχείριση απο πλευράς παικτών και προπονητη. Η δευτερη κίνηση έγινε στο 69 με τον Αλωνεύτη να αντικαθιστά τον Εμπεσιλιο σε μια προσπάθεια να δουλέψουν καλυτερα τα άκρα.

Η κλάση του Ζαχιντ έλαμψε ακόμα πιο έντονα στο 76 οταν αποτελείωσε την Ομόνοια. Αυτό έγινε οταν μετά από πάσα του Βούρου, ελευθερώθηκε άψογα και με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να κάνει το 0-2.

Η χαρά του γκολ κράτησε πολύ λιγο αφού στο 79 ηρθε η μείωση του σκορ οταν στην προσπάθεια του να αποκρούσει ο Βούτος εστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίκτυα.

Το 1-2 έδωσε τη ψυχολογική ώθηση στο παραρτημα που προσπάθησε να πετύχει και δεύτερο γκολ αλλά οι παίκτες μας μπόρεσαν να αμυνθούν σωστά ενώ στις καθυστερήσεις ο τατάς τους με προσωπική ενέργεια και ωράιο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-3

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΠΟΕΛ
Πέρεθ, Βούρος, Ρουέδα, Καρλάο, Λάγο, Αντωνίου (Βινίσιους 58′), Μοράις, Εμπεσίλιο (Αλωνεύτης 69′), Ζαχίντ, Σαλάι (Εφραίμ 84′), Ποτέ

Κίτρινες: Σαλλάι, Πέρεθ, Καρλάο

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X