Ομόνοια Vs ΑΠΟΕΛ 3-0

Με αποκαρδιωτική εμφάνιση ξεκίνησε τα play offs η ομάδα μας αφού στον πιο κρίσιμο αγώνα έδειξε το χειρότερο του πρόσωπο. Το 3-0 της ομόνοιας κρίνεται δίκαιο και το μόνο παρήγορο για την ομάδα μας είναι ότι διατηρήθηκε το +6 από την ανόρθωση που γνώρισε την ήττα από την αεκ συνεχίζοντας τον κατήφορο της. Ότι και αν πούμε για τη σημερινή εμφάνιση της ομάδας μας δεν μπορεί να αποτυπώσει το βαθμό ανετοιμότητας της και αδυναμίας να αντιδράσει σωστά ακόμα και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δυστυχώς δεν υπήρξε παίκτης που κατάφερε να διασωθεί αφού η ομάδα στο σύνολο της έπασχε από νωθρότητα, νευρικότητα, έλλειψη διάθεσης και τρομερής αδυναμίας να λειτουργήσει σωστά σε όλες τις γραμμές της.

Με την ίδια εντεκάδα που επέλεξε και στον αγώνα με την ανόρθωση παράταξε την ομάδα μας αφού ο Χιώτης παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια ενώ ο Μπέκμαν προτιμήθηκε αντί του Πίντο. Το νωθρό ξεκίνημα της ομάδας μας έδωσε την ευκαιρία στην ομόνοια να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αφού κρατούσε περισσότερο την μπάλα και έφτανε με σχετική ευκολία έξω από την περιοχή του Χιώτη. Ο Γιοβάνοβιτς αναγκάστηκε πολύ νωρίς να αλλάξει σχηματισμό προτιμώντας το 4-2-3-1 αλλά δεν γλυτώσαμε το κακό αφού στο 14 βρεθήκαμε πίσω στο σκορ.

Ήταν μια φάση όπου η αμυντική μας γραμμή βρέθηκε εκτός ισορροπίας και ο Εφραίμ με πλασέ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Χιώτη. Το 1-0 έδωσε στην ομόνοια το προβάδισμα που ήθελε και επιζήτησε περισσότερο από εμάς και έστειλε το μήνυμα ότι τα πράγματα δεν θα ήταν πολύ πιο δύσκολα από ότι αναμέναμε.

Η αντίδραση μας δεν ήταν η αναμενόμενη αφού μπορεί να μην πανικοβληθήκαμε αλλά η νευρικότητα στις κινήσεις των παικτών δεν επέτρεπε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για κάτι καλό. Η ομόνοια πλέον αμυνόταν στο μισό γήπεδο γεγονός που έκανε ακόμα πιο δύσκολες τις προσπάθειες των παικτών μας.

Με τον Μπέκμαν να μην μπορεί να παίξει σωστά το ρόλο του οργανωτικού μέσου και τα άκρα να μην μπορούν να βοηθήσουν οι πρωτοβουλίες του Μαντούκα δεν ήταν αρκετές.  Με αυτά τα δεδομένα η μοναδική αξιόλογη φάση ήρθε με το ζόρι στο 42 μετά από κόρνερ όταν ο Ολιβέιρα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις έξω.

Η νωθρότητα και η νευρικότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας μας έτσι το ημίχρονο βρήκε την ομάδα να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ της σκορ.

Το ξεκίνημα στο β ημίχρονο ήταν το ίδιο προβληματικό αφού ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να έχει παθητικό ρόλο και να μην μπορεί να βρει τις λύσεις απέναντι στον τρόπο και τη διάθεση του αντιπάλου. Με την κατάσταση να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο ο Γιοβάνοβιτς σήκωσε τον Πίντο αλλά έγινε το κακό.

Στο 54 η ομόνοια κέρδισε φαουλ και η εκτέλεση του Λεάντρο βρήκε στόχο αφού παρά την προσπάθεια του Χιώτη η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα. Το 2-0 αν και ήρθε νωρίς έδωσε στην ομόνοια ένα μεγάλο προβάδισμα το οποίο όπως με τα χάλια μας δεν μπορούσε να ανατραπεί.

Ο Γιοβάνοβιτς έριξε στον αγώνα τους Πίντο και Αλωνεύτη οι οποίοι αντικατέστησαν τους Μπέκμαν και Τζιόλη αλλά ο αγώνας είχε ουσιαστικά κριθεί αφού οι αντίπαλοι εξακολούθησαν να είναι καλύτεροι και να θέλουν περισσότερο τη νίκη. Είναι ντροπή για εμάς αλλά αυτό έγινε.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσιο ο κοιμισμένος ΑΠΟΕΛ είδε την ομόνοια να δίνει διαστάσεις στη νίκη της όταν στο 65 ο Χριστοφή σαν σε προπόνηση έδωσε στον Εφραιμ που με πλασε έκανε το 3-0.

Κίτρινες: Μοράις (6η), Μπόρδα

ΑΠΟΕΛ:
Χιώτης, Σέρτζιο, Κλουκόφσκι, Μπόρδα, Ολιβέιρα, Μοράις, Τζιόλης (57 Αλωνεύτης), Μπέκμαν (56 Πιντο), Μαντούκα, Χαραλαμπίδης (77 Μπουντιμιρ), Μπιτόν

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X