Όσον αφορά την κάρτα loyalty

Τις τελευταίες μέρες συζητείται έντονα το θέμα «loyalty card» ανάμεσα στου οπαδούς μας, με αποκορύφωμα την ανακοίνωση του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ, ο οποίος τάχθηκε ενάντια στην έκδοση της κάρτας. Η προσωπική μου άποψη είναι πως η απόφαση της διοίκησης για έκδοση της κάρτας loyalty είναι πολύ ορθή και θα εξηγήσω  τους λόγους παρακάτω, αφού πρώτα υπενθυμίσω την προηγούμενη μέθοδο διάθεσης εισιτηρίων.

Τις προηγούμενες χρονιές, δικαίωμα αγοράς εισιτηρίου για τελικούς, ευρωπαϊκά ή εκτός έδρας παιχνίδια είχαν οι κάτοχοι διαρκείας. Αν περίσσευαν εισιτήρια, πωλούνταν στοinternet και στα ταμεία με μοναδικό κριτήριο το «όποιος προλάβει». Δυστυχώς, αυτή η τακτική αδικούσε κατάφωρα τους πιστούς Αποελίστες που δεν κατείχαν εισιτήριο διαρκείας αλλά ακολουθούσαν συχνά την ομάδα, αφού πολλοί περιστασιακοί Αποελίστες που εμφανίζονται μόνο στα Ευρωπαϊκά και στα ντέρμπι προλάβαιναν να αγοράσουν τα εισιτήρια. Στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια η κατάσταση ήταν ακόμη χειρότερη, αφού πολλά εισιτήρια έπεφταν στα χέρια μη Αποελιστών, ή και σε άτομα που αισχροκερδούσαν μεταπουλώντας τα εισιτήρια σε εξωφρενικές τιμές. Η λογική λέει πως με το  loyalty/membership scheme αυτά τα περιστατικά θα εξαλειφθούν.

Ας εξετάσουμε όμως τι είναι τo loyalty/membership scheme. Πρόκειται για μια προσπάθεια κατάταξης των Αποελιστών βάση της ενεργής συμμετοχής τους, ώστε να τους κατανέμονται δίκαια τα εισιτήρια και λοιπά προνόμια. Η κατάταξη γίνεται βάση κριτηρίων, εκ των οποίων τα κυριότερα είναι τα εξής: η αγορά εισιτηρίου διαρκείας, αγορά μεμονωμένων εισιτηρίων, εγγραφή στο Σωματείο ΑΠΟΕΛ, μετοχές εταιρίας ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ, αγορές από το Orange Shop. Να σημειώσω κάπου εδώ ότι θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα αν λαμβανόταν υπόψη στην κατάταξη και η παρεύρεση στα παιχνίδια των υπόλοιπων αθλητικών τμημάτων του ΑΠΟΕΛ (μπάσκετ, φούτσαλ κλπ) .

Αντιλαμβάνομαι πως δεν κάθεται καλά στα αυτιά μας πως η διοίκηση αποφάσισε να μετρά τον Αποελισμό μας, όμως  πρέπει να αντιληφθούμε πως υπάρχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ στην διάθεση εισιτηρίων και κάτι πρέπει να γίνει, διότι πολλοί αγνοί Αποελίστες στερούνται την ομάδα τους για να την απολαμβάνουν άλλοι που σπανίως ασχολούνται με το ΑΠΟΕΛ. Πιστεύω πως το loyalty/membership scheme είναι ικανό να μειώσει αισθητά αυτή την αδικία, αρκεί να ληφθούν υπόψη τα σωστά κριτήρια που θα αξιολογήσουν την ενεργή συμμετοχή του κάθε Αποελίστα.

Αλέξανδρος

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X